6 lucruri pe care copilul trebuie să le facă până la 7 ani. Acasă sau în societate, cel mic devine viitorul adult

lucruri pe care sa le faca copilul
Lucruri pe care să le facă copilul

Conform psihologilor, expresia „cei 7 ani de acasă” este cât se poate de reală, deoarece comportamentul și educația primite până la această vârstă vor dicta modul în care ne comportăm ulterior, în viața de zi cu zi. Un copil are nevoie de sprijin și suport pentru a înțelege cum să se raporteze la societate și de aceea părinții joacă un rol esențial în dezvoltarea celui mic.

Descoperă în rândurile de mai jos câteva lucruri pe care copilul tău trebuie să le facă până la 7 ani, atât acasă, cât și în societate, pentru a ajunge un om cu valori corecte și cu un comportament adecvat.

Lucruri pe care copilul trebuie să le facă acasă, până la vârsta de 7 ani

Citește și: Control parental telefon. Protejarea copiilor în era digitală! 

cei 7 ani de acasa
Cei 7 ani de acasă[Sursa foto: Freepik]

Citește și: La ce risc expunem copiii dacă îi sărutăm pe gură. Evaluarea riscurilor și îndrumări pentru părinți!

În mod cert, educația și cele mai importante învățături vin de acasă. Așadar, este foarte important să ne axăm pe dezvoltarea celui mic, încă din prima zi de viață, astfel încât să devină un adult demn și responsabil. Iată câteva lucruri pe care copilul trebuie să le facă acasă încă de mic, pentru a se obișnui cu ele pe parcursul vieții:

Să spună „mulțumesc”

O primă lecție de educație este cea în care mulțumim. Cel mic trebuie să învețe că trebuie să spună „mulțumesc” ori de câte ori este nevoie, fie că vorbim de părinți, frați sau prieteni. Atunci când îi oferi ceva sau îl ajuți cu un anumit lucru, învață-l să fie recunoscător. Odată ce se va obișnui cu acest comportament acasă, îl va aplica și în societate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Să își facă rutina de îngrijire singur

ce trebuie sa stie copilul la 7 ani
Ce trebuie să știe copilul până la 7 ani[Sursa foto: Freepik]

Odată ce începe să crească, este esențial să învețe să fie independent. Chiar dacă ești lângă el, cel mic trebuie să învețe să facă lucruri singur, pentru ca mai apoi să se descurce în viață.

Începe cu activități mărunte, precum spălatul pe dinți sau pieptănatul. Nu doar că aceste lucruri îi vor intra în reflex mai apoi, dar se va simți mândru de el că a reușit și singur.

 Lucruri pe care copilul trebuie să le facă în societate până la vârsta de 7 ani

Odată ce este introdus în societate, un copil trebuie să aibă anumite experiențe cu oameni și situații.

Iată câteva dintre acestea:

Să fie într-un colectiv

sfaturi pentru copii
Sfaturi pentru copii[Sursa foto: Freepik]

Până la vârsta de 7 ani, cel mic trebuie să termine grădinița, locul extrem de important pentru dezvoltarea lui. Totuși, acesta poate fi introdus în diverse colective, pentru a întâmpina și mai multe situații. Spre exemplu, cel mic poate lua parte la un sport sau la un club de activități interesante pentru copii de vârsta lui.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sa își facă prieteni

Odată ce a luat contact cu lumea, pentru cel mic este esențial să comunice cu cât mai mulți copii.

În acest mod, copilul va reuși să își facă prieteni și va învăța valorile unei prietenii, încă de la o vârstă fragedă. De asemenea, îi va fi ușor pe parcursul vieții să se integreze în diverse cercuri, să comunice cu cât mai mulți oameni și să construiască relații.

Să învețe să salute

Salutul este un alt element vital ce ține de educație. Imediat după ce a fost introdus în societate și în diverse cercuri, este esențial să învețe să salute. Este necesar să îi faci observație cât mai des posibil, pentru a înțelege exact responsabilitatea pe care o va avea de acum încolo, atunci când întâlnește diverse persoane.

Să învețe să împartă

ce trebuie sa faca copilul pana la 7 ani
Ce trebuie să facă copilul până la 7 ani[Sursa foto: Freepik]

În cazul copiilor singuri la părinți, împărțitul lucrurilor poate fi mai dificil. Totuși, odată ce îl vei duce la grădiniță, în parc sau va lua contact cu diverși oameni, acesta trebuie să fie generos și să împartă lucruri, fie că vorbim de jucării, dulciuri sau alte obiecte.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Primul an de viață al bebelușului. Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea copilului!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies