6 locuri în care câinelui tău îi place să fie mângâiat

locuri in care poti mangaia un caine
6 locuri în care câinelui tău îi place să fie mângâiat

Este foarte plăcut să mângâi un animal de companie. Insă știați care sunt locurile în care puteți mângâia un câine?

Aflați în rândurile următoare, care este motivul pentru care câinilor le place să fie mângâiați,  cum trebuie să mângâiați mai sigur un câine, dar și care sunt zonele pe care ar trebui să le evitați.

 

De ce câinilor le place să fie mângâiați

Majoritatea câinilor le place să fie mângâiați, înțelegând că aceasta este o modalitate prin intermediul cărora oamenii comunică cu ei, iar astfel odată cu trecerea timpului, câinii au învățat să tolereze acest lucru, chiar să se și bucure.

Indiferent că o conexiune dintre animalul de companie și stăpân se creează din punct de vedere emoțional, fizic sau chimic, această legătură poate duce către o interacțiune afectuoasă de succes.

Astfel, principalul motiv pentru care câinilor le place să fie mângâiați este legat de faptul că se simt foarte bine în acel moment, în special momentul în care sunt mângâiați de către o persoană în care au și încredere.

Cu toate acestea, există și câini cărora nu le place să fie mângâiați, tocmai din cauza lipsei socializării umane, a fricii, antecedentelor de abuz sau pur și simplu a preferinței personale.

Citește și: 10 lucruri pe care le fac oamenii, dar câinii nu le suportă

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

lucruri interesante despre caini
6 locuri în care câinelui tău îi place să fie mângâiat[Sursa foto: freepik]

Citește și: 11 moduri prin care câinii își arată dragostea

Cum să mângâi un câine

  • in primul rând, în cazul în care nu cunoașteți respectivul câine, se recomandă ca încet să începeți o evaluarea reacției sale în ceea ce vă privește.
  • imediat apoi cel mai bine ar fi să întrebați proprietarul dacă este în regulă să îl mângâiați, dat fiind faptul că nu toți câinii sunt prietenoși și pot deveni chiar agresivi în unele momente.
  • se recomandă să evitați contactul vizual direct cu câinele, deoarece îl poate percepe ca pe o amenințare.
  • se recomandă să lăsați câinele să se apropie prima dată de voi, iar în cazul în care alegeți să o faceți voi se recomandă să o faceți încet din partea laterală a acestuia, în caz contrar, gestul poate să fie amenințător pentru acesta.
  • se recomandă să nu vă mișcați mâinile spre fața câinelui sau spre vârful capului acestuia, pentru că îl poate să fie defensiv.
  • se recomandă să începeți ușor să-l mângâiați în anumite zone precum partea din față a pieptului, partea superioară și mijlocie a spatelui sau părțile laterale ale pieptului și în spatele urechilor.
  • se recomandă să nu mai mângâiați respectivul câine dacă observați că opune rezistență și ar trebui să-i urmați limbajul corpului în cazul în care observați semne de frică. În acest caz, ar trebui să vă retrageți ușor într-o parte și să evitați contactul vizual.
  • se recomandă să vă mișcați încet și în ceea ce privește mâinile, pentru a vedea cum reacționează acesta, iar dacă pare să se distreze puteți să îl mângâiați treptat cu mai multă presiune, însă nu într-un mod aspru.

unde nu trebuie mangaiat un caine
6 locuri în care câinelui tău îi place să fie mângâiat[Sursa foto: freepik]

Zone de evitat

În cazul în care ați reușit să vă apropiați de un câine pe care nu îl cunoașteți și pe care ați reușit să-l mângâiați, se recomandă totuși să evitați anumite zone, pentru ca acestea să nu devină agresiv. Printre aceste zone de evitat sunt și fața, coada și picioarele.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

De asemenea, se recomandă să evitați să îmbrățișați un câine, excepția fiind doar momentul în care sunteți complet siguri că acesta vă place sau îl cunoașteți. Există nenumărați câini cărora nu le place îmbrățișarea și nu o tolerează și este mult mai bine să fiți precauți în acest sens.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

unde se poate mangaia un caine
6 locuri în care câinelui tău îi place să fie mângâiat[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

11 moduri prin care câinii își arată dragostea

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies