Pentru ceva atat de mic, semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor, in special in ceea ce priveste inima si sistemul digestiv.
Beneficiile semintelor de in:
1. Scad colesterolul si nivelul zaharului din sange. Fibrele solubile ajuta la evitarea depunerii placii pe artere, care poate sa le infunde cu trecerea anilor. Astfel, sunt prevenite bolile cardiovasculare. Fibra ce scade zaharul din sange este benefica si pentru persoanele ce sufera de diabet de tip 2.
2. Impiedica pierderea masei osoare. Un studiu realizat pe sobolani diabetici a aratat o intarziere a deteriorarii oaselor in cazul celor care erau hraniti ocazional cu seminte de in, datorita concentratiei mari de omega 3.
3. Ajuta la mentinerea greutatii. Inul isi mareste volumul atunci cand este digerat, dand o senzatie de satietate. Este indicat sa mananci un baton din astfel de seminte cu 30 minute inainte de masa principala, pentru a reduce cantitatea de mancare ce urmeaza a fi consumata.
4. Imbunatatesc digestia, fibrele prevenind constipatia.
5. Cresc imunitatea organismului, fiind bune in bolile autoimune si inflamatorii, precum artrita, psoriazisul sau lupusul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: ecomagazin