5 moduri în care poți să te relaxezi și să reduci stresul

moduri reducere stres
Moduri reducere stres

Viața de zi cu zi aduce mult stres în viețile noastre și chiar dacă nu avem neapărat o anumită problemă, ne simțim obosiți după o zi lungă la locul de muncă.

De cele mai multe ori, treburile nu se termină după serviciu, deoarece apar lucrurile ce trebuie rezolvate în viața privată: cumpărături, curățenie, gătit, activitățile cu cei mici. Cu toate acestea, fiecare om are nevoie de momente de relaxare, pentru o bună funcționare a organismului și a creierului.
Descoperă în rândurile de mai jos câteva modalități de relaxare la care poți apela zi de zi, dar și sfaturi pentru o viață mai liniștită, în care stresul este diminuat.

Cum să te relaxezi după o zi lungă de muncă

Stresul este o problemă majoră la momentul actual în societate. Oamenii sunt din ce în ce mai ocupați și stresați, iar asta ne poate afecta întreaga viață socială și emoțională, dar și sănătatea. De aceea, este esențial să acordăm atenție momentelor de liniște, dar și activităților ce ne pot relaxa atât mintea, cât și corpul.

Încearcă pe cât posibil să lași problemele de la locul de muncă în urmă, atunci când părăsești biroul și începe viața ta personală.

Moduri pentru reducerea stresului

În funcție de preferințele dar și de timpul fiecăruia, există mai multe modalități de reducere a stresului. Este important să alternezi aceste activități și să găsești modurile potrivite pentru tine.

Masaj de relaxare

Citește și: Trucul folosit de Lady Diana pentru a se parfuma. Ce fel de miresme folosea Prințesa?

reducerea stresului
Reducerea stresului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 8 personalități emblematice și parfumurile lor. Cu acest miros te vei simți ca o regină!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Atunci când auzim cuvântul relaxare, cei mai mulți dintre noi se gândesc la un masaj de relaxare. O zi stresantă vine cu tensiune și la nivelul mușchilor. Așadar, o sesiune de masaj specializat poate fi exact ce ai nevoie după o zi de muncă. Mai mult, dacă îți dorești ca întreaga experiență să fie în interiorul locuinței tale, poți apela la profesioniști în domeniu, care vor veni acasă.

Mișcare

activitati de reducere a stresului
Activități de reducere a stresului[Sursa foto: Freepik]

Beneficiile sportului sunt nenumărate pentru organism. Nu doar că orice persoană are nevoie de mișcare pentru o viață sănătoasă și un corp armonios, dar sportul reduce cortizolul, mai exact hormonul stresului și adrenalina, acumulate pe timpul unei zile. Chiar dacă nu ai timp să mergi la sală sau să practici un anumit sport, este indicat să te plimbi pe jos zilnic sau chiar să faci câteva exerciții fizice acasă.
Cu toate că ai crede că sportul te va obosi și mai mult, acesta va avea un efect pozitiv asupra ta, pe termen lung. De asemenea, o altă variantă care cu siguranță te va face să reduci stresul este să faci plimbări lungi în natură, fie că alegi o pădure sau plaja. Nu uita să îți iei căștile, deoarece și muzica are un efect terapeutic asupra creierului.

Meditație

tehnici de reducerea stresului
Tehnici de reducerea stresului[Sursa foto: Freepik]

În ultima vreme, tot mai multe persoane apelează la meditație în timpul liber. S-a dovedit că această activitate are numeroase beneficii pentru minte. Astfel, tot ce trebuie să faci este să Înveți câteva tehnici de respirație și să te deconectezi total de la tot ce este în jur. Alege un loc din casa ta sau chiar din natură, unde este complet liniște.

O lectură plăcută

Cititul te poate face să uiți de probleme și să îți menții mintea ocupată. Este important ca după o zi lungă și grea să alegi o lectură plăcută, ce nu te face să te concentrezi și mai mult asupra unor lucruri complicate. Creează o atmosferă plăcută, fie că alegi să stai în living, în curte sau chiar în parc, într-un loc retras.

Somnul

Somnul este extrem de important pentru menținerea unei vieți sănătoase. Cu cât dormim mai puțin, cu atât vom fi mai stresați și ne va fi greu să facem față tuturor provocărilor de peste zi. De aceea, este important să dormi minim 8 ore pe noapte. În cazul în care timpul îți permite, nu ezita ca după o zi lungă la birou să dormi măcar 30 de minute. De asemenea, încearcă să reduci cafeina fiindcă o cantitate prea mare te va agita și nu vei face decât să fii și mai stresat peste zi.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 

 

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Bronzul perfect. Ghid detaliat pentru a obține bronzul perfect și a îngriji pielea în același timp!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies