5 motive pentru care părul nu mai crește

5 motive pentru care părul nu mai crește

Află din rândurile de mai jos motivele pentru care podoaba capilară s-a oprit din creștere!

Din nefericire, numeroase persoane se confruntă cu pierderea excesivă a părului, din diverse motive. De obicei, părul unei persoane crește cu aproximativ 15 cm pe an. Află din rândurile următoare care sunt motivele pentru care podoaba capilară s-a oprit din creștere!

5 motive pentru care părul nu mai crește

Genetica

5 motive pentru care părul nu mai crește [Sursa foto: freepik]

Citește și: La cât timp se reaplică o cremă cu SPF. Numai așa ești complet protejată de radiațiile UV

Oamenii au un set unic de gene care influențează calitatea și ciclul de creștere a părului. Dacă aceștia au părul lung, gros și sănătos, este posibil să se datoreze, în mare parte, moștenirii genetice. Cu toate astea, predispoziția genetică pentru păr subțire sau căderea prematură a părului poate fi deveni în timp, mai ales pentru femei, un motiv de îngrijorare.

Potrivit healthline, oamenii trebuie să se aștepte piardă până la 100 de fire de păr fiecare zi, în timpul unui ciclu normal de creștere a părului. Cu toate acestea, unele pierderi nu sunt normale.

Nivelul de stres

De asemenea, un alt motiv pentru care părul nu mai crește este stresul fizic sau psihologic poate fi un factor important în ceea ce privește sănătatea podoabei capilare.

Astfel, gestionarea eficientă a stresului prin tehnici de relaxare, exerciții și meditație poate ajuta la menținerea sănătății părului.

Vârsta

5 motive pentru care părul nu mai crește [Sursa foto: freepik]

Citește și: Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului. Cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți încerca acasă

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pe măsură ce îmbătrânim, ciclul de creștere a părului tinde să se scurteze, iar foliculii de păr devin mai puțin activi. Așadar, acest lucru poate duce la subțierea părului și la o creștere încetinită a acestuia. Însă, oamenii ar trebui să accepte, chiar dacă este dificil, procesul natural de îmbătrânire și să se adapteze rutinei de îngrijire a părului pentru a susține sănătatea acestuia în etapele de viață mai înaintate.

Utilizarea excesivă de ustensile de stilizare a părului

Mai mult decât atât, ruperea excesivă a părului poate fi cauzată de îngrijirea inadecvată, mai precis, utilizarea frecventă a căldurii pentru stilizarea părului, supra-procesarea chimică și pieptănarea agresivă pot deteriora firul de păr. Așadar, fiecare femeie ar trebui să aibă în colecția de produse de îngrijire produse blânde, pentru a trata părul cu delicatețe.

Vârfuri despicate

5 motive pentru care părul nu mai crește [Sursa foto: freepik]

De asemenea, un alt motiv sunt vârfurile despicate care pot afecta creșterea sănătoasă a părului. Mai exact, lipsa nutrienților și a hidratării poate face ca vârfurile să devină fragile și să se despice. Așadar, tăierea regulată a vârfurilor și utilizarea produselor de îngrijire care hidratează și hrănesc părul sunt ideale.

Conform National Library of Medicine, pierderea părului este adesea îngrijorătoare și poate avea un efect semnificativ asupra calității vieții pacientului. Așadar, pacienții pot să se prezinte mai întâi la medicul de familie cu pierderea difuză sau în pete a părului.

Ce poți face pentru a preveni acest lucru

5 motive pentru care părul nu mai crește [Sursa foto: freepik]

Adoptă o rutină de îngrijire a părului adecvată

Pentru a preveni oprirea din creștere a părului, trebuie să cureți podoaba capilară și scalpul cu produse blânde, fără să agresezi foliculii de păr. Astfel, poți folosi balsam și măști hidratante pentru a menține hidratarea și elasticitatea firului de păr.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Evită produsele de păr cu substanțe chimice

De asemenea, este important să eviți cât de mult poți produsele care conțin ingrediente agresive sau substanțe chimice dure care pot deteriora părul și scalpul. Poți opta pentru produse naturale și prietenoase cu mediul pentru a susține sănătatea părului și a mediului înconjurător.

Folosește protecție termică pentru păr

5 motive pentru care părul nu mai crește [Sursa foto: freepik]

Un alt sfat util este să folosești protecție termică atunci când folosești instrumente de coafat cu căldură și protejează-ți părul de expunerea excesivă la soare și vânt.

Adoptă o alimentație sănătoasă

De asemenea, o dietă echilibrată și bogată în nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele și mineralele, poate susține sănătatea părului și creșterea acestuia. Așadar, este ideal să consumi fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase.

Adoptă un stil de viață sănătos

Mai mult decât atât, exercițiile regulate, somnul adecvat și gestionarea eficientă a stresului sunt aspecte esențiale ale unui stil de viață sănătos care poate susține sănătatea generală a părului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Păr negru vs. maro: Care este diferența și sfaturi de îngrijire

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm