Află din rândurile următoare cum poți să depistezi acarienii din saltea și ce trebuie să faci pentru a scăpa de ei.
Acarienii sunt dăunători microscopici, care, din păcate, se găsesc în foarte multe case. Aceștia se hrănesc cu pielea noastră moartă și le place să stea mai ales în locurile prăfuite și ascunse din casele noastre, cum ar fi salteaua patului.
Ei nu pot fi văzuți cu ochiul liber, dar pot fi identificați cu ușurință dacă ții cont de anumite semne. Printre principalele semne sunt mâncărimea incontrolabilă, chiar dacă nu ai urme de mușcături, tuse uscată de dimineață și mâncărimi la ochi.
Somnul tău este întrerupt
Citește și: Știai ce pericole se ascund in lenjeria de pat? Iată câteva sfaturi pentru evitarea lor!
După cum spuneam, acarienii pot agrava alergiile existente și pot provoca probleme respiratorii, cum ar fi astmul. Acest lucru are ca efect o perturbare a calității somnului pe parcursul nopții. Astfel, dacă vă confruntați dintr-o dată cu probleme de sforăit sau nu puteți să dormiți din cauza nasului umed, atunci ar trebui să faceți o cercetare cu privire la existența acestor dăunători.
De asemenea, dificultatea de respirație în timpul nopții este un alt efect negativ pe care acarienii îl au asupra calității somnului tău. Dificultatea de a respira sau respirația șuierătoare nu trebuie ignorate, mai ales dacă aveți o problemă respiratorie existentă.
Tuse uscată
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Tusea uscată și persistentă din timpul nopții este un alt indiciu care ar putea să îți arate că te confrunți cu acarieni. Acarienii nu beau apă, ci se hrănesc cu umiditatea pe care o pierdem prin pori în timp ce dormim. De aceea, dacă îți simți gâtul uscat și ai parte de o mâncărime, acest lucru reprezintă un semn puternic că patul tău este infestat cu acarieni.
Mâncărimi ale pielii
Pielea uscată și mâncărimea reprezintă un alt semn că te poți confrunta cu acarieni. De aceea, este important să te asiguri că dormitorul tău nu reprezintă un mediu umed și plin de praf unde acești dăunători se pot înmulți.
Mâncărimi la nivelul ochilor
Acarieni ne provoacă simptome asociate cu gripa, cum ar fi tusea uscată, dificultăți de respirație, nasul umed și ochii înlăcrimați, care te ustură. Astfel, dacă te confrunți cu mâncărimi la nivelul ochilor, atunci trebuie să ai în vedere că o infestare cu acarieni ar putea fi de vină.
Semne vizibile de praf în încăpere
Acarienii de praf apar cu precădere în țesăturile moi, cum ar fi draperiile, salteaua sau așternuturile prafului. Aceștia se formează cu precădere în locurile umede și pline de praf. De aceea, dacă în dormitorul vostru apar acele oițe de praf, atunci trebuie să țineți cont că acolo este un mediu propice de dezvoltare a acestor dăunători.
Ce trebuie să faci cânt te confrunți cu acarieni
Analizând informațiile prezentate anterior, concluzionăm faptul că acarienii se dezvoltă în mediul umed al dormitorului, acolo unde există mult praf.
De aceea, pentru a preveni apariția acestor dăunători trebuie să aveți o curățenie adecvată a dormitorului. Schimbați lenjeria de pat în mod regulat, aerisiți în fiecare dimineață și ștergeți constant praful. De asemenea, dimineața este recomandat să luați lenjeria de pe pat, să deschideți larg fereastra dormitorului și să lăsați salteaua să se usuce. Totodată, pentru a preveni apariția acestor dăunători puteți să vă achiziționați o protecție hipoalergenică pentru saltea, pentru a împiedica umezeala să se instaleze în saltea.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.