Iată ce trebuie să faci pentru ca pastele tale să fie pregătite exact ca în Italia.
Pastele se află printre mâncărurile preferate ale foarte multe persoane, iar acestea pot fi gătite în multe moduri, încât să surprindeți, atât gusturile voastre, cât și pe ale celor dragi.
Fierbe pastele într-o oală mare
Citește și: Idei de mic dejun franțuzesc. Cum se prepară și ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Pentru ca pastele să aibă textura perfectă de care aveți nevoie, este foarte importante inclusiv modul prin care le pregătiți, iar acest lucru vă va ajuta să vă jucați cu gustul, mai târziu, în farfurie. În primul rând, pastele trebuie fierte într-o oală mare, în care să încapă foarte multă apă. Acest lucru permite pastelor voastre să plutească liber, mai ales dacă vorbim despre cele lungi și se va invita lipirea lor.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Folosiți apă rece
Este foarte important ca pastele voastre să fie adăugate în apă rece și să-și ia timpul necesar pentru a-și schimba temperatura. Totodată, pentru un pachet de paste sunt necesari 4 l de apă, pentru ca întreaga cantitate să ajute pastele să nu se lipească între ele. Trebuie să țineți cont și că pastele absorb o anumită cantitate de apă, iar în primă fază, este necesar ca ele să intre în contact cu o temperatură scăzută.
Evitați să adăugați ulei
Dacă până acum ai adăugat ulei în timp ce pastele tale au stat la fiert, trebuie să știi că acesta nu este tocmai un avantaj pentru ele. Chiar dacă uleiul este folosit pentru ca pastele să nu se lipească între ele și să rămână exact așa cum vă doriți. Ulterior, când le adăugați în farfurie și puneți sosul peste ele, uleiul pe care l-ați pus la fiert va face ca sosul să nu se lipească de paste și să nu vă puteți bucura de gustul de care vă doriți.
Acoperiți oala
Citește și: Cum arată CAVOUL lui Prigoană! FOTO EXCLUSIV- stirilekanald.ro
O altă greșeală pe care o faceți frecvent atunci când pregătiți pastele este să nu acoperiți oala în momentul în care apa devine clocotită. Amestecați imediat, cu mișcări rapide, pentru a vă asigura că pastele nu se strâng, apoi acoperiți oala pentru ca temperatura din interior să rămână una constantă. Acest lucru asigură că pastele voastre se gătesc uniform, fără a fi moi sau gumoase în anumite părți. Totodată, trebuie să aveți mare grijă și să nu le scăpați din ochi, astfel că în minutele dedicate pentru fierberea pastelor nu trebuie să plecați de lângă aragaz.
Nu clătiți pastele
Evitați clătirea pastelor în momentul în care le-ați scurs din oală și doriți să le transferați în farfurie. Puteți să faceți acest lucru doar când pregătiți o rețetă precum o salată de paste reci. Astfel, dacă sosul este fierbinte, iar pastele la fel, introducându-le sub jetul rece de apă nu faceți decât să se întărească, să se lipească între ele ce să-și piardă din gust. Pastele trebuie să rămână la aceeași temperatură la care au fost gătite, până în momentul în care se răcesc singure, pentru a putea să se îmbine cu sosul și să nu se întărească prea rapid.