5 sfaturi pentru ca legumele să aibă un gust mai bun în farfurie

5 sfaturi pentru ca legumele să aibă un gust mai bun în farfurie

Iată cum legume tale pot avea un gust mai bun în farfurie.

Legumele ocupă un rol foarte important în alimentația noastră, mai ales că ele sunt introduse în diferite mâncăruri și reprezintă o sursă importantă de vitamine. Acestea pot fi mâncate în diferite combinații, alături de carnea preferată, iar indiferent de mâncare, cu siguranță nu avem cum să evităm să adăugăm cel puțin o legumă în farfurie. Consumul de legume ar trebui crescut mai ales în sezonul rece, în perioada de toamnă și iarnă, datorită conținutului lor bogat de vitamine, minerale și fibre. Este foarte important ca întreaga energie să fie luată din alimentație, iar toate culorile din farfurie să ne convingă de faptul că trebuie să mâncăm mai sănătos.

Cu toate acestea, dacă te-ai plictisit și tu de aceeași combinație și nu mai știi ce variante ai atunci când urmează să gătești ceva, iată cum poți face ca legumele tale să aibă gust în farfurie și să nu treacă nici măcar o zi fără să le consumi.

Condimentează bine legumele

Citește și: Cum să folosești coaja de la ceapă pentru a face un condiment pentru mâncărurile tale

5 sfaturi pentru ca legumele să aibă un gust mai bun în farfurie [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să depozitezi corect fructele și legumele, pentru a-și păstra cât mai mult timp culoarea și textura

Una dintre cele mai ușoare modalități de a face ca legumele tale să aibă gust în farfurie este să le condimentezi.

Indiferent că vă folosiți de verdeață sau condimente, în momentul în care alegeți legume pentru mic dejun, prânz sau cină, aceasta cu siguranță vor fi mult mai savuroase, în momentul în care veniți cu o noutate asupra lor. Optați pentru usturoi, ulei de măsline, chimen și boia dulce pentru legume prăjite, iar acestea cu siguranță vă vor oferi gustul pe care îl doriți în farfurie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Gătiți legumele corect

5 sfaturi pentru ca legumele să aibă un gust mai bun în farfurie [Sursa foto: freepik]

În momentul în care alegeți să gătiți legumele, trebuie să faceți acest lucru corect, pentru a-și păstra din gust și savoare. Dacă veți găti legumele prea mult, acestea pot deveni moi și își pierd aroma, iar pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că nu vă luați ochii de la ele, până în momentul în care nu sunt gata.

Folosiți diferite metode de gătit

5 sfaturi pentru ca legumele să aibă un gust mai bun în farfurie [Sursa foto: freepik]

Bucurați-vă de gustul legumelor în mai multe variante, așa că nu apelați de fiecare dată doar la fierberea lor sau la prăjitul în tigaie. De exemplu, puteți să faceți legumele caramelizate cu zahăr natural, iar grătarul vă poate ajuta să oferiți o aromă afumată legumelor  voastre și mult mai sănătoase, fără să vă folosiți de ulei. Puteți scoate în evidență gustul dulce din cartofi, fasole verde, varză de Bruxelles sau ceapă folosindu-vă de zaharurile naturale, iar căldura ridicată folosită atunci când faceți legume este una dintre cele mai bune modalități de a vă satisface papilele gustative.

Citește și: Bianca și Patrick, dispută aprigă în Casa iubirii: "M-ai făcut de râs și asta faci mereu!" Cei doi concurenți fac pași decisivi spre despărțire!- kanald.ro

Citește și: VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de asta până acum- stirilekanald.ro

Faceți asocieri de gusturi

5 sfaturi pentru ca legumele să aibă un gust mai bun în farfurie [Sursa foto: freepik]

Nu trebuie să gătiți legumele singure atunci când vă doriți un gust inedit. Astfel, cel mai bine le puteți asocia cu anumite gusturi, cum ar fi untul și parmezanul, care sunt perfecte pentru cartofi sau broccoli și vă vor ajuta să obțineți un gust inedit în farfuria voastră. Atunci când alegeți să gătiți rădăcinoase prăjite, citricele pot scoate în evidență dulceața acestor legume, iar voi vă puteți bucura de o nouă experiență în farfurie.

Mănâncă legumele crude pentru a te bucura de gustul lor

5 sfaturi pentru ca legumele să aibă un gust mai bun în farfurie [Sursa foto: freepik]

În momentul în care ați pregătit carnea preferată pentru un prânz sau cină delicioasă, nu ezitați să optați pentru legume care pot fi mâncate crude, astfel vă puteți bucura de gustul lor inedit. Cu atât mai mult, dacă nu sunteți un fan al legumelor gătite și nu doriți să-și piardă savoarea, atunci o farfurie de castraveți, morcovi, salată, roșii sau ridichi este opțiunea perfectă pentru a vă bucura de un mix de gusturi, alături de humus, care să meargă foarte bine combinat cu felul principal pe care l-ați ales. Puteți înmuia legumele crude și în unt de nuci, sos iute sau sos de salată și să vă bucurați de gustul lor inedit în diferite combinații, chiar și la micul dejun.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să depozitezi corect fructele și legumele, pentru a-și păstra cât mai mult timp culoarea și textura

Fiica Elenei Lasconi, REACȚIE TRANȘANTĂ! ”Eu și mama...”

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Cum s-a fotografiat Iulia Vântur cu tatăl lui Salman Khan de ziua lui: ”M-a făcut să mă simt ca acasă în India”

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Tensiuni aprige în Casa iubirii! Virginia a răbufnit și a lansat acuzații crunte la adresa lui Patrick: "Ești arogant!" Ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți

Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...