Descoperă în rândurile următoare cum să gătești mâncare sănătoasă și delicioasă în mai puțin de 30 de minute.
Perioada postului trebuie să fie o perioadă în care ne concentrăm mai mult pe lucrurile spirituale și punem pe pauză alimentele de origine animală.
În continuarea articolului, descoperă câteva rețete de post, pe care poți să le prepari în mai puțin de 30 de minute și care vor constitui o masă delicioasă, sănătoasă și nutritivă, fără să ai grija
Paste integrale cu sos roșu
Citește și: Ce trebuie să mănânci dacă ții post. Care sunt alimentele care te ajută să te menții în formă
O altă rețetă ușor de preparat și hrănitoare este rețeta de paste integrale cu sos roșu.
Aveți nevoie de paste integrale, roșii, ceapă, usturoi și pătrunjel proaspăt.
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Până când se fierb, puteți să pregătiți sosul din roșii, ceapă și usturoi.
După ce au fiert pastele, puneți sosul peste ele și tocați o legătură de pătrunjel proaspăt, pe care o să-l puneți pe deasupra.
Lipie cu legume
Acest preparat este unul foarte simplu de făcut și constituie o masă bogată în vitamine și minerale.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru a-l pregăti ai nevoie de o lipie din făină integrală, leurdă, ruccola, baby spanac, ardei gras, ridichii și topping de hummus, pe care puteți să îl achiziționați din magazine sau să îl preparați acasă.
Tot ce aveți de făcut pentru a pregăti această rețetă este să spălați legumele, să le tocați în bucățele medii și să le așezați frumos pe lipie. După aceea, adăugați toppingul și bucurați-vă de această masă gustoasă și sănătoasă.
Supă cremă de legume cu crutoane
Supa cremă de legume cu crutoane constituie un prânz delicios și foarte sănătos.
Puteți să folosiți legumele preferate, dar nu uitați de ceapă, cartof, păstârnac, țelină și cartof dulce, care sunt legume bogate în vitamine și minerale, ce nu trebuie să lipsească dintr-un astfel de preparat.
Spălați legumele, tocați-le în bucățele mai mari și puneți-le la fiert. După ce legumele au fiert, puneți-le într-un blender pentru a le pasa și adăugați din zeama în care au fiert legumele pentru a obține consistența dorită. Condimentați după bunul plac cu sare și piper.
Pentru a obține crutoane delicioase, puteți să folosiți o pâine învechită de secară sau integrală, pe care să o rupeți în bucățele și să o puneți la cuptor. Aceasta poate fi la rândul ei condimentată cu praf de usturoi pentru a obține un plus de savoare.
Ardei copt tras la tigaie
Pentru această rețetă aveți nevoie de 3-4 ardei deja copți pe care să îi tăiați în fâșii. Aceștia se trag la tigaie cu puțin ulei timp de 3-4 minute.
După ce am luat ardeiul de pe foc, adăugăm măsline fără sâmburi, pătrunjel proaspăt tocat, usturoi pisat mărunt, sare, piper și oregano uscat. Dacă vă place mâncarea mai picantă, puteți să adăugați chiar și puțin ardei iute.
Această rețetă de post se poate servi cu pâine integrală sau simplu și constituie o masă hrănitoare și delicioasă.
Salată de legume cu brânză tofu
În compoziția acestui preparat puteți să folosiți legumele preferate. Nu uitați de roșii, castraveți, măsline, ardei kapia, ceapă și pătrunjel, pentru a beneficia de o porție sănătoasă de vitamine și nutrienți. După ce ați spălat și ați tocat legumele, adăugați sare și piper după gust, ulei de măsline și un strop de suc de lămâie proaspăt stoarsă. Nu uitați nici de brânza de tofu pe care o puteți tăia cubulețe și o amestecați cu salata, pentru a obține un preparat de post sățios.