Limbajul corpului poate aduce mai multe decât credem de fapt. Însă știați ce semnifică acesta?
Aflați din rândurile următoare, car sunt doar câteva semne ale limbajului corpului, care pot arăta ce stă de fapt în spatele unei persoane.
5 semne ale limbajului corpului care arată ce gândesc oamenii cu adevărat
1. Brațele încrucișate
Un indiciu comun al limbajului corpului, brațele încrucișate, indică o poziție defensivă.
Citește și: Reflexii în iubire: impactul profund al romantismului asupra dinamicii relațiilor personale
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2. Zâmbete autentice
Un zâmbet autentic, cunoscut sub numele de zâmbet Duchenne, necesită mai mult decât ochii și gura. Când cineva este cu adevărat fericit sau este de acord cu tine, ochii i se luminează, colțurile i se încrețesc, este spontan și cald. În schimb, un zâmbet forțat se termină de obicei la buze. Deși este politicos, nu are strălucirea care îi lipsește.
O modalitate politicoasă de a ascunde dezacordul sau dezinteresul fără a fi nepoliticos este acest tip de zâmbet. Chiar și atunci când ar prefera să fie altundeva, oamenii din mediul profesional zâmbesc adesea cu control.3. Poziția piciorului
De obicei, oamenii se concentrează în mod inconștient pe lucrurile care îi interesează cel mai mult. În consecință, dacă observați că picioarele celeilalte persoane se îndreptă direct spre dvs.
4. Contactul vizual
Vizualizarea este un mijloc puternic de comunicare. Menținerea unui contact vizual pozitiv este considerată a fi un semn de sinceritate și încredere. Cineva care te privește în ochi este de obicei interesat de conversație și atent. Creează o conexiune, ceea ce face ca interacțiunea să fie mai interesantă și mai apropiată de persoana. Cu toate acestea, prea mult contact vizual poate fi intimidant sau agresiv, în timp ce prea puțin poate părea dezinteresat sau chiar înșelător. Găsirea unui echilibru adecvat este esențială. Oamenii care se simt confortabil și încrezători în ceea ce vorbesc tind să mențină un contact vizual continuu, dar nu prea intens. Cu toate acestea, o persoană care evită în mod regulat contactul vizual ar putea experimenta inconfort sau ar putea încerca să ascundă ceva. În plus, acordați atenție clipirii: clipirea rapidă poate indica disconfort sau stres, în timp ce cineva foarte concentrat ar putea clipi mai rar.
5. Gesturi cu mâinile
Este posibil să se îmbunătățească semnificativ transmiterea emoțiilor și mesajelor folosind gesturile mâinilor, care sunt o parte dinamică și expresivă a comunicării. De cele mai multe ori, mâinile deschise și palmele vizibile înseamnă deschidere, onestitate și dorința de a se conecta. În schimb, pumnii strânși și degetele ascuțite pot indica defensivă sau agresivitate. Când cineva are un sentiment puternic față de un subiect sau în timpul unei discuții intense, aceste gesturi pot apărea. Utilizarea corectă a gesturilor mâinii poate ajuta la comunicarea mai bună și la articularea mai clară a gândurilor. De exemplu, cineva care face multe gesturi animate poate fi privit ca fiind entuziasmat și entuziasmat, în timp ce mișcarea minimă a mâinii poate fi considerată formală sau rezervă.