5 obiceiuri ale românilor care lucrează de acasă

5 obiceiuri ale românilor care lucrează de acasă
5 obiceiuri ale românilor care lucrează de acasă

Pandemia COVID-19 a deschis drumul către conceptul de muncă la domiciliu. Acesta a devenit tot mai popular în România, mai ales pe parcursul anilor în care a fost menținută starea de pandemie.

 Însă, nici după ce aceasta s-a încheiat, nu a dispărut obiceiul companiilor de a le permite angajaților să își facă treaba de acasă.

Munca de acasă oferă beneficii importante, precum flexibilitatea programului, echilibrul mai bun dintre viața profesională și cea personală, precum și acces la un mediu de lucru mai confortabil. Cu toate acestea, există și provocări care vizează menținerea motivației la un nivel optim, evitarea distracțiilor și crearea unui spațiu de lucru sănătos și productiv.

Cum gestionează românii munca de acasă

Pentru a face față provocărilor, românii care lucrează de acasă au început să folosească diverse metode populare, care s-au consacrat rapid printre majoritatea celor ce își desfășoară activitatea de la domiciliu. Iată cele mai răspândite cinci obiceiuri pe care aceștia le-au dezvoltat în ultimii ani:

1. Stabilirea rutinei de lucru - unul dintre cele mai importante aspecte ale muncii de acasă este stabilirea unui program de muncă regulat. Acest lucru poate contribui la păstrarea concentrării și productivității, evitând surmenajul sau pierderea în alte sarcini decât cele de lucru. Și pauzele au un rol important, chiar și atunci când lucrezi de acasă.

2. Crearea unui spațiu de lucru dedicat - este important să existe acasă un spațiu de lucru special amenajat, care să fie separat de restul locuinței. Un birou dedicat activităților profesionale poate ajuta persoana care lucrează să se simtă mai concentrată și mai organizată. Este necesar ca spațiul de lucru să fie bine iluminat, ergonomic și ferit de distracții.

3. Familiarizarea cu aplicațiile de comunicare online - aplicații precum Skype for Business sau Zoom au devenit extrem de populare în perioada pandemiei și continuă să se afle la un nivel crescut de popularitate și în prezent. Acestea permit angajaților unei firme să comunice între ei și să se coordoneze eficient în lipsa interacțiunii directe.

4. Gătitul - deși poate părea paradoxal, gătitul a devenit mult mai accesibil și popular, de când românii muncesc foarte mult de acasă. Gătitul este atât un hobby, cât și o activitate prin care angajații își asigură hrana în mod ieftin, fără a fi nevoiți să comande mâncare la prețuri mari, așa cum se întâmpla în cazul muncii de la birou. 

5. Fumatul de țigări electronice - de când muncesc de acasă, mulți dintre românii care au acest obicei au început să dea țigările clasice pe țigări electronice, cum sunt cele de pe Merlin.ro. Acestea nu vin fără riscuri, însă pot fi consumate și în interior, fără a produce mirosuri neplăcute și fum precum cel generat de o țigară clasică. Pauzele de țigară, atunci când lucrezi de acasă, nu mai presupun ieșitul afară împreună cu colegii. De obicei, acestea au loc în bucătărie sau chiar la locul de lucru.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies