Stările de anxietate pot apărea atunci când ne așteptăm mai puțin. Însă știați cum le puteți determina să treacă mai ușor?
Aflați din rândurile următoare cum puteți recunoaște mai bine stările de anxietate. În plus, descoperiți și doar câteva dintre trucurile existente, care vă pot ajuta să depășiți mai repede aceste stări de anxietate.
Cum recunoști stările de anxietate
Există momente în care întâmpinăm anumite situații nu tocmai plăcute în viață, ceea ce determină o stare de neliniște, teamă sau chiar inferioritate.
În cazul în care această stare a corpului de “luptă sau renunță”, persistă chiar și în momentele în care totul este bine în viața ta, însă tot ai tendința să te agiți și să exagerezi cu o situație care nu ar necesita atât de multe resurse emoționale, fizice și psihice din partea ta, atunci poate să fie vorba despre
De exemplu, dacă simți o stare mai intensă de anxietate care apare dintr-o dată, fără să ai vreun motiv, este vorba despre anxietatea acută, însă dacă mai mereu ești o persoană anxioasă, atunci poate să fie vorba despre o tulburare anxioasă generalizată.
Oricare ar fi varianta de care suferiți, ar trebui să știți că niciuna nu este de folos sau sănătoasă.
Acesta poate să fie motivul pentru care acumulați o cantitate prea mare de stres și îngrijorare pe întreaga durată a unei zile sau a unei săptămâni, care în majoritatea cazurilor duce doar la un număr extrem de mare de persoane care se confruntă cu aceste tulburări de anxietate.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Semne care îți arată că ai un nivel scăzut de serotonină
Trucuri care te ajută să treci peste stările de anxietate
Stabilește o intenție
Indiferent de domeniul în care profesezi sau de activitatea pe care o desfășori, ar trebui să îți stabilești întotdeauna o intenție. Chiar dacă o faci dimineața, înainte de a începe o activitate, chiar dacă o faci doar înainte de activitățile importante, dacă vei stabili o intenție, aceasta te va ajuta să te concentrezi
Colorează sau mâzgălește
Chiar dacă nu ești foarte talentat la acest aspect, nici nu ar trebui să te facă să te oprești din a desena, colora sau chiar mâzgăli. Rezervă-ți doar câteva minute pentru a face asta, iar creativitatea ta se va stimula automat, iar mintea va lua o pauză de la tot ce înseamnă stres.
Citeste si: Cum sa-ti intelegi si sa-ti controlezi crizele de furie
Fă o plimbare
O plimbare întotdeauna te va ajuta să scapi de anxietate. Se spune chiar că o simplă plimbare în aer liber poate face minuni în acest caz. Încearcă să-ți iei gândul de la orice sursă de stres pe care o ai și să acorzi atenție la toate sunetele din jurul tău, la tot ce se întâmplă în jurul tău, dar și la întâmplările care au loc. Ai putea chiar să îți lași telefonul acasă, pentru a fii cât mai prezent în acel moment, concentrându-te pe tot ce se află în jurul tău.
Privește în sus
Chiar dacă poate locul tău de muncă este unul în care trebuie să te afli mai mereu în fața ecranului, încearcă, atunci când ai ocazia, să îți faci timp să te uiți și la stele. Chiar dacă ieși doar să duci gunoiul sau chiar dacă ajungi târziu acasă, în anumite momente, fă o pauză, respiră adânc și uită-te în sus la stele.
Citeste si: Cum sa ramai calma în situații stresante
Fierbe-ți un ceai sau fă-ți o cafea
În nenumărate culturi din lume, procesul de fierbere al unui ceai reprezintă o activitate care se realizează cu multă atenție. Prin urmare, te poți implica mai mult în această activitate, concentrându-te pe fiecare pas făcut. Indiferent că este vorba despre alegerea plantelor pentru ceai, de mirosul acestuia sau al unei cafele, de aburul care iese din ceașcă sau despre gustul băuturii, oricare aspect îți poate atrage atenție de la sursele de stres pe care le ai, astfel relaxându-te mai ușor.
Citeste si: „Era de nerecunoscut”. Ce i-a dezvăluit Mădălina Manole lui Răzvan Simion cu câteva zile înainte să moară