5 Tipuri de piercing la modă în 2022. Îndrăznești să-ți faci și tu?

piercing la moda 2022
Piercing-uri la modă în anul 2022

Piercing-urile au devenit cele mai dorite accesorii, în ultima vreme. Însă știați care sunt la modă în anul 2022?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact piercing-urile care sunt la modă în acest an, dar și care este zona în care se află acestea. În plus, descoperiți și ce trebuie să știți înainte să luați decizia de a realiza un piercing, dar și care este modalitatea corectă de a-l curăța.

 

Ce piercing-uri sunt la modă în 2022

Atunci când vine vorba despre piercing -uri, acestea se pot face în orice zonă a corpului și există o mare varietate din care puteți alege. Cu siguranță, locul cel mai preferat de nenumărate persoane, în privința unui piercing, este pe ureche. Cele mai populare tendințe ale piercing-urilor pe ureche sunt în număr de cinci, iar acestea sunt cele de mai jos.

Piercing-ul lobului

Lobul urechii reprezintă cea mai comună zonă dintre toate, în care majoritatea persoanelor aleg să își facă un piercing. “Piercing-ul lobului” este cel care se face, în lobul urechii. În această zonă puteți avea unul, două sau chiar mai multe, în funcție de câte vă doriți, având la dispoziție și o mare varietate de modele din care puteți alege.

Piercing Helix

“Piercing-ul Helix” este considerat a fi ceva mai atractiv și des realizat, în comparație cu cel al lobului, menționat anterior.

Acest tip de piercing va acoperi pliul exterior al urechii, mai exact de la tragus la lob și se poate regăsi în trei tipuri diferite, în funcție locul în care pornim. În cazul în care este deasupra, acesta se va numi superior, dacă este la o înălțime medie, atunci se va numi interior, iar dacă se află în partea inferioară, se va numi scăzut.

ce trebuie sa stii inainte sa-ti faci un piercing
Piercing-uri la modă în anul 2022[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Piercing Snug

Piercing-ul Snug ” este asemănător cu cel Helix, doar că în locul zonei inferioare, se plasează ceva mai sus, mai exact în cartilajul interior al urechii.

Cel mai frecvent ales este asemănător cu un cercel, dar mai curbat, care este plasat cu bile la capete, atrăgând atenția mai ușor.

Piercing Daith

“Piercing-ul Daith” este unul dintre cele mai la modă și populare modele din ziua de astăzi. Acesta este piercing -ul care se presupune că ajută la reducerea durerii de migrenă. Pentru a avea acest tip de piercing, se va face o gaură în cartilajul interior al urechii, acesta fiind și motivul pentru care se spune că ajută la vindecarea migrenelor.

Piercing industrial

“Piercing-ul industrial” este considerat a fi ceva mai aspru, din cauza aspectului pe care îl are. Mai exact, acest piercing constă într-o bară care unește partea superioară a urechii, cu anumite înălțimi ale helixului. Acesta poate fi mai lung dacă este unit cu o gaură cu helix scăzut sau mai scurt dacă este unit cu helix superior.

cum ingrijesti un piercing
Piercing-uri la modă în anul 2022[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să te accepți așa cum ești. 3 sfaturi care te vor ajuta să vezi cât ești de frumoasă

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce trebuie să știi înainte să-ți faci piercing

Înainte de a alege orice tip de piercing, unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să vă asigurați că îl știți, constă în timpul de vindecare. În funcție de fiecare zonă în parte, timpul de vindecare este următorul:

  • o lună de vindecare – un piercing în limbă, obraz sau buză
  • în aproape două luni- un piercing în ureche
  • între 3 și 6 luni – un piercing în zona intimă
  • un an de vindecare- un piercing în buric

cum alegi un piercing
Piercing-uri la modă în anul 2022[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce este pielea intolerantă și cum trebuie îngrijită? 3 recomandări

 

Cum să-ți îngrijești corect piercing-ul

  • Atunci când vorbim despre piercing -urile din limbă, buză sau obraz, acestea ar trebui să fie curățate cu apă de gură fără alcool, după fiecare masă, dar și înainte de culcare.
  • Piercing-urile din piele se curăță cu săpun antibacterian, o dată sau de două ori pe zi, bineînțeles, după ce v-ați spălat pe mâini înainte.
  • Nu te juca niciodată cu piercing-ul! Nu trebuie să îl atingi în niciun moment, excepție face doar momentul în care îl cureți. Hainele ar trebui să fie ținute la depărtare de el, pentru că pot irita pielea și astfel, întârzie și procesul de vindecare.
  • Bijuteria piercing-ului trebuie să fie păstrată la locul ei. Există piercing-uri care se vindecă după 6 săptămâni sau după câteva luni. Prin urmare, pentru a te asigura că îți vei păstra piercing -ul, se recomandă să îl lași locul lui, pentru a nu se închide pielea. Abia după ce s-a vindecat, vei putea să scoți bijuteria aleasă.

in ce zone se poate face un piercing
Piercing-uri la modă în anul 2022[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 2 Culori de păr care se poartă în vara lui 2022



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să te accepți așa cum ești. 3 sfaturi care te vor ajuta să vezi cât ești de frumoasă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies