6 greșeli ale postului intermitent

greseli post intermitent
6 greșeli ale postului intermitent

Postul intermitent este din ce în ce mai regăsit în alimentația oamenilor. Însă știați care sunt greșelile pe care le faceți, fără să știți?

Aflați din rândurile următoare, care sunt mai exact doar câteva dintre greșelile pe care le facem în momentul în care ținem post intermitent. În plus, descoperiți și cum putem evita aceste greșeli, pentru ca postul nostru intermitent să meargă conform planului. 

 

6. Nu consumi destulă apă

Un aspect foarte important ține de faptul că nu consumați îndeajuns de multă apă în timp ce țineți acest Post intermitent.

Acest lucru este foarte important de zi cu zi, însă mai ales în momentul în care țineți post intermitent, dat fiind faptul că atunci când țineți post nu mâncați nimic, motiv pentru care sursa principală de apă vine din alimente, iar cum alimentele nu sunt consumate în mod normal, automat vă simțiți deshidratat. Astfel, în special dimineața, ar trebui să vă asigurați că contribuiți cu o cantitate suficientă de apă la corpul vostru, însă nu ar trebui să consumați cafea, dat fiind faptul că această băutură vă deshidratează și mai mult, așa că se recomandă să beți suficient de multă apă
pe întreaga durată a zilei, însă în special dimineața atunci când vă treziți pentru a vă asigura că energia va fi crescută și veți preveni durerile de cap. 

5. Vrei să vezi rezultate prea repede

Un alt aspect de care ar trebui să țineți cont în momentul în care țineți post intermitent, este să nu aveți așteptări prea mari la rezultate, în doar câteva zile în care a ținut postul intermitent.

În ciuda faptului că atunci când țineți o dietă normală, vă doriți ca rezultatele să vină peste noapte, atunci când vine vorba despre postul intermitent, acesta trebuie ținut de obicei din 2 în 2 zile, și să țină aproximativ 16 ore. Acesta este și un motiv pentru care postul intermitent nu este pentru toate persoanele, pentru că la un moment dat poate să devină destul de dificil, mai ales dacă sunteți obișnuit cu o dietă bogată în carbohidrați sau alimente procesate. 

Citește și: Care sunt condimentele care luptă împotriva cancerului

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

fasting prelungit
6 greșeli ale postului intermitent[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care sunt alimentele care ne scapă de balonare. Cum poți avea un stomac plat

4. Nu mănânci suficient

Un alt aspect de care ar trebui să țineți cont atunci când vine vorba despre greșelile  pe care le faceți în postul intermitent, este faptul că nu mâncați suficient de mult. Atunci când țineți post intermitent, corpul deja folosește în mod natural mecanismele de ardere a grăsimilor, însă în momentul în care corpul nu se află într-o stare tocmai bună, din cauza faptului că nu mâncați suficient de mult, corpul va avea tendința să rețină tot ce primește, în loc să își folosească mecanismele de evaporare.

Astfel încât, atunci când vine perioada de mâncare în postul intermitent, nu ar trebui să vă abțineți de la a mânca, pentru ca atunci când veți reveni la perioada postului intermitent, veți avea tendința să vă gândiți numai la mâncarea pe care nu ați mâncat-o atunci când puteați, și vă face perioada de post extrem de grea dat fiind faptul că organismul nu a primit suficientă mâncare atunci când trebuia

3. O dietă bogată în carbohidrați

În plus, se pare că atunci când vine vorba despre postul intermitent, dacă veți alege să îl țineți cu o dietă bogată în carbohidrați, în cazul în care vă doriți ca hrana să fie mai integrală, acest aspect va crește cantitățile de carbohidrați ceea ce înseamnă că automat veți avea și cantități mai mari de insulină, ceea ce nu ne ajută în acest tip de post. Cu cât este mai scăzut nivelul de insulină, cu atât organismul nostru va putea să fie capabil în mod natural să folosească toate mecanismele de ardere a grăsimilor. De asemenea, în momentul în care nivelul de carbohidrați este mai ridicat, automat cel de proteine și grăsimi va fi mai scăzut, pentru că este necesar să ajutăm la încetinirea eliberării acestor nutrienți în corp pentru a nu avea creșteri și scăderi ale nivelului de glucoză din sânge. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

slabesc greu
6 greșeli ale postului intermitent[Sursa foto: freepik]

2. Mănânci o masă mică, când întrerupi postul

Un alt aspect de care ar trebui să țineți cont în acest sens, este faptul că în momentul în care întrerupeți postul, nu mâncați suficient de mult. Astfel, hormonul foamei, grelina, nu se va opri complet niciodată, dat fiind faptul că masa care trebuia să fie principală, este una mică sau se transformă chiar într-o gustare, motiv pentru care, când veți reveni la această perioadă de mâncare, corpul va cere o cantitate foarte mare de alimente, pentru că se află într-o stare de foame, corpul va ști din start că există mâncare disponibilă, și va fi nevoit să-și păstreze energia pe întreaga durată a postului intermitent, până când va mânca din nou, iar acest aspect poate duce la nenumărate probleme de dezechilibru hormonal. Prin urmare, se recomandă ca atunci când mâncăm, să ne asigurăm că am mâncat până când ne-am săturat, în mod general

1. Nu dormi suficient

Nu în ultimul rând, un aspect foarte important atunci când ținem un post intermitent, are legătură cu greșeala faptului că nu dormim suficient de mult. Atunci este momentul în care corpul nostru nu a avut timp să-și revină complet după ziua anterioară, motiv pentru care va crește instantaneu nivelul de cortizol al hormonului de stres, dar și grelina hormonului foamei, în a 2-a zi. Hormonul foamei crește în momentul în care corpul încearcă să compenseze faptul că nu a reușit să repare peste noapte ceea ce putea să facă prin intermediul odihnei, motiv pentru care va dorim mai multă mâncare a 2-a zi și va face mai dificilă dimineața. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să ignorați acest aspect, ci să dormiți mai bine, la ora recomandată. 

fasting beneficii si contraindicatii
6 greșeli ale postului intermitent[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Care sunt alimentele care ne scapă de balonare. Cum poți avea un stomac plat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies