La începutul fiecărui an ne propunem să facem mai multe schimbări pentru a ne crește calitatea vieții, ne fixăm obiective profesionale și ne propunem să avem experiențe mai interesante sau vacanțe spectaculoase, în locuri la care visăm de mult timp.
O parte dintre rezoluțiile tale pentru noul an ar trebui să vizeze sănătatea, care este esențială pentru a îndeplini celelalte puncte de pe lista de dorințe.
Iată 5 rezoluții de sănătate pentru noul an:
Ai mai multă grijă de corpul tău
Acordă mai multă atenție corpului tău și vezi ce semnale îți transmite. Ca să te asiguri că totul este în regulă, fă-ți un set complet de analize o dată pe an și vezi dacă totul este în regulă. De asemenea, programează-te la medici pentru controale de rutină și
mergi la dentist măcar o dată pe an. În același timp, ai în vedere exteriorul corpului tău.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Adoptă o alimentație sănătoasă
Mâncarea este una dintre bucuriile vieții pentru multe dintre noi, dar ar trebui să avem măsură și- mai important- să ne selectăm cu atenție alimentele cu care ne hrănim. Renunță la alimentele procesate care, potrivit Medical News Today, ne expun foarte mult în fața unor boli grave, cu potențial letal. Înlocuiește-le cu alimente cât mai sănătoase și consumă în fiecare zi legume și fructe proaspete. Chiar dacă este la modă să fii vegetariană, corpul tău are nevoie și de proteine de origine animală, așa că este ok să mănânci carne, dar ai grijă să fie cât mai slabă. În general, nutriționiștii îți recomandă să consumi din toate, dar cu măsură, pentru că vrei să-ți ții greutatea sub control. Foarte important este să te hidratezi. Recomandarea clasică de „bea 2 litri de apă pe zi” este cât se poate de serioasă și îți aduce doar beneficii.
Fă sport
Orice tip de mișcare fizică îți va aduce doar beneficii pentru sănătatea fizică și psihică. Poate că ai impresia că doar mersul la sală te ajută, însă poți să-ți faci o rutină de exerciții fizice și acasă sau pur și simplu poți să ieși la alergat în parc. Sportul îți ajută, în primul rând, sistemul circulator să funcționeze optim, iar de acest lucru depinde sănătatea întregului organism. Tot prin mișcare îți ții sub control și greutatea.
Respectă programul de odihnă
Somnul este vital pentru sănătate. Da, e drept că o anumită perioadă de timp poți funcționa la parametri aproape normali și cu 3-4 ore de somn pe noapte, însă asta înseamnă să pui o mare presiune pe corpul tău, care la un moment dat va începe să dea semne că nu se simte bine. Medicii recomandă între 7 și 9 ore de somn pe noapte pentru orice adult cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani.
Socializează mai mult
Socializarea ne ajută să ne menținem tonusul ridicat, implicit la sănătatea psihică. Traversăm o perioadă complicată, cu tot felul de provocări care ne suprasolicită. Din păcate, depresia este o afecțiune tot mai des întâlnită, iar ea are implicații de neimaginat, care ne pot compromite viitorul. Comunicarea cu prietenii apropiați, cu
colegii de școală sau de serviciu, ieșirile în oraș cât mai dese ne ajută să depășim unele perioade mai grele.