Iată preparatele pe care trebuie să le pregătești neapărat în luna octombrie.
Anotimpul de toamnă ne oferă posibilitatea să pregătim numeroase preparate, mai ales că suntem înconjurați de fructe și legume sănătoase, pe care le întâlnim la tot pasul. Odată cu venirea frigului, și alimentația noastră se schimbă, astfel că aveam posibilitatea să încercăm noi rețete în zilele ploioase, care să ne ducă cu gândul la restaurantul preferat și la acele preparate pe care nu le putem uita. Iată ce poți să pregătești în luna octombrie, iar cu siguranță gustul te va încânta și vei reuși să surprinzi întreaga familie.
Paste cu dovleac, rucola și brânză de capră
Citește și: Rețeta virală de ciocolată Dubai. Cum se prepară desertul care face furori pe internet
Citește și: 5 preparate delicioase și sănătoase pe bază de dovleac
Octombrie este și luna în care trebuie să ne pregătim foarte bine organismul pentru schimbarea de temperatură, iar cele mai multe vitamine sunt luate din alimentație.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Plăcinte cu gem de struguri
Altă vedetă a acestui anotimp cu siguranță este strugurele, indiferent de culoare, iar cu el poți face rețete delicioase și deserturi cu care să îți surprinzi întreaga familie.
Acum este momentul să schimbi clasica brânză din plăcintele tale, la fel și merele, iar diferitele gemuri pe care le foloseam până acum în foile de plăcintă pot fi înlocuite cu gemul de struguri, care să-ți încânte papilele gustative.Gnocchi de ciuperci cu rucola și pesto de nuci
O altă rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci în această lună este gnocchi cu ciuperci, pesto de nuci și parmezan.
Salată de cartofi dulci
Un alt preparat care cu siguranță îți va încânta papilele gustative este salata cu cartofi dulci pe care o poți relație foarte rapid și ușor și pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente. Cartofi dulci tocați, un măr mare tocat, roșii cherry sau struguri, porumb, ulei de măsline, baby spanac și un sfert de cană de brânză feta. Nu uita de uleiul de măsline, oțetul de mere, o lingură de miere, sare și piper. Introduceți cartofii dulci, mărul și roșiile pe o foaie de copt la cuptor timp de 30 de minute, amestecați într-un bol uleiul de măsline, oțetul, mierea, sarea și piperul. Adăugați baby spanac sau rucola împreună cu cartofii, merele și roșiile, adăugați boabele de porumb, brânza feta, iar salata voastră este gata.
Pizza cu dovleac
Pizza este cu siguranță preferata tuturor. Astfel, acum poți să apelezi la o variantă mult mai sănătoase și delicioase în același timp, din legume, iar vedeta principală va fi dovleacul, tăiat feliuțe. O poți prepara chiar la tine acasă, folosindu-te de legumele preferate cum ar fi ciupercile, frunzele proaspete de baby spanac, cartoful dulce, iar dovleacul va fi cel care va da un gust inedit.