Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre cum poți rezolva conflictele în relația de cuplu!
Discuțiile în contradictoriu sunt inevitabile într-o relație de cuplu, iar cel mai important lucru este ca acestea să fie rezolvate într-un mod cât mai pașnic și sănătos, pentru a nu exista resentimente sau frustrări. Află din rândurile următoare cum poți rezolva un conflict cu ajutorul a 6 instrumente puternice!
Ascultarea activă
Partenerii de viață pot exersa ascultarea activă, atunci când există o discuție tensionată.
Asumarea răspunderii
De asemenea, ambii parteneri trebuie să își asume răspunderea pentru a rezolva un conflict. Astfel, este nevoie de curaj pentru a recunoaște propriile greșeli și a crea un mediu sigur pentru ca și partenerul să se deschidă. Așadar, uneori este ideal ca oamenii să renunți la bătălie pentru a câștiga ”războiul”.
Exercitarea răbdării
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Răbdarea este cheia către o rezolvare a conflictului cât mai sănătoasă și pașnică. O relație de cuplu necesită răbdare, deoarece implică două persoane care încearcă să ajungă la un compromis și să construiască o bază sănătoasă pentru relație. Așadar, aceștia trebuie să își dea timp să înțeleagă și să își asculte partenerul, chiar dacă nu sunt de acord cu el pe moment.
Lupta corectă
De asemenea, planificarea discuțiilor dificile și menținerea structurii pot ajuta partenerii să evite conflicte inutile sau neechitabile, deoarece există o diferență între o luptă corectă și una necinstită.
Validați partenerul
Validarea reciprocă înseamnă ca partenerii să se asigure că se simt înțeleși și că sentimentele lor sunt recunoscute. Astfel, dacă unul dintre aceștia nu se vor simți validați, pot apărea sentimente de frustrare și resentimente. O mare parte a comunicării și a rezolvării conflictului este ca partenerii să se valideze reciproc, pentru a se simți cu adevărat confortabili să împărtășească lucruri pe care nu aveau curaj să le spună înainte.
Compromisul
Mai mult decât atât, într-o relație de cuplu trebuie să existe întotdeauna compromisuri. Cu alte cuvinte, înțelegerea diferențelor și găsirea unor soluții care să mulțumească ambii parteneri este cheia unei relații sănătoase. Astfel, compromisul în relații înseamnă ca amândoi să își satisfacă nevoile. Aceștia trebuie să învețe să asculte și să fie prezenți în discuție. De asemenea, un lucru important este ca ei să pună întrebări care încep cu „ce” și „cum” dacă au nevoie de mai multe informații, nu cu ”de ce”, pentru că va suna acuzator.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.