6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu

6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu
6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre cum poți rezolva conflictele în relația de cuplu!

Discuțiile în contradictoriu sunt inevitabile într-o relație de cuplu, iar cel mai important lucru este ca acestea să fie rezolvate într-un mod cât mai pașnic și sănătos, pentru a nu exista resentimente sau frustrări. Află din rândurile următoare cum poți rezolva un conflict cu ajutorul a 6 instrumente puternice!

Ascultarea activă

6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu[Sursa foto: freepik]

Partenerii de viață pot exersa ascultarea activă, atunci când există o discuție tensionată.

Mai exact, ascultarea activă implică prezența celuilalt în conversație, contactul vizual, și un limbaj corporal deschis. Este recomandat ca partenerii să confirme periodic în timpul conversației că înțeleg ceea ce spune partenerul. Cu alte cuvinte, partenerii nu trebuie să își țină mâinile încrucișate, umerii înainte, fiind semne că nu sunt dispuși să primească informații. Datul din cap, cuvintele scurte dar afirmative sunt un semn că aceștia se implică și sunt interesați de conversație. 

Asumarea răspunderii

6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu[Sursa foto: freepik]

De asemenea, ambii parteneri trebuie să își asume răspunderea pentru a rezolva un conflict. Astfel, este nevoie de curaj pentru a recunoaște propriile greșeli și a crea un mediu sigur pentru ca și partenerul să se deschidă. Așadar, uneori este ideal ca oamenii să renunți la bătălie pentru a câștiga ”războiul”.

Exercitarea răbdării

6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Răbdarea este cheia către o rezolvare a conflictului cât mai sănătoasă și pașnică. O relație de cuplu necesită răbdare, deoarece implică două persoane care încearcă să ajungă la un compromis și să construiască o bază sănătoasă pentru relație. Așadar, aceștia trebuie să își dea timp să înțeleagă și să își asculte partenerul, chiar dacă nu sunt de acord cu el pe moment.

Citește și: Eticheta în zilele noastre: Cine ar trebui să plătească la o intâlnire? Ghid pentru decizii corecte în lumea modernă a dating-ului

Lupta corectă

6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu[Sursa foto: freepik]

De asemenea, planificarea discuțiilor dificile și menținerea structurii pot ajuta partenerii să evite conflicte inutile sau neechitabile, deoarece există o diferență între o luptă corectă și una necinstită.

Spre exemplu, o luptă nedreaptă este atunci când unul dintre parteneri vine acasă după o zi grea de muncă iar celălalt decide să aibă o conversație în contradictoriu. Așadar, partenerul obosit  nu va avea capacitatea emoțională sau mentală de a veni cu argumente solide și va deveni agitat și, totodată, dacă nu se va implica în discuție va părea că sunt indiferenți și va cauza, astfel, un alt conflict.

Validați partenerul

6 instrumente puternice pentru a rezolva conflictul în relația de cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Validarea reciprocă înseamnă ca partenerii să se asigure că se simt înțeleși și că sentimentele lor sunt recunoscute.

Astfel, dacă unul dintre aceștia nu se vor simți validați, pot apărea sentimente de frustrare și resentimente. O mare parte a comunicării și a rezolvării conflictului este ca partenerii să se valideze reciproc, pentru a se simți cu adevărat confortabili să împărtășească lucruri pe care nu aveau curaj să le spună înainte.

Compromisul

Mai mult decât atât, într-o relație de cuplu trebuie să existe întotdeauna compromisuri. Cu alte cuvinte, înțelegerea diferențelor și găsirea unor soluții care să mulțumească ambii parteneri este cheia unei relații sănătoase. Astfel, compromisul în relații înseamnă ca amândoi să își satisfacă nevoile. Aceștia trebuie să învețe să asculte și să fie prezenți în discuție. De asemenea, un lucru important este ca ei să pună întrebări care încep cu „ce” și „cum” dacă au nevoie de mai multe informații, nu cu ”de ce”, pentru că va suna acuzator.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

Citește și: Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie. 3 tehnici esențiale pentru o relație mai puternică cu partenerul tău de viață



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Când iubirea devine o construcție solidă. Cum să recunoști cele 4 semne ale unei relații de cuplu durabile

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies