6 remedii și obiceiuri împotriva ridurilor pe care trebuie să le iei în calcul pentru rutina zilnică de îngrijire a pielii

6 remedii și obiceiuri împotriva ridurilor pe care trebuie să le iei în calcul pentru rutina zilnică de îngrijire a pielii
6 remedii și obiceiuri împotriva ridurilor pe care trebuie să le iei în calcul pentru rutina zilnică de îngrijire a pielii

Ai riduri care te deranjează din punct de vedere estetic și ți-ai dori să le tratezi? Avem o veste bună și una mai puțin bună. Vestea mai puțin bună este că nu poți scăpa definitiv de ele, odată apărute. Vestea bună este că le poți estompa cu ajutorul unor produse specifice și obiceiuri pe care le poți include în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Așa cum probabil ai văzut, chiar și cele mai mari staruri de la Hollywood nu sunt ocolite de îmbătrânire, însă unele au reușit să încetinească procesul, iar altele au fost ajutate de moștenirea genetică. Dacă îți dorești un ten mai neted, află de mai jos care sunt cele mai bune trucuri pentru a-l obține: 

Folosește produse specifice 

Chiar înainte de apariția primelor riduri ar trebui să începi să folosești produse specifice, cu efect antirid. Acest tip de produse au în compoziția lor ingrediente precum retinolul, peptidele, acidul hialuronic, care contribuie la estomparea ridurilor, precum și la creșterea fermității și elasticității pielii. Introdu în rutina ta de îngrijire creme antirid pentru toate tipurile de ten, ideal una pentru noapte și una pentru zi. Cele de noapte acționează în profunzime și au o textură mai grasă, care hidratează pielea foarte bine. Totodată, din trusa ta de cosmetice nu ar trebui să-ți lipsească o crema de ochi cu retinol și un serum pe bază de retinol sau peptide, care vor contribui la regenerarea pielii și la diminuarea ridurilor.  

Protejează-ți pielea de soare 

Chiar dacă îți place pielea bronzată, este bine să optezi mai degrabă pentru un autobronzant, decât pentru o zi de plajă. Expunerea îndelungată la razele solare, mai ales în intervalul orar 10:00-16:00, îmbătrânește pielea. Ridurile își fac apariția mai ușor, din cauza colagenului din epidermă care se distruge treptat. De aceea, dacă nu vrei ca ridurile tale să se accentueze, folosește cremă SPF 50 de fiecare dată când ieși din casă și indiferent de sezon. 

Nu-ți curăța pielea în mod excesiv 

Dacă îți cureți pielea în mod excesiv, nu faci decât să îndepărtezi constant uleiurile naturale de pe suprafața ei și să încurajezi apariția sau accentuarea ridurilor. Alege să-ți cureți fața doar dimineața și seara, după demachiere, cu un cleanser blând cu pielea și fără conținut de alcool. Totodată, evită utilizarea săpunurilor, care usucă pielea în exces. 

Aplică acizi AHA și măști săptămânal 

Alfa hidroxi acizii (AHA) contribuie la îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafața pielii, reduc liniile fine și estompează ridurile de suprafață, mai ales pe cele din jurul ochilor. Dacă optezi pentru o formă mai puternică de AHA, aceștia vor stimula producția de colagen de la nivelul pielii, ceea ce înseamnă că tenul tău va căpăta un plus de fermitate. O aplicare săptămânală este suficientă pentru a beneficia de efectele lor și a nu irita pielea. În paralel, nu desconsidera puterea măștilor de față. Ele oferă un tratament intensiv pielii tale, ce ajută la îmbunătățirea aspectului său. 

Evită expresiile faciale repetitive 

Știai că, de fiecare dată când te încrunți, contribui la procesul de formare a ridurilor? Dacă ai probleme cu vederea, alege să porți ochelari în loc să te forțezi să citești sau să privești în zare. Nu numai că îți vei forța ochii și te vei confrunta cu dureri de cap, ci vei încuraja și apariția ridurilor. Totodată, alege să dormi pe spate, în loc să dormi pe burtă sau într-o parte. Chiar și în somn, ridurile nu întârzie să apară. 

Consumă alimente bogate în acizi Omega-3 

Peștele gras, precum somonul, macroul, nucile și semințele de chia sunt doar câteva dintre alimentele bogate în acizi Omega-3, care te ajută la prevenția ridurilor. Acest tip de acizi acționează la nivelul barierei de fosfolipide a pielii, ceea ce înseamnă că tenul tău va deveni mai catifelat și mai hidratat. Totodată, uleiul de pește ajuta la protejarea structurilor de colagen și elastină, necesare pentru menținerea pielii ferme. 

Prin urmare, procesul de îmbătrânire a pielii nu poate fi oprit, însă poate fi încetinit cu ajutorul unor obiceiuri pe care le poți include în rutina zilnică de îngrijire. Utilizează produse specifice și acordă importanță detaliilor care fac diferența între o piele netedă și una cu riduri. 

 

Sursa foto: Freepik 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies