5 motive pentru care mersul pe jos este bun pentru sănătatea ta

mersul pe jos
mersul pe jos

Mersul pe jos afectează mai multe sisteme din organism și, prin urmare, oferă o mulțime de beneficii grozave.

5 motive pentru care mersul pe jos este bun pentru sănătatea ta. Mersul pe jos este bun pentru sănătatea ta, punct. Mersul pe jos afectează mai multe sisteme din organism și, prin urmare, oferă o mulțime de beneficii grozave. În ciuda faptului că are un impact scăzut, mersul pe jos este considerat o activitate aerobă moderat intensă- dacă o faci într-un ritm în care poți încă să vorbești, dar cântatul ar fi dificil- ceea ce înseamnă că îți lucrează sistemul cardiovascular.

La ce este bun mersul pe jos

Când merg pe jos, se sugerează oamenilor să meargă într-un ritm care le crește puțin ritmul cardiac. Ar trebui să fii puțin fără suflare, dar nu complet fără suflare; utilizați „testul de vorbire” descris mai sus. Acesta este un monitor bun că mersul pe care îl faci îți va îmbunătăți fitness-ul cardiovascular.

mersul pe jos
mersul pe jos[Sursa foto: PixaBay]

Țintește-te pentru 150 de minute de acest tip de mers pe săptămână, pe mai multe zile (nu toate în același timp). Acest lucru este în conformitate cu Ghidurile de activitate fizică de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, care recomandă 150 de minute de exerciții aerobice de intensitate moderată pe săptămână pentru adulți (sau aproximativ 30 de minute, cinci zile pe săptămână).

Este, de asemenea, în regulă să o împărțiți în bucăți și mai mici pe parcursul zilei.

De exemplu, puteți face trei plimbări de 10 minute în timpul zilei. Pe lângă faptul că este un exercițiu aerobic, mersul întărește mușchii picioarelor, precum și nucleul, care are sarcina de a te ține în picioare în timp ce pășesti.

Oricât de grozav este un antrenament pentru întregul corp pe cât este mersul pe jos, este totuși important să vă luați zile de odihnă. El recomandă să faci antrenamente intense de mers pe jos nu mai mult de cinci zile pe săptămână, pentru a reduce riscul de accidentare.

Cu toate acestea, zilele de odihnă nu înseamnă a fi complet sedentar. Este bine să faci o plimbare de intensitate ușoară sau moderată în fiecare zi, deoarece pașii zilnici sunt benefice pentru sănătatea ta. Mai multe despre asta mai jos. Iată și alte moduri prin care mersul pe jos vă poate susține sănătatea din cap până în picioare:

mersul pe jos
mersul pe jos[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mersul pe jos vă poate prelungi viața

Mersul pe jos te poate duce până în anii tăi de aur. Într-un studiu pe mai mult de 2.000 de adulți, cei care au făcut-o cel puțin 7.000 de pași pe zi au avut un risc cu 50 până la 70% mai mic de a muri (din orice cauză) până la sfârșitul perioadei de studiu de 11 ani, în comparație cu cei care au făcut-o.

Cercetătorii au controlat mai mulți factori comportamentali și stilului de viață, inclusiv vârsta, istoricul de fumat, greutatea corporală, consumul de alcool și dieta, precum și markeri de sănătate cum ar fi nivelul colesterolului, glucoza, tensiunea arterială, utilizarea unor medicamente și multe altele.

A fi activ aduce beneficii aproape tuturor părților corpului, cum ar fi creierul, mușchii, oasele, sistemul cardiovascular, rinichii și plămânii.

Și mersul pe jos este o modalitate excelentă de a face această activitate.

Mersul mai mult pe jos poate ajuta la prevenirea multor afecțiuni cronice care duc la decese timpurii. Nu există un singur medicament care să facă ceea ce activitatea fizică, cum ar fi mersul pe jos, poate face.

Mersul pe jos poate crește rezistența oaselor

Mersul pe jos este un exercițiu de purtare a greutății (însemnând că îl efectuați în poziție verticală, cu oasele susținând greutatea, așa că poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și poate reduce riscul de osteoporoză. În plus, mersul pe jos îmbunătățește, de asemenea, forța de bază, crescând stabilizarea și echilibrul pentru a ajuta la prevenirea căderilor pe măsură ce îmbătrânești, spune el.

Cel mai important, mersul pe jos poate îmbunătăți rezistența oaselor la nivelul picioarelor și coloanei vertebrale, se recomandă să începeți cu o plimbare rapidă de 10 minute de trei ori pe zi. Pentru cele mai mari beneficii pentru oasele tale, serecomandă combinarea mersului cu un program de antrenament de forță.

Mersul pe jos dă un plus de spirit

Când te simți dezamăgit, ieși la o plimbare. Funcționează- și nici măcar nu trebuie să fie o plimbare lungă. Într-un studiu publicat în Health Promotion Perspectives, tinerii adulți care au efectuat un ciclu de mers rapid de 10 minute și-au văzut starea de spirit crescând – în special când era vorba de sentimente de oboseală – în comparație cu un grup de control căruia i sa instruit să stea pur și simplu.

Să te ridici și să te miști te ajută să scapi de sentimentele de energie scăzută, care pot contribui la un sentiment general de a te simți dezamăgit. Cercetările anterioare ale acelorași autori, au descoperit că chiar și cinci minute de mers pe jos au ajutat la îmbunătățirea stării de spirit și la scăderea simptomelor depresiei.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Mersul pe jos este bun pentru pierderea în greutate

Dacă doriți să pierdeți în greutate, știți că nu trebuie să participați la un program de exerciții fizice intense (cu excepția cazului în care, desigur, acesta este tipul de antrenament pe care îl preferați).

Într-un studiu efectuat pe adulți ale căror greutăți au fost considerate supraponderale sau obeze, cei care au consumat o dietă cu calorii reduse și au mers 2,5 ore pe săptămână timp de 12 săptămâni au redus nivelul de insulină și au avut o pierdere mai mare de grăsime, în comparație doar cu restricția calorică, potrivit cercetărilor. Ambele grupuri au pierdut, de asemenea, aproximativ 8 la sută din greutatea corporală, ceea ce înseamnă că ambele au pierdut aceeași greutate, dar cei care au adăugat mersul pe jos la o dietă cu calorii controlate au pierdut mai multe grăsimi, ceea ce reprezintă tipul de greutate pe care doriți să o pierdeți, mai degrabă decât să pierdeți în greutate din cauza scăderii masei musculare.

Mersul pe jos promovează sănătatea inimii

Mersul pe jos în mod regulat îți va lucra inima, în special îți va reduce numărul de colesterol. Colesterolul ridicat este un factor de risc pentru boli de inimă, iar scăderea numărului de colesterol total cu 10 la sută poate reduce riscul de boli de inimă cu aproape o treime. Mersul pe jos te poate ajuta să faci asta.

Într-o meta-analiză a 21 de studii care s-au concentrat pe femeile care erau supraponderale sau obeze, o rutină de mers pe jos timp de cel puțin patru săptămâni (dar fără alte modificări de comportament intenționate) le-a ajutat să scadă colesterolul total și colesterolul LDL ("rău").

În plus, o analiză Cochrane din 2021 a 73 de studii a concluzionat că mersul pe jos poate ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale- un alt factor de risc pentru boli de inimă- dacă este făcut de trei până la cinci ori pe săptămână timp de 20 până la 40 de minute de fiecare dată, pe parcursul a trei luni.

Citește și: Beneficiile alergatului la femei. Alergatul elimină stresul



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies