6 produse dăunătoare pentru frumusețe și igienă pe care ar trebui să le ocoliți. Evitați capcanele cosmetic

Produse de infrumusețare la care să ai grijă
Produse de infrumusețare la care să ai grijă

Știai care sunt produsele din rutina ta de îngrijire care ar trebui ocolite? Iată capcanele din cosmetică.

Toate doamnele și domnișoarele sunt atrase de domeniul igienei personale și al produselor de înfrumusețare, însă, cu toate acestea, aparent inocente, unele dintre ele ar putea să vă aducă probleme despre care nu știați. Iată care sunt produsele la care trebuie să aveți grijă.

Pudră de talc

Citește și: 5 trucuri despre îngrijirea pielii pe care mi-aș fi dorit să le știu la 20 de ani

Care sunt produsele de înfrumusețare care pot afecta pielea?
Care sunt produsele de înfrumusețare care pot afecta pielea?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretul anti-îmbătrânire. Evită aceste 7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire

Cu siguranță nu știai, dar sunt multe persoane care au ajuns la spital din cauză că au intrat în contact cu anumite substanțe chimice din produsele pe care le foloseau zi de zi. Chiar dacă ele sunt folosite de toată lumea, anumite chimicale nu sunt prietene cu organismul nostru și îți pot aduce probleme pe termen lung.

Unul dintre ele ar fi pudra de talc, iar inhalarea acesteia poate face ca particulele să ajungă în plămâni, transformandu-se în niște fibre asemănătoare unui fir, care pot provoca fibroză pulmonară. Există alternative mai sigure cu care poate fi înlocuită pudra de talc, iar acesta este amidonul de porumb. Acest lucru îți protejează pielea și are grijă, totodată, și de plămânii tăi

Lac de unghii și acetonă

Care sunt produsele de înfrumusețare care pot afecta pielea?
Care sunt produsele de înfrumusețare care pot afecta pielea?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Doamnele și domnișoarele trebuie să știe acest lucru, mai ales că manichiura trebuie să fie impecabilă de fiecare dată. Lacul de unghii și acetona, aflate printre preferatele tale, nu sunt cei mai buni prieteni ai sănătății tale, deoarece, odată inhalații acei vapori, îți pot crea probleme respiratorii.

Pe lângă asta, substanțele chimice din ojă se pot strecura în pielea de sub unghie și pot duce la tot felul de probleme, chiar și inflamații.

Dacă iubiți să folosiți produse pentru unghii destul de des, dar vă doriți să fiți în pas cu moda, trebuie să știți că există și o mulțime de lacuri de unghii care nu conțin aceste substanțe nocive, bazate pe apă sau care încorporează pigmenți nesintetici.

Geluri pentru igiena intima

Produse de infrumusețare la care să ai grijă
Produse de infrumusețare la care să ai grijă[Sursa foto: freepik]

Te-ai gândit vreodată că tocmai igiena intimă te poate afecta într-un anumit fel, chiar dacă tu tot ce faci este să păstrezi anumite zone curate și lipsite de mirosurile neplăcute? Ei bine, anumite substanțe întâlnite în gelurile intime pot strica flora vaginală și bacteriile bune, iar acest lucru poate duce la iritații, inflamații și chiar la anumite alergii destul de severe.

Dacă doriți să folosiți un gel de curățare intimă, nu ezitați să luați legătura cu un medic pentru ști care este produsul de care pielea voastră are nevoie.

Creme pentru îndepărtarea părului

Încă un produs nelipsit din igiena ta este crema de îndepărtare a părului, iar mai devreme sau mai târziu, cu toții am apelat măcar o dată la acest truc ușor pentru ca părul nedorit să fie îndepărtat.

Cu toate acestea, unele geluri pot provoca alergii puternice, iar în loc  să scăpați de părul nedorit, veți observa că acesta va crește din nou mult mai gros. Aceste creme sunt încărcate cu substanțe chimice care pot afecta structura pielii, mai ales folosite pe termen lung.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Vopsele permanente de păr

Care sunt produsele de înfrumusețare care pot afecta pielea?
Care sunt produsele de înfrumusețare care pot afecta pielea?[Sursa foto: freepik]

Trebuie să recunoaștem că nici vopseaua permanentă de păr nu este tocmai prietenoasă cu pielea și scalpul nostru. În acele nuanțe superbe pe care toate doamnele și domnișoarele doresc să le obțină se ascund, de fapt, peste 5000 de substanțe chimice care, odată ajunse în contact cu pielea, pot provoca alergii severe. De altfel, nu este necunoscut faptul că multe persoane au ajuns la spital, de-a lungul  timpului, fiind la un pas de șoc anafilactic din cauza vopselei de păr. Înainte să folosiți acest produs asigurați-vă că lista de ingrediente este una prietenoasă cu sănătatea voastră, iar înainte să faceți o schimbare majoră, nu ezitați să luați legătura cu un specialist.

Absorbantele

Produse de infrumusețare la care să ai grijă
Produse de infrumusețare la care să ai grijă[Sursa foto: freepik]

Ultimul produs este indispensabil din geanta unei doamne și domnișoare, astfel că vorbim despre absorbantele și tampoanele igienice care sunt esențiale. Cu toate acestea, sigur ai fost pus vreodată în situația în care te-ai confruntat cu anumite iritații după ce ai folosit un sortiment nou de absorbante. Aceste produse de menstruație pot adăposti, de fapt, substanțe dăunătoare pielii tale, care se strecoară în corpul tău prin piele și pot provoca alergii grave sau chiar probleme hormonale. Asigură-te că absorbantele pe care le folosești sunt de bună calitate, din materiale fără prea multe substanțe chimice în compoziție, iar pentru a evita intrarea pielii în contact cu ele, nu ezitați să încercați o cupă menstruală. Informațiile din articol sunt furnizate în scop general, prin urmare nu înlocuiesc sfatul unui medic. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Secretul anti-îmbătrânire. Evită aceste 7 alimente comune care accelerază procesul de imbătrânire

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies