5 moduri dovedite științific de a trece peste o despărțire!

5 moduri dovedite științific de a trece peste o despărțire!
5 moduri dovedite științific de a trece peste o despărțire!

Finalul unei relații aduce, mai ales în cazul femeilor, lacrimi, resentimente și multe nopți nedormite. Dacă te-a părăsit sau dacă, pur și simplu, ați luat decizia, de comun acord, că este mai bine să puneți punct relației, cea mai bună soluție de a te ”trata” de tristețea post-despărțire nu este nici pe departe izolarea socială. De asemenea, nici înghețata nu-ți va readuce entuziasmul de care ai nevoie pentru a merge mai departe și pentru a depăși perioada dificilă prin care treci.

Specialiștii au identificat 8 moduri dovedite știițific prin care poți să te dezlegi de trecut și să îți recapeți pofta de viață după o despărțire! Află-le și tu!

Discuțiile

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a te ”vindeca” de dragoste rănită este să discuți deschis despre frământările tale. Convoacă-ți cele mai bune prietene la o seară a fetelor și faceți-vă reciproc destăinuiri despre experiențele amoroase, mai mult sau mai puțin reușite, pe care le-ați avut.

Cu siguranță că ele te vor înțelege și îți vor da cele mai bune sfaturi despre cum anume să depășești acest moment delicat din viața ta.

Cărțile

Cititul are o mulțime de beneficii incontestabile, dar ceea ce poate că nu știai este că lectura este o adevărată terapie pentru suflet, în adevăratul sens al cuvântului. Specialiștii recomandă o serie de titluri de cărți pe care n-ai voie să le ratezi dacă ești în căutarea unor remedii eficiente pentru inima ta frântă.

”Don’t text that man” și “It’s called a breakup because it’s broken: the smart girl’s breakup buddy” sunt câteva dintre cele mai celebre opere pe care le savurează fetele singure!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Schimbările de look

Se spune că majoritatea femeilor își schimbă coafura atunci când se despart de partenerul de relație.

Acesta nu este doar un mit deoarece-  afirmă oamenii de știință- acest comportament reprezintă o modalitate de a marca o nouă etapă în viața lor. În plus, oricărei femei îi prinde bine un mic răsfăț ocazional la salonul de înfrumusețare, fiind un mod de a-și recăpăta încrederea în propria persoană. Ce-ar fi să încerci ceva mai mult decât o nouă tunsoare și să optezi pentru un tatuaj? Nici măcar nu este nevoie să îți faci unul permanent, pentru că poți alege tatuaje temporare aici!

Ajutorul de specialitate

Fiecare dintre noi avem o anumită rezistență și capacitate de a depăși perioadele mai puțin favorabile din viață, de aceea nu ar trebui să excluzi nici solicitarea ajutorului de specialitate pentru a trece peste despărțire. O persoană imparțială, așa cum este psihologul va privi cu obiectivitate problemele tale, îți va oferi sfaturi pe care să le folosești pe viitor și te va consilia în ceea ce privește modalitățile cele mai eficiente pentru tine pentru a scăpa de depresia post-despărțire.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Meditează

Despărțirea nu reprezintă neapărat finalul irevocabil al unei relații.

În funcție de ceea ce își doresc ambii parteneri, există și cazuri în care despărțirea reprezintă doar o pauză, o perioadă în care se reanalizează sentimente și se iau deciziile cele mai bune pentru ambele părți. Așadar, indicat este să meditezi asupra situației și să îți setezi obiectele pentru mai departe.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Dieta japoneză: topește 10 kilograme în 5 zile

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies