5 sfaturi ca să fii în formă maximă anul acesta. Cum să slăbești și să ai mai multă energie

5 sfaturi ca să fii în formă maximă anul acesta. Cum să slăbești și să ai mai multă energie
5 sfaturi ca să fii în formă maximă anul acesta. Cum să slăbești și să ai mai multă energie

Pentru noi, fetele, slăbitul și menținerea unei greutăți optime sunt priorități de bază, fiind în strânsă legătură cu un aspect fizic atrăgător. Dincolo de acest lucru, kilogramele în plus ne scad nivelul de energie și ne expun mai mult în fața unor afecțiuni grave, cum ar fi diabetul sau bolile cardiovasculare, astfel că este esențial să adopți din timp obiceiuri sănătoase, care să te ajute să ții lucrurile sub control.

În cazul în care în ultima perioadă ai luat mult în greutate, îți recomandăm să mergi la un nutriționist, care îți va stabili o dietă personalizată, stabilită în baza unor analize medicale. Dietele extreme pe care le vezi pe internet îți pot pune sănătatea în pericol și, de fapt, au efect de bumerang, pentru că odată ce încerci să revii la un regim alimentar normal, riști să te îngrași chiar mai mult decât înainte. Însă dacă ai de dat jos câteva kilograme, este suficient să îți schimbi puțin rutina.

Iată 5 sfaturi care te vor ajuta să slăbești și să fii în formă anul acesta:

Renunță la obiceiuri nocive

Începe prin a renunța la obiceiurile despre care știi clar că îți dăunează, cum sunt fumatul, consumul de alcool și excesul de dulciuri. Fumatul îți afectează nivelul de energie și este extrem de periculos pentru sănătate, dar dacă renunți la țigări este drept că riști să acumulezi câteva kilograme în plus. Soluția este să apelezi la un înlocuitor, așa cum sunt aparatele de vapat, care sunt cu 95% mai puțin nocive decât țigara clasică. Alcoolul și dulciurile te și îngrașă, dar îți afectează și nivelul de energie, și sănătatea, astfel că este recomandat să reduci cât mai mult consumul acestor produse și chiar să renunți definitiv la ele. Nevoia de dulce poate fi satisfăcută cu fructe, care îți aduc un aport de vitamine și nutrienți esențiali pentru un organism sănătos, pe când consumul de alcool, indiferent de cantitate, îți va aduce doar deservicii pe toate planurile.

Consumă mai multe proteine

Corpul tău arde calorii atunci când digeră și metabolizează proteinele pe care le consumi, astfel încât o dietă bogată în proteine poate stimula metabolismul cu până la 80-100 de calorii pe zi. De asemenea, o dietă bogată în proteine îți dă mai repede senzația de sațietate și contribuie la reducerea apetitului. Unele studii arată că oamenii mănâncă cu peste 400 de calorii mai puțin pe zi dacă au o dietă bogată în proteine.

Atenție la carbohidrați

Problema este că majoritatea carbohidraților prezenți în alimente sunt rafinați, fiind digerați și absorbiți în corp cu multă ușurință și mult mai rapid, potrivit HealthLine. Astfel, ajungi să te simți înfometată mult mai repede și te poți trezi cu o predispoziție la mâncatul compulsiv. Alege variantele sănătoase de carbohidrați, cum ar fi cerealele integrale, orezul brun, fulgii de ovăz.

Bea apă

Apa plată te poate ajuta la pierderea în greutate. Pe lângă faptul că stimulează arderea caloriilor după masă, consumul de apă înainte de masă poate duce la reducerea aportului de calorii, pentru că senzația de sațietate se va instala mai repede.

Fă sport

Sportul este esențial pentru sănătate, slăbit, pentru creșterea nivelului de energie și o formă fizică de invidiat. Poți să faci sport și acasă sau în aer liber, dacă mersul la sală ți se pare complicat. Ba chiar este suficient să ieși zilnic la o plimbare rapidă și vei vedea că, în timp, acest obicei extrem de simplu va avea efecte.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies