6 locuri pe care le poți vizita în Milano

6 locuri pe care le poți vizita în Milano
6 locuri pe care le poți vizita în Milano

Află din rândurile de mai jos ce locuri uimitoare poți vizita în Milano!

Când te gândești la Milano, primul lucru care îți vine în minte este capitala modei și a shoppingului. Pe lângă asta, acest oraș fermecător te va surprinde cu numeroase atracții culturale și arhitecturale. Fiecare loc de vizitat în Milano are o poveste unică și oferă o experiență memorabilă pentru turiști. Află din rândurile de mai jos ce trebuie să vizitezi în Milano!

6 locuri pe care le poți vizita în Milano

1. Domul din Milano

6 locuri pe care le poți vizita în Milano[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cele mai frumoase obiective turistice din Florența. Ce să vizitezi când ajungi în orașul artei

Catedrala Duomo din Milano este considerată o adevărată capodoperă arhitecturală, care a început să fie construită în secolul al XIV-lea și a fost finalizată abia în secolul al XX-lea. Aceasta este situată în Piazza del Duomo și impresionează turiștii datorită fațadei baroce, mozaicurilor și picturilor sale în stil gotic.

Domul din Milano este al doilea ca mărime în Italia, după Catedrala din Sevilia din Spania, și poate găzdui până la 40.000 de persoane în interiorul său. De asemenea, turiștii pot urca pe acoperișul Domului pentru a avea o vedere panoramică spectaculoasă asupra orașului Milano și pentru a observa de aproape detaliile arhitecturale ale cupolei și turnurilor ei.

2. Galeria Vittorio Emanuele II

6 locuri pe care le poți vizita în Milano[Sursa foto: freepik]

Această atracție turistică este cel mai vechi centru comercial din Italia, fiind populară datorită unui pasaj plin de magazine populare care se află sub o cupolă de sticlă spectaculoasă. Galeria Vittorio Emanuele II este situată în inima orașului Milano și a fost proiectată de arhitectul Giuseppe Mengoni și inaugurată în anul 1877. În interiorul galeriei, vizitatorii pot găsi multe magazine de lux, cafenele și restaurante tradiționale italiene. Este un loc ideal pentru turiști și localnici, oferind nu doar oportunități de shopping exclusiv, ci și o experiență culturală prin arta arhitecturală și atmosfera vibrantă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

3. Bazilica Sant’Ambrogio

6 locuri pe care le poți vizita în Milano[Sursa foto: freepik]

Citește și: Activități interesante pe care le poți face de unul singur, vara aceasta. Descoperă efectele pozitive ale reconectării cu sinele!

Bazilica Sant’Ambrogio este una dintre cele mai uimitoare și istorice biserici din Milano.

Această biserică este dedicată Sfântului Ambrozie, sfântul patron al orașului Milano. Exteriorul acesteia este de-a dreptul spectaculos datorită celor două turnuri de cărămidă, de înălțimi diferite, care flanchează fațada principală. În interiorul bazilicii turiștii pot admira sarcofagul lui Stilicon și cripta unde se regăsesc mormintele Sfântului Ambrozie, al Sfântului Gervasus și al Sfântului Protasus. De asemenea, cripta este un loc de pelerinaj pentru credincioși și un punct de interes pentru cei interesați de istoria religioasă a orașului.

4. Castelul Sforezesco

6 locuri pe care le poți vizita în Milano[Sursa foto: freepik]

Castelul Sforezesco a fost construit inițial în secolul al XIV-lea, însă a fost complet reconstruit în secolul al XV-lea sub comanda ducelui Francesco Sforza. În interiorul său se află mai multe muzee importante, precum Pinacoteca, Muzeul Egiptean și Muzeul Arheologic. De asemenea, Castelul Sforzesco îmbină elemente de fortificație medievală cu stiluri renascentiste și baroce. Turiștii vor putea admira faptul că este înconjurat de ziduri masive și turnuri impunătoare.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

5. Parcul Sempione

6 locuri pe care le poți vizita în Milano[Sursa foto: freepik]

Parcul Sempione este cel mai mare parc public din Milano, care este situat aproape de Castelul Sforzesco. În acest parc se găsesc diverse atracții, inclusiv lacuri artificiale, grădini botanice și chiar un acvariu. Turiștii care își doresc să aibă parte de plimbări relaxante, să alerge, să se plimbe cu bicicleta, sau doar pentru a se relaxa într-un cadru natural și liniștit trebuie să ia în considerare neapărat această atracție turistică.

6. Cartierul Navigli

6 locuri pe care le poți vizita în Milano[Sursa foto: freepik]

Cartierul Navigli din Milano, cunoscut și sub denumirea de "I Navigli", este o locație plină de viață a orașului, fiind populară și apreciată pentru rețeaua de canale pitorești și atmosfera boemă. Această locație este celebră pentru cele două canale principale, Naviglio Grande și Naviglio Pavese, care au fost construite în secolele XIII și XIV pentru a facilita transportul mărfurilor către Milano. În zilele noastre, aceste canale adaugă farmecul și caracterul distinctiv al cartierului, fiind linii de apă pitorești în mijlocul orașului.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cele mai bune destinații de munte din lume

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies