5 moduri de a reaprinde scânteia în relația ta

5 moduri de a reaprinde scânteia în relația ta
5 moduri de a reaprinde scânteia în relația ta

În unele momente, este nevoie să faceți ceva pentru a ajunge la sentimente mai bune în relație. Însă știați cum puteți reaprinde acea scânteie?

Aflați din rândurile următoare care sunt modalitățile pe care le puteți folosi pentru a putea reaprinde focul în relație.

 

5 moduri de a reaprinde scânteia în relația ta

Amintiți-vă și reexperimentați

Doar gândul de a te întâlni cu partenerul tău ar putea să te umple de entuziasm. Din păcate, cu timpul, mulți oameni încep să se concentreze mai mult pe defectele și neajunsurile partenerului lor decât pe calitățile pe care le-au considerat cândva plăcute.

În cazul în care te-ai confruntat cu această capcană negativă, încearcă să-ți vezi partenerul cu alți ochi. Observați ceea ce partenerul tău iubește și apreciază. Gândiți-vă la ce ți-ar lipsi dacă ar fi plecat. Amintiți-vă de momentele plăcute pe care le-ați petrecut împreună și gândiți-vă la calitățile pozitive, pentru a retrăi emoțiile pe care le-ați simțit la prima întâlnire.

Citește și: 6 lucruri pe care femeilor le place să le audă, dar nu le vor recunoaște niciodată nimănui

Citește și: De ce oxidează fondul de ten. Motivul pentru care își schimbă nuanța pe parcursul zilei

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ascultă cu atenție

Este foarte probabil  ca la prima întâlnire cu partenerul tău să nu ai atenție către telefon.

A acorda timp pentru a asculta cu atenție partenerul poate avea un efect benefic asupra intimității, conexiunii și apropierii. Dacă partenerul tău încearcă să înceapă o conversație, încearcă să te oprești și să te uiți la persoana pe care ai iubit-o cândva. Concentrați-vă cu adevărat pe ceea ce vor spune în timp ce își împărtășesc gândurile și emoțiile. Amintiți-vă că merită atenția ta totală, deoarece ceea ce spun ei pare suficient de important pentru a fi discutat cu tine.
Spune-le cu respect că vrei cu adevărat să auzi ce au de spus.

Întrebați profund

Oamenii care sunt în faza incipientă  a relațiilor doresc de obicei să știe mai multe. Desigur, atunci când te întâlnești pentru prima dată, poți spune o mulțime de povești noi și interesante, dar poți rămâne cu adevărat deschis să-i auzi experiențele, gândurile și emoțiile.

Din gândurile și experiențele unei persoane dragi, mereu puteți învăța ceva nou. Experimentați să întrebați partenerul despre ziua lui sau profitați de ocazie pentru a întreba mai aprofundat dacă împărtășesc în mod voluntar ceva. Acordă-le toată atenția și ascultă cu aceeași atenție pe care o dorești tu.

Rămâneți respectuos

Reflectați cu sinceritate asupra modului în care vorbiți cu partenerul, în special atunci când vă aflați într-o stare de stres, furie, epuizare sau deprimare.

Tonul și cuvintele pe care le folosim pot afecta calitatea relației noastre. Este esențial să ne gestionăm sentimentele. Acest lucru necesită maturitate, conștientizare de sine, autocontrol și implicare. Amintiți-vă să fiți atent la propriile gânduri, emoții și nevoi pentru a putea comunica cu respect atunci când emoțiile sunt puternice. Îi poți spune partenerului că ai nevoie de timp pentru a te calma și că te vei întoarce când o vei face.
După aceea, puteți continua conversația într-un mod matur și respectuos.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Reaprinde focul

Pentru că suntem atât de ocupaț i, conectați și preocupați de sarcinile noastre, prea des neglijăm relațiile și uităm să menținem scânteia iubirii în viață. Mulți oameni pierd ocazia de a face lucruri romantice cu partenerul lor pentru că sunt prinși în rutinele zilnice. Ai putea planifica o noapte specială sau să lăsați smartphone-urile acasă și să găsiți un nou restaurant sau o plimbare, jucați un joc de societate sau faceți câteva amintiri minunate. Fii creativ, jucăuș, deschis și amabil, evitând obiceiurile. Vor reînvia cu adevărat scânteia relației amintirea vremurilor bune, ascultarea atentă, întrebarea profundă, păstrarea respectului și aprinderea focului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

De ce oxidează fondul de ten. Motivul pentru care își schimbă nuanța pe parcursul zilei

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies