Iată cum legume tale pot avea un gust mai bun în farfurie.
Legumele ocupă un rol foarte important în alimentația noastră, mai ales că ele sunt introduse în diferite mâncăruri și reprezintă o sursă importantă de vitamine. Acestea pot fi mâncate în diferite combinații, alături de carnea preferată, iar indiferent de mâncare, cu siguranță nu avem cum să evităm să adăugăm cel puțin o legumă în farfurie. Consumul de legume ar trebui crescut mai ales în sezonul rece, în perioada de toamnă și iarnă, datorită conținutului lor bogat de vitamine, minerale și fibre.
Condimentează bine legumele
Citește și: Cum să folosești coaja de la ceapă pentru a face un condiment pentru mâncărurile tale
Citește și: Cum să depozitezi corect fructele și legumele, pentru a-și păstra cât mai mult timp culoarea și textura
Una dintre cele mai ușoare modalități de a face ca legumele tale să aibă gust în farfurie este să le condimentezi.
Indiferent că vă folosiți de verdeață sau condimente, în momentul în care alegeți legume pentru mic dejun, prânz sau cină, aceasta cu siguranță vor fi mult mai savuroase, în momentul în care veniți cu o noutate asupra lor. Optați pentru usturoi, ulei de măsline, chimen și boia dulce pentru legume prăjite, iar acestea cu siguranță vă vor oferi gustul pe care îl doriți în farfurie.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Gătiți legumele corect
În momentul în care alegeți să gătiți legumele, trebuie să faceți acest lucru corect, pentru a-și păstra din gust și savoare. Dacă veți găti legumele prea mult, acestea pot deveni moi și își pierd aroma, iar pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că nu vă luați ochii de la ele, până în momentul în care nu sunt gata.
Folosiți diferite metode de gătit
Bucurați-vă de gustul legumelor în mai multe variante, așa că nu apelați de fiecare dată doar la fierberea lor sau la prăjitul în tigaie. De exemplu, puteți să faceți legumele caramelizate cu zahăr natural, iar grătarul vă poate ajuta să oferiți o aromă afumată legumelor voastre și mult mai sănătoase, fără să vă folosiți de ulei.
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Faceți asocieri de gusturi
Nu trebuie să gătiți legumele singure atunci când vă doriți un gust inedit. Astfel, cel mai bine le puteți asocia cu anumite gusturi, cum ar fi untul și parmezanul, care sunt perfecte pentru cartofi sau broccoli și vă vor ajuta să obțineți un gust inedit în farfuria voastră. Atunci când alegeți să gătiți rădăcinoase prăjite, citricele pot scoate în evidență dulceața acestor legume, iar voi vă puteți bucura de o nouă experiență în farfurie.
Mănâncă legumele crude pentru a te bucura de gustul lor
În momentul în care ați pregătit carnea preferată pentru un prânz sau cină delicioasă, nu ezitați să optați pentru legume care pot fi mâncate crude, astfel vă puteți bucura de gustul lor inedit. Cu atât mai mult, dacă nu sunteți un fan al legumelor gătite și nu doriți să-și piardă savoarea, atunci o farfurie de castraveți, morcovi, salată, roșii sau ridichi este opțiunea perfectă pentru a vă bucura de un mix de gusturi, alături de humus, care să meargă foarte bine combinat cu felul principal pe care l-ați ales. Puteți înmuia legumele crude și în unt de nuci, sos iute sau sos de salată și să vă bucurați de gustul lor inedit în diferite combinații, chiar și la micul dejun.