5 sfaturi pentru o inimă sănătoasă

5 sfaturi pentru o inimă sănătoasă
5 sfaturi pentru o inimă sănătoasă

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci ca să ai o inimă sănătoasă.

Inima este motorul organismului nostru și de ea depinde întreaga noastră existență. De aceea, este foarte important să avem o inimă sănătoasă, care să ne asigure tot ceea ce noi avem nevoie. Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie și noi la rândul nostru să îi asigurăm inimii tot ceea ce ea are nevoie pentru a se dezvolta într-un mod sănătos.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Cezar Amititeloaie, medic cardiolog, a vorbit despre cum putem să avem grijă de inima noastră și ce trebuie să facem pentru a preveni apariția bolilor cardio-vasculare.

Sfaturi pentru o inimă sănătoasă

Citește și: Simptome care îți arată o carență de vitamine. La ce semne să fii atentă

5 sfaturi pentru o inimă sănătoasă
5 sfaturi pentru o inimă sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Evită stresul

„Inima este centrul emoțiilor. Dacă ne călcăm pe inimă, ne îmbolnăvim de inimă rea. Emoțiile negative, frustrarea, răutatea, dușmănia, agresiunea, rușinea și lipsa iubirii ne îmbolnăvesc inima .”, spune specialistul în domeniu.

De aceea, este foarte important să încercăm să trăim o viață fără emoții negative care să ne afecteze inima. Totodată, potrivit specialistului în domeniu, apariția bolilor congenitale la bebeluși este influențată și de atmosfera în care a trăit mama pe întreg parcursul sarcinii. De aceea, femeilor însărcinate le recomandă să evite stresul și supărările pentru a avea grijă atât de inima lor, cât și de cea a bebelușului.

Adoptă un stil de viață activ

Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important spațiul în care inima noastră se dezvoltă.

Dacă avem un abdomen mare, mai ales în poziție șezut, burtica poate compresa inima. Mai ales la persoanele foarte obeze, inima este înghesuită și suferă din această cauză. Lipsa de sport poate determina o cutie toracică mică .”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De aceea, este foarte important să avem o viață activă și să facem mișcare în fiecare zi, pentru a facilita dezvoltarea inimii în condiții optime.  

Măsoară-ți pulsul

5 sfaturi pentru o inimă sănătoasă
5 sfaturi pentru o inimă sănătoasă[Sursa foto: freepik]

O inimă care bate mai rar trăiește mai mult.

Inima se hrănește doar în timpul în care inima este mai relaxată. Cu cât inima bate mai frecvent, mușchiul respectiv nu este hrănit. Deci, cu cât avem frecvența mai redusă, mușchiul are mai mult timp să se hrănească cu sânge .”, spune specialistul în domeniu.

De aceea, este foarte important să ne controlăm bătăile inimii, iar acest lucru se poate realiza și prin intermediul sportului.

Sportul practicat cu regularitate ne ajută să avem un puls mai lent .”, spune specialistul în domeniu.

Asigură-i inimii tale necesarul de vitamine și minerale

Există anumite vitamine și minerale care contribuie la buna funcționare a inimii. În caz contrat, lipsa lor ar putea avea efecte negative grave.

Astfel, specialistul ne recomandă să consumăm alimente bogate în Magneziu, Potasiu, Omega 3, Coenzima Q10, Vitamina C, Colagen și să ne asigurăm aportul zilnic de Vitamina D și Vitamina K2.

În interiorul inimii avem un sistem de conducere, un circuit electric, iar acel circuit electric funcționează pe bază de minerale. Dacă avem carență de potasiu sau magneziu vor apărea probleme în sistemul de conducere al inimii. E bine ca din când în când să facem și exerciții de rezistență, de forță pentru a se întări mușchiul inimii, dar nu în exces. Coenzima Q10 este un nutrient extrem de important pentru forța și energia mușchiului inimii. Ca să avem valvele sănătoase, în primul rând trebuie să avem un puls adecvat, dar și vitamina C și să consumăm alimente bogate în colagen. Colagenul se găsește în valvele inimii, în artere și în sânge .”, spune specialistul în domeniu. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Astfel, se recomandă consumul de alimente bogate în aceste vitamine și minerale, cum ar fi verdețuri, pește, carne roșie și diverse organe, dar și murături care conțin Vitamina K2.

Petrece timp în natură

Vitamina D este o vitamină foarte importantă pentru buna dezvoltare a inimii, iar aceasta se poate lua din expunerea la soare. De aceea, specialistul în domeniu ne recomandă să petrecem timp în natură și să ne luăm zilnic necesarul de Vitamina D.

Analize pentru inimă

Citește și: Anxietatea, semnalul de alarmă al psihicului

Analize pentru inimă
Analize pentru inimă[Sursa foto: pexels]

Persoanelor cărora vor să se asigure că inima lor funcționează în parametrii normali, specialistul în domeniu le recomandă o serie de analize necesare pentru inimă.

Printre acestea se numără glicemia, insulina, homocisteina, dar și HDL (colesterolul bun), TG (trigliceridele), LDL (colesterolul rău) și bineînțeles, Vitamina D.

Glicemia, adică zahărul din sânge afectează colagenul. Insulina este un hormon care introduce în celule nutrienți. Dacă avem rezistență la insulină, celulele sunt flămânde, nu intră nutrienții în celule corespunzător. Homocisteina este o analiză mai nou apărută care ne poate estima riscul cardio-vascular. Dacă este crescută, riscul bolilor de inimă este crescut .”, spune specialistul în domeniu.  



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies