Iată care sunt băuturile delicioase care te vor ajuta să te răcorești în zilele caniculare.
Cum să te răcorești vara asta
1. Faimoasa limonadă
Apa și citricele sunt principalele ingrediente de care ai nevoie pentru a obține o limonadă delicioasă chiar la tine în bucătărie. Poți îndulci băutura cu zahăr, pe care îl poți fierbe în apă pentru a obține un sirop delicios sau cu miere, în funcție de preferințe.
Limona de lămâie și mentă este o băutură răcoritoare perfectă pentru zilele caniculare.
Limonada cu pepene roșu – mixați sucul de lămâie cu pepene roșu (în blender), apoi adăugați apă, frunze de mentă și cuburi de gheață din belșug. Super răcoritor!
Citeste si: FASHION: Moduri de a purta eșarfa pe cap vara aceasta
2.Ice Coffee sau Frappé
Dacă nu vrei să renunți în ruptul capului la cafea pe timp de vară, dar zilele sunt prea fierbinți pentru o cafea aburindă, iată soluția perfectă: Ice Coffee sau Frappé.
Dacă vrei să îți prepari un Ice Coffee rapid, poți folosi un pliculeț din comerț, apă rece și gheață sau poți alege o variantă mai sănătoasă: prepară un espresso lung, lasă-l să se răcească(folosește un pahar înalt), adaugă zahăr, lapte, cuburi de gheață și voila, băutura este gata! Scorțișoara va face băutura și mai aromată, deci
Citeste si: De ce să nu mănânci pepene seara
3.Smoothie
Smoothie-urile sunt de ani buni în topul preferințelor românilor, întrucât se pot prepara extrem de simplu și rapid acasă, sunt răcoritoare și pline de vitamine. Ingredientele de bază ale unui smoothie sunt, în cele mai multe dintre cazuri, iaurtul, laptele sau sucul de fructe. Este o băutură răcoritoare extrem de consistentă, ținând locul unui mic-dejun în anumite situații.
Un exemplu de smoothie ar putea fi cel de caise, banana și miere, care se obține prin mixarea acestor fucte cu lapte sau iaurt în blender.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: 5 mituri pe care le vei auzi vara aceasta și pe care nu trebuie să le crezi
4. Mojito
Deși pare o băutură exotică, află că o poți prepara cu ușurință chiar la tine în bucătărie. Amestecă într-un pahar suc de lime, mentă și zahăr, apoi pisează mix-ul cu ajutorul unul pistil. Adaugă la final apă minerală rece și amestecă pentru a se dizolva zahărul. La final, poți adăuga rom pentru un plus de savoare și să nu uităm de cuburile de gheață.
Citeste si: Pălăriile de vară, accesoriile perfecte pentru o ținută elegantă. Stiluri și culori
5.Granita (sorbet)
Granita are origini siciliene, fiind o băutură care adesea se confundă cu un desert. Este extrem de simplu de preparat, ai nevoie doar de fulgi de gheață, apă și siropurile preferate.
Citeste si: Cum să tratezi pielea arsă de soare care se decojește, potrivit unui medic dermatolog
6.Sangria cu miere
Pentru zilele caniculare, Sangria cu miere este băutura ideală. O poți prepara chiar la tine în bucătărie, dacă ai la îndemână ingredientele necesare. Astfel că, vei avea nevoie de apă minerală, vin roșu și multe cuburi de gheață. La final, poți folosi felii de portocală sau de lămâie pentru décor și miere pe post de îndulcitor.
Citeste si: Cum si de ce sa alegi o lenjerie din bumbac?
În zilele călduroase e important să îți hidratezi organismul
„Un pahar are între 250 și 330 ml, deci 8 pahare, să zicem 2 litri este un minim de consum de lichide în orice moment al anului, 2,5 l ar fi un minim de consum de lichide pe timpul verii, mai ales când e caniculă, deci trebuie consumat mai mult.
Sau, pe lângă cele 8 pahare cu apă, să consumăm și ciorbă, multe legume și fructe care conțin o cantitate mare de apă, de tip pepene. Recomandăm cure de pepeni în timpul verii. Sunt acceptate și ceaiuri, supe și, în general, dacă consumăm legume și fructe, acestea conțin o proporție mare de apă.
Hidratarea este cel mai important tratament. Aproape singurul tratament cu adevărat eficient. Oricare alte tratamente sunt fără efect, dacă pacientul nu are hidratare corespunzătoare.”, susține Dr. Dorin Dragoș (Spitalul Universitar).
Citeste si: Budincă de pepene galben. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată!
Apă plată sau minerală?
„Apa minerală nu face rău. Dacă omul, ca să se hidrateze, vrea să bea apă minerelă, poate să bea. Nu este o cantitate extrem de mare de calciu în apa aceea, ca să fim ingrijorați.
Dacă este carbogazoasă, dioxidul de carbon pe care-l ingerează pacientul se va elimina din stomac cu ocazia unei eructații și nu merge mai departe, nu creează alte probleme”, a declarat Dr. Dorin Dragoș (Spitalul Universitar).
Citeste si: Ce ținute feminine le plac bărbaților. 5 idei ca să-l cucerești la prima întâlnire