Fiecare persoană visează să-și întâlnească sufletul pereche, pentru a-și clădi împreună o relație sănătoasă și armonioasă, însă, realitatea poate fi de multe ori înșelătoare. Află din rândurile de mai jos 6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi!
De
6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi
Mit 1: Există un suflet pereche pentru fiecare persoană.
Oamenii se lasă păcăliți, de obicei, de vechea supoziție referitoare la faptul că fiecare om are “rezervat” un suflet pereche. Însă, sufletul pereche predestinat nu există, deoarece doar o relație sau o căsnicie fericită, lipsită de evenimente neplăcute poate influența o persoană să devină sufletul pereche al cuiva. Astfel, există doar oameni care pot fi compatibili și care își oferă reciproc respect, iubire, loialitate și sprijin.
Citește și: De ce te respinge un bărbat. La ce semne trebuie să fie atentă o femeie
Mit 2: Există dragoste la prima vedere.
Dragostea la prima vedere este, în cele mai multe cazuri, doar o proiecție a așteptărilor unei persoane, asupra unui alt individ de care este atras.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mit 3: Opusele se atrag.
Multă lume este de părere că opusele se atrag, însă, de cele mai multe ori, cele mai sănătoase și longevive relații le au partenerii cu cele mai multe lucruri in comun, precum trăsăturile, preocupările, pasiunile și principiile în viață. Relațiile în care partenerii au lucruri în comun sunt mai benefice decât cele în care îndrăgostiții au idei și viziuni total diferite.
Citește și: 5 semne clare că ești îndrăgostită. Cum să-ți dai seama dacă ceea ce simți este dragoste
Mit 4: Partenerul de viață poate fi schimbat.
Personalitatea, comportamentul și valorile unui om sunt foarte greu de schimbat, deoarece fiecare își dorește să fie acceptat indiferent de defectele pe care le are. Cu alte cuvinte, gândul de a schimba o persoană nu este tocmai corect, de aceea este recomandat ca fiecare să își caute un partener fără a avea intenția sau dorința de a-l schimba radical. Într-adevăr, dacă apar nereguli și nu sunt impuse limite de la bun început în relația de cuplu, mai târziu pot apărea discuții în contradictoriu.
Mit 5: Mutatul cu partenerul înainte de a face marele pas ajută la cunoașterea lui.
Mitul despre mutatul cu partenerul de viață înainte de căsătorie, pentru a-i observa calitățile și defectele este unul fals. Deși multe persoane aleg această metodă, rămân surprinși când constată că apar lucruri sau comportamente noi la partener după căsnicie, fie că este vorba de presiunile familiei sau orice altceva.
Mit 6: Dragostea învinge totul.
Dragostea nu este suficientă pentru ca relația de cuplu să fie una armonioasă, deoarece într-o relație trebuie să se regăsească angajamentul și compatibilitatea între parteneri.
Cum este sănătos să iubești
Oamenii iubesc sănătos atunci când există comunicare, respect și încredere într-o relație. Partenerii de viață trebuie să știe să vorbească și să se asculte unul pe celălalt. Deși fiecare cuplu întâmpină urcușuri și coborâșuri, este necesar ca cei doi să discute întotdeauna calm, pentru a putea rezolva situația într-un mod pașnic.
De asemenea, pentru a iubi sănătos, fiecare persoană trebuie să fie independentă, pentru a înțelege că deși există sentimente profunde pentru partener, nu trebuie să se piardă pe sine, să se sacrifice în numele iubirii. Cu alte cuvinte, este sănătos și frumos să iubești și să fii iubit, însă iubirea de sine primează de fiecare dată.