5 sfaturi pentru a crea un decor floral stralucitor pe masa de Craciun

5 sfaturi pentru a crea un decor floral stralucitor pe masa de Craciun
5 sfaturi pentru a crea un decor floral stralucitor pe masa de Craciun

Craciunul este la o aruncatura de bat si deja te gandesti cum sa aranjezi masa pentru ca totul sa fie pus la punct cand vin invitatii, iar tu doar sa te bucuri de prezenta lor. Servetele, pahare, farfurii, tacamuri, vesela pentru prajituri, toate sunt la fel de importante, dar la fel de marcante si uimitoare sunt si decoratiunile de pe masa de Craciun.


Un prim detaliu important este aranjarea mesei cu flori proaspete, specifice acestui anotimp.

Mai jos sunt cateva sfaturi pentru a integra simplu si rapid buchete de flori si aranjamente florale, fara a incarca masa plina de bunatati:


1. Piedestale si suporturi inalte

Asa cum sunt suporturile de lumanari, inaltatoarele pentru flori te ajuta sa ai mai mult spatiu pe masa, fara a strica aspectul estetic al acestui. Acestea reinveteaza vorba mai putin este mai mult, intrucat iti lasa spatiu pentru a pune suficiente platouri cu mancare, pahare, farfurii si alte decoratiuni.

Sunt ideale pentru mesele de dimensiuni mici. Daca alegi un suport cu vaza, poti pune hortensii, trandafiri rosii si albi si crengute de brad.  


2. Auriu si argintiu

Detaliile must have ale anului acesta sunt micile sclipiri argintii si aurii. Foloseste decoratiuni pictate cu auriu sau globuri si conuri argintii la baza aranjamentelor florale.

Un alt efect iconic pe care poti sa il obtii cu un spray este sa oferi petalelor florilor un strat de sclipire aurie. Va oferi un design deosebit mesei de Craciun.


3. Lemn natural

Pentru un cadru mai special, poti apela la mici bucati de lemn natural pe care sa le folosesti drept suport pentru vazele cu flori.

Poti folosi vaze din sticla transparenta, astfel incat lemnul sa fie vizibil si sa se reflecte in apa florilor. Efectul va fi superb.


4. Lumanari  si candele

Atunci cand ai o masa mare, este recomandat sa o umpli cu diverse decoratiuni si aranjamente florale, astfel incat aceasta sa para bogata. Ca sa obtii un efect stralucitor si un cadru mai calduros, foloseste lumanari si candele.

Le poti amplasa fie pe un suport inalt numit sfesnic, motiv pentru care vei cumpara lumanari subtiri si lungi, fie in suporturi pentru candele, amplasate pe mijlocul mesei.


5. Fata de masa

Fata de masa este foarte importanta in acest decor, intrucat de la ea trebuie sa incepi punerea celorlalte elemente. Spre exemplu, daca alegi o fata de masa decorata cu motive de Craciun, opteaza pentru un decor simplu, minimalist, care sa echilibreze estetic aspectul vizual.

Cand pui o fata de masa simpla, ai libertatea de a adauga mai multe elemente precum aranjamente florale, lumanari, decoratiuni, vesela cu motive de sarbatoare.


Pentru ca pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca aranjamentele florale, Maison D`Or a cret o selectie abosult superba, desprinsa din povestile de iarna. Descopera aranjamentele de Craciun de la Maison D`Or special concepute pentru mesele tale de Craciun si pentru decorarea casei.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Reţetă originală de tobă de casă. Are gustul autentic românesc

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies