Originar din Peru si Boliva, cartofii violeti sunt legume de nisip, impreuna cu rosiile, ardeii si vinetele. Consistenta lor gustoasa si pamantoasa ii face o mancare delicioasa si nutritiva pentru orice masa. Cartofii violeti contin vitamina C, potasiu, fosfor si magneziu, printre alti nutrienti.
2 – Ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Au un profil nutritional similar cu broccoli, spanacul si varza de Bruxelles. Cartofii violeti contin potasiu, care lucreaza pentru a combate tensiunea arteriala ridicata. Acestia contin, de asemenea, un produs fitochimic numit acid clorogenic, care poate ajuta la scaderea in mod natural a nivelurilor tensiunii arteriale.
3 – Ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Acestia contin acid clorogen, care poate ajuta la imbunatatirea in mod natural a sanatatii cardiovasculare prin ruperea cheagurilor de sange.
Studiile au aratat ca acidul clorogenic are efecte anti-trombotice, sugerand ca beneficiile cartofului purpuriu pot include capacitatea de a trata si preveni in mod natural cheagurile de sange.
Citeste mai multe aici.