5 trucuri pentru poze reușite. Îți vor aduce o mulțime de like-uri pe Instagram

5 trucuri pentru poze reușite
5 trucuri pentru poze reușite. Îți vor aduce o mulțime de like-uri pe Instagram

Află care este secretul unor poze demne de pus pe copertă și suprinde-ți prietenii cu fotografiile reușite de pe contul tău de socializare.

În secolul tehnologiei este din ce în ce mai ușor să faci fotografii cu adevărat spectaculoase, chiar dacă nu ai aparatură de specialitate sau nu ai cursuri în domeniu.

Dacă știi câteva trucuri care să te ajute, poți face fotografii reușite chiar și cu telefonul mobil.

Iată care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când vrei să ieși bine în poze:

Poziția corpului

Citește si: Cu ce se asortează culoarea mov. Care sunt combinațiile potrivite?

Cum să faci poze reușite

Adoptă o poziție naturală, care să nu îți creeze dificultăți în realizarea fotografiei. Nimeni nu vrea să vadă o fotografie cu o persoană chinuită. De asemenea, încearcă să ții mereu spatele drept. Este elementar să stai cât mai dreaptă în poze, pentru că acest lucru se vede indiferent de unghiul din care te fotografiezi.

Totodată, este de evitat să țineți brațele într-un unghi de 90 de grade. Este incomod, iar în poze va apărea nenatural. Evitați să lăsați brațele drepte și lipite de corp. Acest lucru vă poate face corpul să pară mai lat decât este și nu vă avantajează deloc. Jucați-vă cu mâinile în timp ce pozați, dar nu uitați să păstrați sentimentul de naturalețe.

Fundalul

Citește si: Tehnici de machiaj pentru începători

Pe lângă subiectul, fundalul este cel mai important element dintr-o fotografie. De aceea, trebuie să alegi un fundal potrivit în funcție de fotografia ta. De asemenea, este foarte important să asociezi fundalul cu mesajul pe care vrei să îl transmiți prin intermediul fotografiei. Dacă vrei ca poza ta să transmită veselie poți alege un cadru colorat, copilăresc, care să creeze o atmosferă caldă.

Dacă vrei ca poza ta să transmită eleganță, mister, poți opta pentru un fundal cu nuanțe mai închise sau neutre, care să sugereze în tocmai acest lucru. Mare atenție însă ca fundalul să nu fie mai atractiv decât subiectul. Rolul lui este să pună în evidență subiectul, nicidecum să îl estompeze.  

Lentila aparatului

Citește si: Importanța alegerii unor corpuri de iluminat de calitate pentru locuinta ta!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Fie că vorbim despre un aparat profesional sau un simplu telefon mobil, este foarte important ca lentila să fie curată. Nu o să îți iasă niciodată o poză bună făcută cu un dispozitiv a cărei lentilă este pătată. De aceea, înainte să realizați o fotografie asigurați-vă că ați curățat cum trebuie lentila aparatului.

Lumina

Citește si: 3 Locuri din București pentru ședințe foto instagramabile

Trucuri pentru poze reușite noaptea

Lumina este unul dintre factorii definitorii ai unei fotografii reușite. Este recomandat să folosiți lumina naturală în avantajul vostru. De aceea, în cazul în care folosești lumina de la soare este bine că  s ubiectul pe care îl fotografiezi să fie cu fața spre lumină, și nu cu spatele, decât dacă vrei silueta acestuia.

Este de preferat ca lumina soarelui să nu fie la fel de puternică așa cum este cea de la ora 12, ci o lumină mai plăcută înspre apus sau chiar cea de la răsărit. Dacă nu poți beneficia de o lumină naturală bună, poți cumpăra o lumină profesională. Există o mulțime de instrumente cu lumină artificială care îți scot în evidență trăsăturile fără niciun pic de efort.

Elementele

Citește si: Decolteul va „complica” mereu chiar și rochia de mireasă cea mai simplă

Dacă vrei să ai parte de o fotografie reușită nu trebuie să îngrămădești elementele. Fixează-ți câteva elemente pentru decor și evită să faci o ciorbă cu de toate. Prea multe elemente într-o compoziție pot crea un amalgam greu de descifrat. De asemenea, este foarte important să ai un singur subiect bine definit.

Trucuri pentru poze reușite noaptea

Citește si: 3 Locații potrivite pentru ședințe foto. Sfaturi pentru fotografii reușite

Cum să faci poze noaptea

Noaptea ne oferă o mulțime de oportunități atunci când vine vorba de a surprinde momente fotografice. Cel mai important lucru este să știm cum să o valorificăm pentru a ne oferi cele mai reușite cadre.

Iată 5 sfaturi utile pentru pozele reușite pe timp de noapte

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

1. Ține telefonul nemișcat

Imaginile neclare și blurate sunt adesea întâlnite seara. Lumina mai slabă combinată cu mișcările pe care le facem telefonului pot da naștere unor poze din care privitorul nu poate descifra nimic. De aceea, este foarte important ca telefonul tău să fie perfect nemișcat. Poți folosi un obiect pe care să-l sprijini, ajutându-te astfel de timer sau poți investi într-un trepied care să te ajute să realizezi poze clare și spectaculoase.

2. Ajustează expunerea

Expunerea este o funcție utilă când vine vorba de fotografiile pe timp de noapte. Unul dintre cele mai bune moduri prin care poți lumina o scenă întunecată este să ajustezi expunerea. Nu uita însă că înainte să ajustezi expunerea trebuie să focusezi pe subiectul tău.

3. Folosește modul nocturn

Modul de noapte face mai multe poze cu expuneri diferite și le combină astfel încât să obțină o singură imagine corect luminată. Asigură-te că ții telefonul nemișcat atunci când folosești acest mod, pentru că fotografierea durează puțin mai mult decât în mod obișnuit, cât să se asigure că obține toate detaliile posibile.

4. Evită blitzul

Chiar dacă este întuneric afară încearcă pe cât poți să eviți folosirea blitzului. Blitzul va supraexpune obiectele din apropiere și va estompa anumite detalii, în timp ce fundalul va deveni prea închis la culoare. Un truc bun pe care îl poți folosi este să acoperi blitzul cu un șervețel sau material, astfel încât să obții o lumină mai difuză.

5. Folosește modul manual

În cazul în care nu ai un mod nocturn, verifică în setările telefonului tău și activează modul manual. Cu ajutorul acestui mod poți controla manual setările camerei și poți seta timpul de expunere și ISO, astfel încât telefonul să capteze mai multă lumină și implici mai multe detalii.

Și poate cel mai important sfat în realizarea pozelor indiferent dacă este noapte sau zi: zâmbește. Fii tu și bucură-te de fiecare moment pe care îl imortalizezi!

 

 

 

 

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies