6 greșeli ale codului vestimentar pe care femeile nu trebuie să le facă niciodată. Ghidul pentru o apariție desăvârșită!

greseli ale codului vestimentar
6 greșeli ale codului vestimentar pe care femeile nu trebuie să le facă niciodată

Codul vestimentar este cu adevărat important, iar cu siguranță trebuie și respectat. Însă știați care sunt cele mai importante astfel de greșeli pe care nu ar trebui să le faceți?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact, cele 6 greșeli ale codului vestimentar, pe care femeile nu ar trebui să le facă niciodată. În plus, descoperiți și care sunt cele care vizează nunțile, înmormântările, vizitele la teatru sau la biserică, dar și întâlnirile importante pentru interviu sau cele romantice la restaurant.

 

Greșeli vestimentare la nunți  

Greșelile vestimentare, se pot face fără să ne dăm seama, dat fiind faptul că nu cunoaștem în întregime codul vestimentar.

În ceea ce privește participarea la o nuntă, se spune că, și se știe că nu trebuie să purtăm culoarea alb sau crem, dat fiind faptul că mireasa trebuie să fie în centrul atenției, fiind îmbrăcată, bineînțeles, în alb. Cu toate acestea, acest aspect nu este în totalitate adevărat. Bineînțeles că se spune că nu trebuie să eclipsăm mireasa niciodată, fiind ziua sa specială, însă cu toate acestea, dat fiind faptul că există mai multe generații adunate la un loc, fiind o nuntă, ar trebui totuși să acordăm atenție la ceea ce purtăm. 

De evitat în acest sens, cu siguranță, sunt topurile scurte, sau cele care au un decolteu destul de mare, rochiile care au decupaje în părțile laterale sau formă de plasă, de asemenea de evitat sunt și fustele scurte si alte astfel de articole vestimentare care nu ne vor face deloc cinste, iar totodată nu ne vom simți nici atât de confortabil în ele. 

Cu toate acestea, se recomandă ca la un astfel de eveniment să purtăm o rochie drăguță, care să se încadreze în codul vestimentar al nunții, în cazul în care există unul, sau care măcar să ne pună în evidență așa cum se cuvine. 

Citește și: Ghidul 2023 pentru a găsi blugii perfecți în funcție de tipul tău de corp. Lecții de stil!

6 greșeli ale codului vestimentar pe care femeile nu trebuie să le facă niciodată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 10 piese vestimentare pe care nu trebuie să le îmbrace femeile care vor să fie elegante. Decizii vestimentare care pot ruina eleganța!

 

Greșeli vestimentare la înmormântări 

La polul opus, se află și momentele în care trebuie să luăm parte la evenimente mai puțin fericite din viața noastră, la care deseori, și aici există nenumărate persoane care fac anumite greșeli vestimentare.

Cu toate acestea, deși în cazul nunții nu există întotdeauna un cod vestimentar impus, se pare că în acest caz, toți știm cum ar trebui să ne îmbrăcăm, însă cu toate acestea, există și persoane care nu acordă atenție acestui aspect. 

Astfel, printre nenumăratele articole vestimentare care ar trebui cu siguranță evitate la un astfel de eveniment mai puțin fericit, se află și tricourile, simple sau cele care au diverse imprimeuri, fustele mini sau rochiile mini, sau orice alte articole vestimentare care scot în evidență mai mult decât ar trebui să o facă la un astfel de eveniment,

mai ales ținând cont de faptul că nimeni nu participă la un astfel de eveniment pentru a-și etala ținuta, ci pentru a-și arăta regretele. În plus, un alt aspect de luat în seamă în acest caz, este reprezentat și de accesorii. Bineînțeles că nu trebuie să ne etalăm bijuteriile strălucitoare într-un astfel de loc, ci mai degrabă să simt cât mai discreți cu putință, pentru a nu atrage atenția asupra noastră fără rost. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cu alte cuvinte, se subînțelege deja faptul că, negrul este cel care trebuie să domine, motiv pentru care, puteți purta o rochie neagră simplă, sau un costum negru, sau chiar un sacou cu o fustă, articole vestimentare tot negre, sau în unele zone, bleumarin. 

6 greșeli ale codului vestimentar pe care femeile nu trebuie să le facă niciodată[Sursa foto: freepik]

 

Greșeli vestimentare când mergi la teatru 

Acum că am schimbat puțin registrul, vom vorbi despre greșelile vestimentare, pe care le facem atunci când mergi la teatru. Exact ca în cazul nunților, nici operele și piesele de teatru nu au un cod vestimentar strict. Cu toate acestea, nu ar trebui să ne prezentăm în sala de teatru, în tricouri sau în pantaloni scurți, topuri scurte, trening, maiou sau alte astfel de articole vestimentare, cu siguranță nepotrivite pentru un astfel de eveniment. De asemenea, nu ar trebui să ne îmbrăcăm nici sport, să avem genți de dimensiuni prea mari cu noi, dat fiind faptul că vom încurca restul persoanelor prezente la eveniment și nu numai. 

Astfel, atunci când vine vorba despre o participare la o piesă de teatru, puteți opta pentru o rochie specială de operă, una drăguță, cu o pereche la fel de drăguță de tocuri, iar totodată și simplă, pentru a te simți cât mai comod cu putință, dar totodată și să ai grijă la modul în care alegi să te îmbraci. 

cod vestimentar scoala
6 greșeli ale codului vestimentar pe care femeile nu trebuie să le facă niciodată[Sursa foto: freepik]

 

Greșeli vestimentare când mergi la biserică 

În ceea ce privește vizita la biserică, nu trebuie să uităm acasă, în primul rând, bunul simț. Astfel, nu ar trebui să purtăm în niciun caz topuri scurte cu bretele sau fără, pantaloni scurți, dat fiind faptul că este un loc sfânt, care trebuie respectat întotdeauna. Prin urmare, niciodată nu trebuie să ne prezentăm la biserică cu o ținută greșită, existând bineînțeles, de această dată, un cod vestimentar pentru acest tip de locație și anumite reguli, respectate de extrem de mult timp. Pe scurt, în funcție de zona, orașul, sau țara în care ne aflăm și vizităm o anumită biserică, în funcție de acestea, va exista un anumit cod vestimentar, pe care ar trebui să ne asigurăm că îl respectăm. Este de menționat acest aspect, dat fiind faptul că, dacă la noi în țară nu este permis un anumit lucru, se poate întâmpla ca într-o altă țară, să nu existe niciun fel de problemă sau invers.

Astfel, puteți opta pentru a purta o rochie de tip cămașă, fiind destul de acoperitoare, la care vom adăuga o fustă până la genunchi, formând astfel o ținută potrivită pentru acest tip de locație. 

cod vestimentar definitie
6 greșeli ale codului vestimentar pe care femeile nu trebuie să le facă niciodată[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Greșeli vestimentare când mergi la interviu  

Bineînțeles că nu trebuie să uităm nici de momentul în care, se întâmplă să ne dorim un nou loc de muncă, însă înainte de toate trebuie să participăm la un interviu. Întotdeauna a existat această întrebare, legată de vestimentația potrivită pentru un interviu, astfel încât să ne asigurăm că obținem respectivul loc de muncă, sau măcar lăsăm o impresie plăcută în urma noastră. 

Cu toate acestea, dat fiind faptul că vremurile se tot schimbă, în zilele noastre nu mai este nevoie întotdeauna să purtăm un costum de afaceri la un interviu, bineînțeles în funcție de profesie, fie ea mai relaxată, acolo unde vei putea să te îmbraci în mod obișnuit, fie ea creativă, sau chiar obișnuită, cu toate acestea, te poți îmbrăca exact așa cum îți dorești, în limita bunului simț.  

Bineînțeles că asta nu înseamnă că trebuie să apari cu o ținută incompletă, astfel încât, poți opta pentru o pereche de blugi și un tricou drăguț, dar și pantofi care să se potrivească cu perechea de blugi. Cu toate acestea, dacă interviul tău este declarat ca fiind unul mai formal, aceasta este și ținuta pe care tu trebuie să o abordezi, mai corporativă, pentru a te asigura de un succes total. 

Ne întoarcem oarecum la articolele vestimentare pe care nu ar trebui să le purtăm la un interviu, printre acestea aflându-se și pantofii cu vârf deschis tricouri fără mâneci tocuri prea înalte, articole vestimentare care dețin diverse modele, imprimeuri sau culori prea tari. În acest caz, se recomandă, în cazul în care, de exemplu, ne dorim să purtăm tocuri, putem opta pentru un toc mai jos, iar în ceea ce privește culorile, putem opta pentru negru, bleumarin, gri sau alte culori neutre. 

respectarea unui cod vestimentar
6 greșeli ale codului vestimentar pe care femeile nu trebuie să le facă niciodată[Sursa foto: freepik]

 

Greșeli vestimentare când mergi la restaurant 

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm și greșelile vestimentare pe care nu ar trebui să le facem în momentul în care mergem la restaurant. Bineînțeles că, ținuta noastră va fi formată din articolele vestimentare, în concordanță cu tipul de restaurant la care urmează să ajungem, există cele casual, dar și cele luxoase.  

Cu toate acestea, indiferent de care variantă este dintre cele 2 menționate, nu ar trebui sub nicio formă ca la un restaurant să purtăm adidași, tricou, pantaloni de trening sau astfel de articole vestimentare total nepotrivite pentru o cină la un restaurant. 

Prin urmare, poți opta pentru, în cazul bărbaților, o cămașă, iar în cazul femeilor, o rochie simplă, elegantă sau chiar și o cămașă. Cu alte cuvinte, ideea principală constă de fapt, în faptul că ar trebui totuși să acordăm o atenție sporită, in momentul în care urmează să participăm la o întâlnire, și cunoaștem din timp locația în care vom ajunge, astfel încât ținuta noastră să se afle în concordanță cu respectivul loc, și să nu ajungem acolo, cu anumite greșeli vestimentare notabile, dat fiind faptul că acest aspect se poate evita foarte ușor. 

codul vestimentar
6 greșeli ale codului vestimentar pe care femeile nu trebuie să le facă niciodată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum pot femeile să își lărgească blugii dacă aceștia au intrat la apă. Trucul util care te ajută să-i porți din nou!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies