5 RITUALURI de îngrijire pentru un ten mereu frumos – Tu urmezi acești pași esențiali?

5 RITUALURI de îngrijire pentru un ten mereu frumos – Tu urmezi acești pași esențiali?
5 RITUALURI de îngrijire pentru un ten mereu frumos – Tu urmezi acești pași esențiali?

Îngrijirea tenului se numără, probabil, printre cele mai importante proceduri de înfrumusețare ale unei femei, fie desfășurate acasă, fie la salonul de cosmetică.

Dacă ți-ar plăcea ca tenul tău să fie întotdeauna luminos și frumos, poți citi rândurile următoare și descoperi câteva recomandări de îngrijire personală care pot fi ușor puse în practică.

 

Ce poți face pentru a-ți îngriji corect tenul și a radia în fiecare zi

  1. Demachierea corectă

Situațiile în care demachierea nu are loc înainte de somn nu fac altceva decât să afecteze tenul. Chiar dacă ești obosită după orele de muncă sau pur și simplu nu ești

în stare de a te demachia, încearcă să faci un efort și să nu elimini acest pas din ritualul de îngrijire. 

Excesul de sebum și impuritățile se pot elimina ușor cu ajutorul produselor dedicate pentru demachiere, iar tenul poate astfel să respire. În plus, trebuie să știi că fără demachiere, există toate șansele ca pielea feței să devină ușor poroasă, să apară pete sau chiar acnee.

  1. Hidratare permanentă

Un alt aspect important în îngrijirea zilnică a tenului este hidratarea acestuia. Imediat după demachiere se poate folosi un tonic pentru a elimina de tot urmele de machiaj. 

Se trece apoi la folosirea unei creme hidratante pentru noapte, iar recomandarea este să le alegi pe cele care intră ușor în piele. Poți folosi la final creme pentru conturul ochilor, care și ele ajută la o hidratare corectă în acest sens.

  1. Exfoliere periodică

Indiferent de tipul tenului, o exfoliere din când în când este binevenită, diferă doar metodele de aplicare. Tenul sensibil presupune o atenție mai mare la produsele exfoliante pentru a nu subția pielea. 

Cât privește tenul mixt și cel uscat, există produse dedicate pentru exfoliere, pe bază de extracte naturale, pe care le poți folosi cu ușurință acasă, la o sesiune de îngrijire corporală. 

La final poți folosi seruri cu retinol, colagen sau vitamina C pentru a oferi un boost de sănătate tenului tău.

  1. Vizite la dermatolog

Persoanele cu ten acneic sunt sfătuite să viziteze medicul dermatolog pentru a primi tratamentele necesare. Fără o îngrijire corectă a tenului cu astfel de probleme, pielea poate căpăta un aspect neplăcut, iar urmele lăsate pot fi permanente.

Pe lângă acest sfat, poți descoperi și tu câteva produse anti acnee, pe 24beauty.ro, din care să alegi conform tenului tău, tipul de îngrijire și recomandările medicului specialist.

  1. Folosirea serurilor, în fiecare zi

Serurile pe bază de vitamine și ingrediente naturale nu sunt altceva decât hrană pentru ten. Luminozitatea și aspectul curat al feței sunt oferite de sărurile care conțin vitamina C, acid hialuronic sau apă termală. 

Dacă le folosești în fiecare zi, vei vedea cum chipul tău este mult mai luminos și are un aspect clar îmbunătățit. Recomandarea este ca acest tip de seruri să fie folosite atât dimineața, cât și seara, după ritualul complet de demachiere.

Așadar, acești 5 pași de îngrijire a feței ar trebui să aibă loc în fiecare zi, negreșit. Lasă oboseala la o parte și oferă tot ce este mai bun tenului tău, pentru ca trecerea anilor să fie mai puțin vizibila pe chipul tău.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies