Nu știi ce să mai faci pentru a-ți convinge copilul să mănânce mai sănătos? Iată 5 sfaturi de care ai nevoie pentru ca cel mic să se împrietenească cu mâncarea.
Nu este străin părinților faptul că cei mici pot fi foarte pretențioși și mofturoși atunci când vine vorba de mâncare, cu atât mai mult când dorim să introducem în alimentația lor gustări diversificate și sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, mai ales pe care nu le acceptă uneori. Este dificil să-i creezi un program copilului tău, cu atât mai mult să-l faci să placă anumite lucruri noi pe care nu le-a mai gustat niciodată, însă, cu toate acestea, există câteva sfaturi prin care poți să rezolvi această problemă și să-ți transformi activitatea în una mult mai ușoară.
Nu îi puneți la masa separat
Citește și: Ghidul mamei organizate: 7 Idei de organizare pentru a transforma haosul în armonie
Citește și: 8 trucuri pentru mamele care zboară cu copiii pe avion
Un primul sfat pe care trebuie să îl aveți în vedere este cel legat de masa copiilor. Dacă până acum i-ați lăsat să mănânce separat sau le-ați pregătit un anumit fel de mâncare pe care voi, părinții, nu l-ați mâncat, ei
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Fii un model pentru copilul tău atunci când vine vorba de mâncare
Trebuie, bineînțeles, să fiți un model bun pentru copilul vostru, deoarece va vedea imediat dacă îl lăsați pe el să mănânce anumite alimente pe care voi le evitați.
Dacă părinții nu mănâncă legumele și fructele, nu vă așteptați ca cel mic să o facă din proprie inițiativă, astfel că atunci când toată lumea vine la masă, trebuie să aveți în farfurie și voi exact același lucru pe care l-ați pregătit celui mic.Nu vorbiți foarte mult despre mâncărurile ce urmează a fi servite
Nu vorbiți foarte mult despre felurile de mâncare ce urmează a fi pregătite și servite la masa.
Lăsați copiii să stea alături de voi în bucătărie
Dacă cel mic vrea să vă ajute sau pur și simplu să observe ceea ce se întâmplă în jurul lui, nu ezitați să îi primiți alături de voi în bucătărie, chiar dacă uneori poate crea mai mult dezastru decât să ofere un ajutor. Astfel, acesta va vedea toate alimentele care urmează să fie preparate, de la starea lor naturală până în momentul în care ajung în farfurie.
Copiii care au probleme cu anumite culori pe care le văd în farfurie și care-i fac să nu mai mănânce, vor ști de acum ce fruct sau legumă se ascunde în spatele preparatului și nu vor mai fi reticenți cu privire la ceea ce au pe masă. Este foarte important să știe și ei ce urmează să consume și să se familiarizeze cu toate lucrurile pe care nu le cunosc încă.Oferiți-le porții mai mici
Nu îi forțați să mănânce porții mari de alimente, deoarece vor tinde să refuze indiferent de ce anume le puneți în farfurie. Începeți să îi împrieteniți cu mâncărurile noi oferindu-le porții mici, apoi crescând treptat, ca ei să fie plăcut surprinși de ceea ce urmează sa afle în farfurie. Chiar dacă uneori poate fi destul de greu să ne facem copilul să mănânce mai sănătos, nu este un secret faptul că asta ar însemna și ceva de muncă alături de el, însă treptat toate lucrurile din rutina lui se pot schimba cu ajutorul vostru.