6 motive pentru a purta bijuterii din argint

6 motive pentru a purta bijuterii din argint
6 motive pentru a purta bijuterii din argint

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat să descopere proprietățile vindecătoare ale pietrelor prețioase și ale mineralelor.

O simplă căutare pe Google îți va aduce nenumărate rezultate cu privire la beneficiile pentru sănătate ale argintului, aurului și ale altor metale prețioase. În articolul de astăzi ne vom rezuma, însă, la bijuteriile de argint, cu atât mai mult cu cât am fost încântați de noua colecție de bijuterii din argint de la Eden Boutique. 

Dacă ai nevoie de motive în plus pentru a purta bijuterii din argint, ți le vom aduce în rândurile următoare pe câteva dintre cele mai importante, căci beneficiile argintului se întind dincolo de accesibilitate și estetică!

Argintul este un metal prețios 

Argintul face parte din categoria metalelor prețioase, reprezentând o adevărată investiție, asemenea aurului. Fiind unul dintre cele mai vechi metale, descoperit încă de acum 3000 de ani, argintul este și unul dintre cele mai apreciate metale, atât datorită calităților acestuia ca metal util în producerea bijuteriilor, dar și a multiplelor sale întrebuințări în monetării, în industria farmaceutică sau chiar și în fototehnică sau în stomatologie. Ca duritate și rezistență, argintul este un metal superior chiar și aurului, chiar dacă nu este atât de maleabil precum aurul. Este, însă, suficient de maleabil, fiind folosit de multe ori în aliaje sau alături de alte metale. 

Bijuteriile din argint aduc un plus de rafinament și stil 

Bijuteriile din argint se numără printre cele mai populare alegeri în rândul femeilor, mai cu seamă că atunci când porți bijuterii din argint dai dovadă de stil și de rafinament. Bijuteriile din acest metal prețios sunt mereu la modă și sunt apreciate indiferent de ocazie. Prin urmare, un motiv pentru care merită să alegi bijuterii din argint este chiar atemporalitatea acestui metal, acesta fiind popular și acum 3000 de ani, și acum 100 de ani, și în prezent, și probabil și peste încă alți 100 de ani. 

Argintul este un metal accesibil 

În comparație cu aurul, argintul este un metal accesibil și mai rezistent în timp. De asemenea, pentru bijuteriile pe care le porți zilnic, argintul este alegerea ideală. Însă, argintul se va potrivi de minune și la ocazii speciale, atâta vreme cât sunt asortate corespunzător cu ținutele alese. 

Argintul are cea mai redusă toxicitate 

Dintre toate metalele grele, argintul se bucură de cel mai redus nivel de toxicitate. Mai mult decât atât, așa cum este el folosit în prezent, argintul este extrem de benefic pentru sănătate, căci ionii de argint care intră în piele, la contactul acesteia cu bijuteriile din argint, sunt un real antibiotic natural, întărind sistemul imunitar. 

Bijuteriile din argint sunt foarte ușor de reparat 

Un alt motiv pentru a purta bijuterii din argint este și acela că argintul este un metal care se poate repara foarte ușor. Desigur, și bijuteriile din aur se pot repara, însă cele din materiale neconvenționale precum lemn, piatră sau os cu siguranță nu se bucură de aceleași avantaje. De pildă, dacă lănțișorul tău din argint s-a rupt, acesta poate fi lipit instant la bijutier, fără a investi prea mult în reparație. Chiar și prelucrarea argintului este una facilă, un bijutier putând transforma o bijuterie într-un alt accesoriu. La fel de ușoară este și întreținerea bijuteriilor din argint, acestea putând fi curățate fără probleme, în așa fel încât să-și poată recăpăta strălucirea. 

Bijuteriile din argint au beneficii uimitoare pentru organism 

Se spune, încă din timpurile străvechi, că argintul este un metal care conduce energia lunii, aceasta fiind un astru cu un impact major asupra stării de spirit a oamenilor. Astfel, persoanele care aleg să poarte argint sunt direct influențați de energia lunii, ce contribuie la absorbirea emoțiilor negative, la calmarea nervozității și sensibilității, dar și la întărirea emoțiilor. Se spune despre argint că încetinește procesul de îmbătrânire, că poate reduce tensiunea arterială și poate normaliza activitatea inimii, că poate vindeca rănile și că intensifică efectele benefice ale pietrelor prețioase. 

Așa-i că ți-am oferi motive suficiente pentru a purta bijuterii din argint? Achiziționează și tu aceste tipuri de bijuterii și poartă-le cu stil în ținutele tale din fiecare zi, indiferent de ocazie! 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies