Sucurile de fructe si legume ajuta la regenerarea organismului prin continutul lor bogat in aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine, cu conditia sa fie preparate proaspete, crude si fara conservanti.
Este necesar ca sucurile sa fie preparate zilnic, prospetimea fiind o conditie a eficientei. Sucurile nu se pastreaza niciodata de la o zi la alta. Fructele sau legumele cu coaja, inainte de a fi stoarse, vor fi bine spalate cu apa rece si taiate in felii subtiri.
Aparatul cu ajutorul caruia putem prepara sucuri de fructe si legume de calitate este, desigur, storcatorul electric.
In lipsa acestuia, mai ales pentru legume, iar dintre fructe in special pentru mere, putem folosi razatoarea metalica, urmand sa obtinem sucul prin stoarcere, presare manuala sau cu ajutorul unui aparat. Pentru citrice, in special lamai sau portocale, se poate utiliza storcatorul de sticla sau de plastic. Sucurile odata obtinute, se vor bea cu o jumatate de ora inainte de masa sau la 3 ore dupa masa, in asa fel incat sa poata furniza organismului substantele necesare.
Iata cele mai delicioase si sanatoase sucuri de legume si fructe si beneficiile lor.
1. Sucul de ardei gras
Contine o mare cantitate de siliciu, necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee. Ajuta la curatarea pielii de petele inchise la culoare. Este bun in colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient daca este combinat cu suc de morcov si de spanac, in proportie de 1:2:2.
Se bea cu inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de mesele principale.
2. Sucul de cartofi
Contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hranitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat in gastrite, ulcere gastrice si duodenale, diabet, litiaza biliara, constipatie.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.
http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/5-sucuri-de-legume-care-te-mentin-sanatos-tu-le-consumi/
Este necesar ca sucurile sa fie preparate zilnic, prospetimea fiind o conditie a eficientei. Sucurile nu se pastreaza niciodata de la o zi la alta. Fructele sau legumele cu coaja, inainte de a fi stoarse, vor fi bine spalate cu apa rece si taiate in felii subtiri.
Aparatul cu ajutorul caruia putem prepara sucuri de fructe si legume de calitate este, desigur, storcatorul electric.
In lipsa acestuia, mai ales pentru legume, iar dintre fructe in special pentru mere, putem folosi razatoarea metalica, urmand sa obtinem sucul prin stoarcere, presare manuala sau cu ajutorul unui aparat. Pentru citrice, in special lamai sau portocale, se poate utiliza storcatorul de sticla sau de plastic. Sucurile odata obtinute, se vor bea cu o jumatate de ora inainte de masa sau la 3 ore dupa masa, in asa fel incat sa poata furniza organismului substantele necesare.Iata
cele mai delicioase si sanatoase sucuri de legume si fructe si beneficiile lor.
1. Sucul de ardei gras Contine o mare cantitate de siliciu, necesar unghiilor, parului si glandelor sebacee. Ajuta la curatarea pielii de petele inchise la culoare. Este bun in colici intestinale, crampe, meteorism. Sucul este mai eficient daca este combinat cu suc de morcov si de spanac, in proportie de 1:2:2.
Se bea cu inghitituri mici, cu 30 de minute inainte de mesele principale.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
2. Sucul de cartofi
Contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hranitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat in gastrite, ulcere gastrice si duodenale, diabet, litiaza biliara, constipatie.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro