Fursecurile nu au cum să lipsească de pe masa de Crăciun. Se fac repede, iar aspectul lor va aduce magia sărbătorilor în casa dumneavoastră.
A rămas mai puțin de o săptămână până la Crăciun și cu siguranță v-ați gândit deja ce prăjiturele pregătiți pentru această sărbătoare. Fursecurile sunt un ”must”, mai ales cele care au modele de Crăciun.
Fursecurile de Crăciun, un desert festiv
Crăciunul nu este la fel, dacă nu avem pe masă și câteva fursecuri pregătite cu mâna noastră. Este adevărat că putem cumpăra acest desert, în forme cât mai diversificate, dar nu este același lucru.
Astfel, faceți-vă de pe acum lista de cumpărături, ca să aveți tot ce vă trebuie pentru a pregăti măcar două, trei modele de fursecuri, neapărat cu modele de Crăciun.
Nu uitați că și Moș Crăciun adoră fursecurile și va fi încântat să găsească sub brăduț o farfurie cu aceste prăjiturele. Iată cele mai simpatice modele de fursecuri pentru Crăciun:
1. Fursecuri cu portocale
2. Fursecuri fragede cu ciocolată
3. Fursecuri fragede cu nucă
4. Fursecuri cu aromă de turtă dulce
5. Fursecuri fragede cu gem
Rețete de fursecuri pentru masa de Crăciun
Fursecurile cu portocale se potrivesc perfect cu sărbătorile de iarnă. Aroma acestor fructe va aduce în casa dumneavoastră magia Crăciunului. Ingrediente
fursecuri cu portocale:- 100 gr zahăr
- 80 gr unt la temperatura camerei
- coaja rasă de la o portocală
- un ou
- două linguri suc de portocale
- 250 gr făină
- un praf de sare
- două linguriţe praf de copt
- 100 gr zahăr pudră
Mod de preparare fursecuri cu portocale:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Amestecați zahărul cu toată coaja rasă de la portocală. Într-un vas, puneți amestecul de zahăr și coajă de portocală împreună cu untul și mixați bine. Apoi, turnați sucul de portocală și oul și amestecați din nou.
Separat, făină se amestecă bine cu praful de copt și cu un praf de sare și se toarnă, puțin câte puțin, peste compoziția de unt. Aluatul obținut se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.
După aceea, modelați biluțe din această compoziție, dați-le prin zahăr pudră și puneți-le pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Fursecurile se coc în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute.
Fursecurile cu ciocolată sunt un deliciu, extrem de rapid de preparat.
Ingrediente fursecuri cu ciocolată:
- 250 făină
- 100 unt
- 4 linguri zahăr
- un ou
- o jumătate de plic praf de copt
- o linguriță de cacao
- un vârf de cuțit de ghimbir praf
- un vârf de cuțit de scorțișoară
- un praf de sare
Mod de preparare:
Frecați untul cu zahărul, puneți oul bătut și amestecați foarte bine. Făina, praful de cop, cacaoa, ghimbirul și scorțișoara se amestecă separat, în alt bol. După aceea, turnați făina peste compoziția de unt și omogenizați.
Înveliți aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider o oră. Apoi modelați biluțe din aluat și puneți-le într-o tavă cu hârtie de copt. Fursecurile se bagă la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.
Și fursecurile cu nucă merg de Crăciun. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:
- 200 grame de unt
- 300 grame de făină
- 70 grame de zahăr
- 150 grame de nucă
Mod de preparare:
Untul se freacă foarte bine cu zahărul, apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă, până obțineți un aluat moale. Îl băgați la frigider pentru o oră, după care modelați din aluat biluțe, pe care le aplatizați. Apoi le puneți în tava de copt. Fursecurile se coc în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute.
Fursecurile cu aromă de turtă dulce reprezintă un alt desert ideal pentru Crăciun. Ingrediente:
- 100 grame de unt
- 60 grame de zahăr
- un gălbenuș de ou
- 175 grame de făină
- o linguriță de praf de copt
- două lingurițe de cacao
- o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
- un sfert de linguriță de ghimbir măcinat
- un sfert de linguriță de anason măcinat
- un praf de sare
Mod de preparare:
Făina o amestecați cu sarea, praful de copt, cacao și cu toate celelalte condimente. Apoi puneți untul tăiat în bucăți și vă apucați de frământat. Rezultatul final trebuie să fie un aluat sfărâmicios.
Puneți gălbenușul de ou și zahărul și frământați iar. Aluatul se învelește în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră. Apoi împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți-le cu sucitorul, pe masa pe care ați presărat făină.
Cu ajutorul unor forme de Crăciun, decupați diverse modele din aluat. Puneți-le într-o tavă și băgați-le la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
Fursecurile fragede cu gem se prepară imediat și sunt absolut delicioase. Ingrediente:
- 250 gr de unt
- un pliculeț de zahăr vanilat
- 125 gr de zahăr pudră
- două gălbenușuri
- un pliculeț praf de copt
- 500 gr de făină
- gem
Mod de preparare:
Amestecați untul cu zahărul și cu zahărul vanilat. Puneți gălbenușurile și omogenizați. Apoi adăugați făina și praful de copt și frământați. Aluatul se lasă la frigider măcar o jumătate de oră.
După aceea, împărțiți aluatul în două părți egale, pe care le veți întinde cu sucitorul. Decupați cercuri, unele mai mari și altele mai micuțe. Fursecurile se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 10-15 minute.
Apoi lipiți fursecurile între ele, două câte două, cu gem. Deasupra presărați zahăr pudră.