Plantele de apartament elimină aproape 80% din toxinele din aer, iar acest lucru a fost dovedit chiar de oamenii de știință de la NASA. Pe lângă produsele de curățenie pe care le folosim în casă, plantele contribuie și ele semnificativ la purificarea aerului, dar și la starea nostră de bine. Iată 5 plante miraculoase pe care ar trebui să le ai în apartament.
Sunt frumoase, oferă un plus decorului din casă, ajută la purificarea aerului și te încarcă cu energie pozitivă. Plantele de apartament filtrează poluanții și reglează nivelul de umiditate din încăpere, motiv pentru care nici nu ar trebui să lipsească din casa ta. Specialiștii recomandă ca într-un linving de dimensiuni normale să existe 2 sau 3 plante deoarece sunt adevărate elemente de curățare și filtrare a aerului pe cale naturală.
Citeste si: La ce este bun ceaiul de soc
Plante care purifică aerul
Crescute pe lângă gospodăriile oamenilor încă din cele mai vechi timpuri, aceste plante au capacitatea de a purifica aerul într-o proporție de cel puțin 80% și de a oferi bunăstare și pace. Un prim pas pe care trebuie să îl faci dacă îți dorești să respiri un aer curat și să alungi energiile negative
Aloe Vera
Aloe Vera, una dintre cele mai cunoscute și utilizate plante medicinale din câte există, are o mulțime de proprietăți terapeutice. Aceasta alungă energia negativă, invidia, ghinionul și atrage de la sine vibrații pozitive și prosperitatea.
Mulți sunt de părere că este viguroasă și se dezvoltă armonios atunci când este încărcată pozitiv, cu mult noroc, iar atunci când absoarbe multă energie negativă, se ofilește.Cunoscută sub denumirea botanică de „Aloe Barbadensis”, această plantă nu numai că poate fi folosită pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, ci și pentru eliminarea formaldehidei din aerul din casă. Aloe Vera are nevoie de un sol bine drenat, soare din plin și protecție asupra temperaturilor ridicate.
Iederă englezească
Iedera englezească, știută și sub denumirea botanică de „Hedera helix”, este foarte eficientă pentru îndepărtarea benzenului, un agent cancerigen care se găsește în fumul de țigară, detergenți, pesticide sau alte materiale sintentice. Dacă se obișnuiește fumatul în apartementul tău, iedera englezească te va ajuta să scapi mai rapid de fum și de substanțele nocive din acesta.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: La ce te ajuta Aloe Vera si de unde sa o procuri
Bambus
Această plantă este, de regulă, primită sau oferită în dar pentru că aduce noroc, avansare în carieră, succes în afaceri, viață lungă și liniștită, pace sufletească și multă enegie pozitivă.
Potrivit studiilor efectuate la NASA, palmierul de bambus, cunoscut și sub denumirea botanică de „Chamaedorea Seifrizii”, acționează asemenea unui umidificator natural. Aceasta trebuie ținută la lumină și stropită cu apă din când în când, dar nu foarte des.
Ficus de cauciuc
Ficusul de cauciuc, denumit botanic „Peperomia Obtusifolia”, curăță aerul în proporții foarte mari, eliberând în același timp un conținut ridicat de oxigen.
Procesul pe care îl desfășoară este datorat capacității sale de a elimina aproape în totalitate substanțele chimice din încăpere, cele precum formaldehida. Ficusul de cauciuc are nevoie de lumină filtrată, apă la intervale mari de timp și un sol bogat.Gerbera
Gerbera jamesonii, după denumirea botanică, elimină într-o proporție de aproximativ 90% benzenul din aer, substanță cunoscută ca fiind printre principalele cauze ale cancerului. Gerbera, sub toate formele ei, absoarbe dioxidul de carbon și eliberează oxigen pe timpul nopții, motiv pentru care te-ar putea determina să ai un somn mai profund și mult mai liniștitor.
De ce e important să ai un aer curat în casă
Aerul din casă este responsabil de mulți factori precum starea ta de bine, dar și cea de sănătate. Plantele absorb o mare parte din particulele din aer, care sunt transformate la rândul lor în oxigen, prin procesul de fotosinteză.
Pe lângă calitatea aerului, plantele ne fac să ne simțim mai bine. Un exemplu foarte clar îl putem vedea la pacienții internați în unitățile sanitare care au avut alături plante. S-a constatat faptul că au avut o atitudine mult mai pozitivă față de cei care nu au acceptat în saloane aceste minunății ale naturii.
Pe lângă starea de bine, studiul efectuat arată și că au avut o tensiune arterială mai mică și niveluri de stres mai reduse.