Iată ce trebuie să faci pentru ca pastele tale să fie pregătite exact ca în Italia.
Pastele se află printre mâncărurile preferate ale foarte multe persoane, iar acestea pot fi gătite în multe moduri, încât să surprindeți, atât gusturile voastre, cât și pe ale celor dragi. Tot ce trebuie să faceți este să cunoașteți câteva mici trucuri prin care să vă înfrumusețați farfuria și să oferiți un gust special, iar foarte multe aspecte sunt date inclusiv de ingredientele secrete pe care le adăugați acestui preparat. Dacă v-ați gândit vreodată că doriți să pregătiți pastele exact ca un italian, iată ce trebuie să știi pentru a obține o farfurie delicioasă.
Fierbe pastele într-o oală mare
Citește și: Idei de mic dejun franțuzesc. Cum se prepară și ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pentru ca pastele să aibă textura perfectă de care aveți nevoie, este foarte importante inclusiv modul prin care le pregătiți, iar acest lucru vă va ajuta să vă jucați cu gustul, mai târziu, în farfurie. În primul rând, pastele trebuie fierte într-o oală mare, în care să încapă foarte multă apă. Acest lucru permite pastelor voastre să plutească liber, mai ales dacă vorbim despre cele lungi și se va invita lipirea lor.
Acest lucru vă va ajuta ulterior, când adăugați pastele, ca toate să își poată lua aroma de care au nevoie.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Folosiți apă rece
Este foarte important ca pastele voastre să fie adăugate în apă rece și să-și ia timpul necesar pentru a-și schimba temperatura.
Totodată, pentru un pachet de paste sunt necesari 4 l de apă, pentru ca întreaga cantitate să ajute pastele să nu se lipească între ele. Trebuie să țineți cont și că pastele absorb o anumită cantitate de apă, iar în primă fază, este necesar ca ele să intre în contact cu o temperatură scăzută.Evitați să adăugați ulei
Dacă până acum ai adăugat ulei în timp ce pastele tale au stat la fiert, trebuie să știi că acesta nu este tocmai un avantaj pentru ele.
Acoperiți oala
O altă greșeală pe care o faceți frecvent atunci când pregătiți pastele este să nu acoperiți oala în momentul în care apa devine clocotită. Amestecați imediat, cu mișcări rapide, pentru a vă asigura că pastele nu se strâng, apoi acoperiți oala pentru ca temperatura din interior să rămână una constantă. Acest lucru asigură că pastele voastre se gătesc uniform, fără a fi moi sau gumoase în anumite părți.
Totodată, trebuie să aveți mare grijă și să nu le scăpați din ochi, astfel că în minutele dedicate pentru fierberea pastelor nu trebuie să plecați de lângă aragaz.Nu clătiți pastele
Evitați clătirea pastelor în momentul în care le-ați scurs din oală și doriți să le transferați în farfurie. Puteți să faceți acest lucru doar când pregătiți o rețetă precum o salată de paste reci. Astfel, dacă sosul este fierbinte, iar pastele la fel, introducându-le sub jetul rece de apă nu faceți decât să se întărească, să se lipească între ele ce să-și piardă din gust. Pastele trebuie să rămână la aceeași temperatură la care au fost gătite, până în momentul în care se răcesc singure, pentru a putea să se îmbine cu sosul și să nu se întărească prea rapid.