5 proceduri estetice la care apelează femeile

5 proceduri estetice la care apelează femeile
5 proceduri estetice la care apelează femeile

Vrei să afli care sunt cele mai cunoscute proceduri estetice la care apelează femeile?

Ține cont de recomandările din articolul nostru și de beneficiile pe care le aduc aceste proceduri organismului tău.

1. Injectarea cu acid hialuronic

Una dintre cele mai cunoscute proceduri estetice în rândul femeilor este injectarea cu acid hialuronic, care nu necesită bisturiu. Chiar dacă acidul hialuronic este un polizaharid care se găsește în mod natural în mai multe țesuturi ale corpului, odată cu trecerea timpului, acesta scade treptat și semnele îmbătrânirii încep să apară.

Din fericire, industria estetică a venit cu un răspuns la această problemă, prin intermediul injecțiilor cu acid hialuronic, una dintre cele mai lăudate substanțe. Prin injectările cu acid hialuronic, țesuturile se rehidratează, cearcănele se reduc și pielea din jurul ochilor, a buzelor și a sprâncenelor se întinde. Aceste injecții sunt extrem de cerute de către persoanele a căror piele și-a pierdut prospețimea odată cu înaintarea în vârstă și nu numai.
Efectele injecțiilor cu acid hialuronic durează aproximativ 1 an, după care sunt necesare ședințe noi la clinicile de estetică.

2. Injectarea cu toxină botulinică

Toxina botulinică este cea mai puternică neurotoxină cunoscută și a fost folosită decenii întregi pentru a trata strabismul sau alte afecțiuni de la nivelul feței și gâtului. Cu toate acestea, toxina botulinică a început să fie folosită și în scopuri cosmetice, devenind una dintre cele mai apreciate proceduri cosmetice din întreaga lume.

Injectarea cu toxină botulinică contribuie la ameliorarea ridurilor de pe gât, frunte și din jurul ochilor, acționând ca un lifting. Infecțiile cu toxină botulinică redau aspectul ferm și tânăr al pielii și au rol în combaterea transpirației excesive a picioarelor, palmelor și axilelor. Dacă vrei să beneficiezi de acest tratament estetic, trebuie să știi că disconfortul cauzat de ac este minim, iar recuperarea se face aproape imediat. În funcție de zona pe care dorești să o tratezi, vor fi necesare în jur de 5-10 puncte de injectare.
Totodată, în funcție de sensibilitatea tenului tău, pot apărea mici pete de roșeață sau vânătăi în locul injectării, însă dispar foarte ușor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

3. Fațetele dentare

Fațetarea dinților reprezintă una dintre procedurile estetice pe care o poți folosi pentru a-ți îmbunătăți aspectul danturii. Cu ajutorul fațetelor, îți poți estompa defecte ale dinților, însă nu poți îndepărta afecțiunile dentare de care suferi.

Poți alege opțiunea fațetelor dacă dacă ai suprafețe decolorate, pete sau fisuri ale dinților. Acest procedeu estetic nu implică riscuri, dar trebuie să știi că nu poți aplica fațete dacă ai nevoie de aparat ortodontic sau dacă suferi de bruxism sever. Procedura de aplicare a fațetelor dentare este minim invazivă și este ideală pentru persoanele cu smalț subțire, deoarece nu vor mai simți o durere la stimulii externi, ca băuturile reci sau calde.
Îngrijite corespunzător, fațetele dentare pot dura mai mult de un deceniu sau toată viața, în cazul fațetelor din ceramică.

4. Peelingul chimic

La fel de popular este și peelingul chimic, care constă în aplicarea unei soluții pe piele, pentru exfolierea sa în profunzime. Această procedură este folosită pentru a reduce liniile fine din jurul gurii și de sub ochi, dar și pentru a trata ridurile cauzate de soare sau de înaintarea în vârstă.

Peelingul chimic este la fel de util și pentru a îmbunătăți aspectul cicatricilor minore, pentru tratarea acneei ușoare și pentru reducerea pistruilor și a petelor. Există numeroase tipuri de peelinguri chimice, iar alegerea profunzimii lor se va face alături de medicul dermatolog, în funcție de gravitatea problemei care necesită tratament.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

5. Reîntinerirea cutanată

Reîntinerirea cutanată face referire la catifelarea pielii și la reducerea porilor, fiind o alternativă la peelingul chimic, rezultatele fiind mai bune. Îmbunătățirea texturii cutanate se face prin tratament laser sau IPL, pentru a obține un ten mai luminos. Pentru că acest tratament acționează în profunzime, rezultatele se mențin o lungă perioadă de timp. După efectuarea tratamentului, trebuie să limitezi expunerea la soare, pentru că pielea rămâne roșie și ușor iritată.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute proceduri estetice la care apelează femeile pentru o frumusețe de lungă durată.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies