6 motive pentru care ti se zbate ochiul

6 motive pentru care ti se zbate ochiul
6 motive pentru care ti se zbate ochiul

Daca ti se zbate ochiul ocazional, nu trebuie sa intri in panica, insa este bine sa consulti un medic in cazul in care problema persista.

1. Consumi prea multa cafea
Consumul excesiv de cafea poate duce la aceasta problema. Cofeina accelereaza metabolismul si ritmul cardiac, ceea ce inseamna ca exista riscul sa te confrunti cu spasme musculare, inclusiv la nivelul ochilor. Nu exista o cantitate specifica de cafea care poate cauza spasme ale muschilor de sub ochi, insa, daca vrei sa scapi de aceasta problema, poti sa reduci consumul de cafea pana simti ca imbunatatire.



2. Esti expusa la stres

Corpul tau reactioneaza la stres in diferite feluri, iar un ochi care se zbate poate fi un semn ca esti expusa la stres. Este un semn ca organismul tau nu poate face fata schimbarilor la care esti expusa, asa ca este esential sa gasesti cateva metode de relaxare si sa reduci stresul din viata ta. Cateva minute de yoga sau meditatie pe zi te pot ajuta sa reduci stresul.


3. Suferi de alergii

Daca suferi de alergii, corpul tau este expus la un nivel mare de histamina, un mesager chimic implicat in raspunsul sistemului imunitar la reactiile inflamatorii. Un ochi care ti se zbate este o reactie normala a organismului la histamina. De asemenea, te poti confrunta si cu iritatii sau alte probleme la nivelul pielii. Poti sa tratezi problema cu cateva picaturi de ochi.


Citeste continuarea aici.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies