5 rețete delicioase cu fructe, pentru un mic dejun delicios

retete de fructe mic dejun
5 rețete delicioase cu fructe, pentru un mic dejun delicios

Micul-dejun poate reprezenta în unele momente, o adevărată provocare. Însă astăzi veți descoperi 5 rețete numai bune de mic dejun, care conțin fructe.

Aflați din rândurile următoare care este numărul exact al fructelor recomandate pentru consum zilnic. În plus, descoperiți și câteva rețete delicioase pentru micul dejun, care conțin fructe.

 

Câte fructe trebuie să consumi zilnic

Fructele sunt binevenite indiferent de momentul zilei. Cu toate acestea, specialiștii sunt cei care recomandă să consumăm în fiecare zi, între 5 și 9 porții de fructe, dar și de legume, astfel, nutrienții favorizează starea noastră de sănătate.

În plus, atunci când vine vorba despre modul în care sunt găsite, le puteți consuma fie proaspete, fie conservate, fie uscate. Tot ce contează este că le consumați. Astfel, vei avea parte și de o diversificare în alegeri.

Bineînțeles că fructele se pot consuma atât la mic dejun, sub forma unui suc de portocale, fie la masa de prânz, consumând mere, banane și alte astfel de fructe, ca gustări, unde puteți alege fructele uscate, dar și la cină, unde ați putea prepara o salată delicioasă de fructe.

Odată consumate fructele în fiecare zi, dar în egală măsură și legumele, cu siguranță acestea vor oferi organismului nostru, doza necesară de substanțe nutritive, printre care se află și: vitamine, minerale, fibre, datorită faptului că fructele sunt fie surse de vitamina A, fie de vitamina C, acid folic sau potasiu. În același timp, de menționat este și faptul că atât fructele, cât și legumele sunt sărace în grăsimi și calorii, protejând astfel organismul de boli cardiovasculare, diabet și lista poate continua.

Atunci când vine vorba despre prepararea fructelor sau a legumelor, în cazul în care acestea nu se consumă proaspete, se pot pregăti la cuptor, pe grătar sau fiind fierte.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

idei de mic dejun cu fructe
5 rețete delicioase cu fructe, pentru un mic dejun delicios[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Rețetă de Fursecuri cu zmeură. Un deliciu pentru cei mici, dar și pentru cei mari!

 

Rețete cu fructe, pentru un mic dejun delicios

Granola

Prima rețetă recomandată pentru un mic dejun sănătos și bogat în fructe este chiar granola. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ovăz, nuci, semințe de floarea soarelui, fructe deshidratate (la alegere), scorțișoară și fie miere, fie zahăr brun. Acest mic dejun se poate consuma și în zilele de post.

Smoothie

Smoothie-ul este consumat de obicei la micul dejun și reprezintă o băutură sănătoasă plină de vitamine și minerale. Rețeta este alcătuită după preferințe, prin urmare, se pot folosi legume, fructe, lapte vegetal, sirop și gheață, de obicei, alegându-le pe fiecare în parte, după bunul plac sau după preferințele zilei respective.

Ovăz cu fructe

O altă idee numai bună de luat în considerare pentru micul dejun este reprezentată de ovăzul cu fructe. Pentru această rețetă veți avea nevoie de câțiva fulgi de ovăz (după preferințe). Fulgii de ovăz se vor pune într-un borcan, alături de fructele alese, acestea fiind ori proaspete ori deshidratate, la care puteți adăuga și puțin fistic tăiat mărunt (opțional). Imediat apoi, rețeta se va completa cu lapte de migdale și scorțișoară, ingrediente pe care le vom amesteca până când se va forma un amestec omogen.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

mic dejun cu fructe
5 rețete delicioase cu fructe, pentru un mic dejun delicios[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Rețetă de Pere caramelizate cu sos de ciocolată. Un desert adorat de cei mici!

Budincă de chia și lapte de cocos, cu fructe

O altă rețetă perfectă pentru un mic dejun este chiar budinca de chia și lapte de cocos, cu fructe. Este cunoscut deja faptul că, chia reprezintă un aliment plin de vitamine. Așadar, vom pune semințele de chia într-un recipient, peste care vom adăuga laptele de cocos. Amestecăm bine, până în momentul în care acestea vor absorbi tot lichidul. La această rețetă vom adăuga și câteva fructe (după preferințe), dar și puțină miere.

Biscuiți din ovăz cu semințe de chia și fructe  

Tot ce trebuie să facem la această rețetă este să pasăm două banane direct într-un bol. Imediat apoi, vom adăuga semințele de chia, continuând să amestecăm până în momentul în care se va omogeniza. Apoi a venit timpul să adăugăm fulgii de ovăz, împreună cu o linguriță de zeamă de lămâie. Amestecăm, iar apoi, cu ajutorul unei lingurițe, vom lua din compoziție, pentru a forma biscuiții, care se vor așeza  pe o tavă cu hârtie de copt. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade, timp de 15 minute. 

fructe la micul dejun
5 rețete delicioase cu fructe, pentru un mic dejun delicios[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Rețetă de Tartă cu căpșune și cremă de vanilie. Perfectă pentru iubitorii de căpșune!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Pere caramelizate cu sos de ciocolată. O combinație perfectă între gustul dulce-acrișor al perelor caramelizate și aroma bogată de ciocolată într-un desert ușor și decadent!

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies