Este foarte sănătos să ai o rutină de înfrumusețare care include tratamente cosmetice.
Însă, din când în când poți să renunți la chimicale în favoarea ingredientelor naturale. Având în vedere că acestea nu conțin substanțe chimice de laborator, tratamentele naturale sunt perfecte pentru orice tip de piele. Astfel, poți apela la fructe, legume și alte ingrediente pentru a-ți face tratamente cosmetice acasă, atunci când nu vrei să apelezi la proceduri invazive la salonul de cosmetică. Iată care sunt cele mai populare trucuri de înfrumusețare pe care le poți adopta și tu.
Ceai verde pentru ochii umflați
Nu ai dormit suficient de mult? Sau ai mâncare prea multă sare și te-ai trezit cu ochii umflați? Ei bine, poți să folosești plicuri de ceai verde pentru a diminua aspectul. Ceaiul verde este un puternic antioxidant, ceea ce înseamnă că elimină toxinele din corp. Deci este indicat să consumi o ceașcă de ceai verde pe zi. Iar plicurile, le poți pune la frigider pentru a le avea la îndemână atunci când te trezești cu cearcăne proeminente. Ține-le pe ochii închiși 5-10 minute și vei arăta fresh și pregătită pentru noua zi.
Roșiile controlează excesul de sebum
Excesul de sebum poate fi controlat cu suc de roșii. Ele conțin licopen, un puternic antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi. De asemenea, roșiile sunt cunoscute pentru efectul astringent. Astfel, aceste fructe sunt excelente pentru a regla secrețiile de sebum dar și pentru a învigora pielea. Trebuie doar să storci o roșie și să înmoi câteva dischete demachiante în suc pentru a-ți face o mască naturală chiar la tine acasă.
Castravete și lămâie pentru pete
Toată lumea are probleme cu petele și punctele negre, în special pentru că aceste imperfecțiuni dau o notă neîngrijită pielii. Ei bine, pentru a obține un rezultat radiant, te poți baza pe castraveți și lămâi. Vitamina C din lămâie dă luminozitate tenului. Iar castravetele are efect revigorant. Ambele, au efect astringent, ceea ce înseamnă că îndepărtează punctele negre. O mască simplă cu suc de lămâie și castravete ras ținută pe ten 10 minute este suficientă pentru a da un boost de energie pielii. Nu uita că masca trebuie îndepărtată cu apă călduță.
Aloe vera calmează pielea iritată
Beneficiile platei de aloe sun cunoscute din antichitate. Aloe vera este un puternic anti-inflamator cu proprietăți de hidratare. Ceea ce înseamnă că poate deveni aliatul tău în rutina de înfrumusețare. Este indicat să optezi pentru un gel natural, proaspăt, chiar din planta de aloe. Unele supermarketuri au aceste plante în oferte, deci nu trebuie neapărat să o crești acasă. Aloe vera poate fi folosită pentru eczeme, acnee și chiar pentru a vindeca mici tăieturi. Este suficient să aplici pe zona cu probleme gelul de aloe vera pentru a îmbunătăți aspectul pielii.
Ceai de mușețel pentru piele obosită
Dacă pielea ta are nevoie de o mască nutritivă, dar nu ai timp să mergi la salon, poți să optezi pentru o mască cu ceai de mușețel. Acesta are proprietăți anti-inflamator, antiseptic și regenerator. Cu alte cuvinte, ceaiul de mușețel reduce umflăturile, cearcănele, acneea și pielea iritată. De asemenea, revigorează pielea ternă și obosită. Poți folosi ceaiul de mușețel în rutina de înfrumusețare înghețându-l sub formă de cuburi și aplicând-l pe piele. Fiind un ingredient foarte la îndemână, poți face acest tratament cosmetic ori de cât ori consideri că pielea ta are nevoie de puțin ajutor.
Este foarte ușor să faci tratamente cosmetice la tine acasă cu ingrediente naturale. Însă, trebuie să fii atentă la proveniența lor. Este indicat să optezi pentru ingrediente bio, pentru a nu te încărca cu nitriți și alte chimicale folosite la procesul de creștere în sere. Iar acestea nu trebuie neapărat să fie mai scumpe. Caută în pliantele online Carrefour, deoarece aceștia au o selecție diversă de produse bio, fructele și legumele pe care vrei să le folosești în rutina de înfrumusețare. Astfel, tenul tău se va bucura de toate beneficiile pe care i le aduc aceste măști naturale.