5 produse care vor face minuni cu sistemul tau digestiv! Le gasesti la orice supermarket!

5 produse care vor face minuni cu sistemul tau digestiv! Le gasesti la orice supermarket!
5 produse care vor face minuni cu sistemul tau digestiv! Le gasesti la orice supermarket!

Sistemul digestiv este punctul de pornire al energiei si longevitatii, dar din nefericire, tot mai multi oameni sufera de balonare si de constipatie. Cheltuim banii pe laxative, fibre si enzime, cand de fapt tot ne ne trebuie sunt cinci produse, usor de procurat.

Semintele Chia provin din Mexic si Guatemala si sunt o sursa foarte buna de nutrienti si antioxidanti. Aceste seminte fara gust sunt ori maro inchis, ori albe sau negre, si contin fibra, Omega-3, minerale si antioxidanti. Doua linguri de astfel de seminte furnizeaza 10 grame de fibra, reducand inflamatiile, scade colesterolul si stabilizeaza functionarea bilei. Asta inseamna 33% din cantitatea de fibra recomandata pe zi, in doar doua linguri.

Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, are un gust bun si este un inlocuitor excelent pentru unt sau uleiul obisnuit. Spre deosebire de acestea, are proprietati anti-microbiene si acizi care iti imbunatatesc digestia, imunitatea, metabolismul, si iti dau un plus de energie. Incearca sa folosesti ulei de cocos nerafinat, organic, cand gatesti oua, cartofi prajiti sau cand prajesti legume.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ghee-ul este de fapt unt cu grasimile

de lapte, zaharuri si lactoza indepartate. Spre deosebire de unt, ghee-ul nu va rancezi la temperatura camerei si isi va pastra savoarea si prospetimea in jur de un an. Incredibil! In timp ce alte grasimi si tipuri de ulei incetinesc procesul digestiv si ne dau impresia ca pica “greu” la stomac, ghee-ul ajuta sistemul digestiv stimuland secretiile acide ale stomacului sa dizolve mancarea. Ghee-ul poate fi cumparat, dar este si foarte usor de facut acasa folosind unt organic, fara sare.


Somonul salbatic din Alaska este, pe langa delicios, si anti-inflamator. Spre deosebire de somonul din Atlantic si alte soiuri crescute la ferme, cel salbatic din Alaska nu este hranit cu mancare modificata genetic.

Zucchini este o leguma-minune, consistenta si hidratanta, care imbunatateste digestia si detoxifiaza. Datorita continutului bogat in fibra, curata tractul digestiv, in special intestinele. Se comporta ca un laxativ bland, curatand peretii intestinelor si previne depunerea toxinelor in colon. 

Aceste legume pot fi verzi sau galbele si se servesc la gratar sau langa mancare preparata la cuptor. Pentru beneficii maxime, mancati insa zucchini crud!



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Călătorie în Creta cu copiii: 6 activități distractive pentru toată familia

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mama Medanei Oprea, aparitie uluitoare! Cum arata doamna Emilia, soacra lui Alin Oprea

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Iuliana Tudor, primele declarații despre divorț: „E bine ca drumurile să se împartă”. Vedeta TV a vorbit despre căsnicia cu soțul ei, Răzvan

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies