Atunci cand este consumat in mod responsabil si totusi regulat, vinul rosu poate oferi mai multe avantaje pentru sanatate. Atat datele stiintifice, cat si cercetarile medicale sustin afirmatia ca un pahar de vin rosu pe zi poate fi foarte bun.
Iata 6 avantaje ale consumului unui pahar de vin rosu pe zi:
Previne cancerul. Vinul rosu contine resveratrol, un antioxidant care previne aparitia radicalilor liberi in organism. Acest compus are proprietati anticancerigene, avand rol esential in blocarea cresterii tumorilor. De fapt, oamenii de stiinta au demonstrat ca resveratrolul reduce posibilitatea de a face leucemie, cancer de piele, de san si cancerul de prostata
Sanatatea inimii.
Reduce inflamatia. Desi livrarea de resveratrol organismului, prin suplimente zilnice, nu a fost inca dovedit benefica, livrarea prin intermediul vinului rosu sigur este bine venita.
Ajuta creierul. Vinul rosu este bun pentru creier. Datorita proprietatilor sale antioxidante, vinul rosu stimuleaza stamina mentala si va tine in alerta.
In plus, acesta ajuta in cazul Alzheimer si dementei.Controlul greutatii. Vinul rosu poate ajuta chiar la mentinerea greutatii, deoarece este bautura alcoolica cu cel mai mic numar de calorii pe portie. In plus, un studiu publicat de revista Cosmopolitan sugereaza ca vinul rosu poate ajuta chiar sa arzi mai multe calorii si sa mananci mai putin.
Are efect de relaxare. In cele din urma, nu se poate trece cu vederea cele mai comune avantaje ale vinului rosu: relaxarea. Un pahar cu vin baut seara, la cina, reduce stresul acumulat in cursul zilei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
sursa: 365-healthnews.com/