Unul dintre cele mai mari avantaje ale muraturilor este acela ca pastreaza calitatea nutritiva a legumelor in mod integral.
Muraturile in saramura sunt considerate probiotice, iar otetul folosit la muraturi poate reduce indicele glicemic al alimentelor bogate in carbohidrati consumate la aceeasi masa.
1. Legumele nu trebuie inghesuite, fiindca au nevoie sa respire.
2. Alege cu grija consimentele: usturoiul, hreanul, boabele de mustar, folie de dafin, mararul, frunzele de telina. Pe langa faptul ca dau gust, au si un rol antibacterian si sunt sanatoase.
3.
4. Muraturile nu vor face mucegai daca se pune in borcan un saculet din panza rara umplut cu boabe de mustar, care sa acopere bine suprafata muraturilor pana la marginea borcanului.
5. In ceea ce priveste legumele uscate, acestea se pot conserva de la un an la altul in saculeti de panza prin care sa patrunda aerul.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: sanatae.bzi.ro