Limonada cu lămâie reprezintă una dintre cele mai consumate băuturi, în timpul sezonului cald. Însă știați cât de multe rețete există și le puteți încerca?
Aflați
Rețet ă clasică de limonadă cu lămâie
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 5 căni de apă plată, o cană jumătate de suc de lămâie, o jumătate de cană de zahăr și frunze proaspete de mentă.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pregăti siropul. Veți pune la fiert o cană de apă (125 ml) cu o jumătate de cană de zahăr (130 g).
Următorul pas este reprezentat de turnarea unei căni de zeamă de lămâie, a siropului răcit și a apei (4 căni), peste care se adaugă frunzele de mentă proaspătă și câteva felii de lămâie (pentru decor), într-o carafă și se amestecă bine. Întreaga compoziție se va lăsa să se răcească la frigider, timp de aproximativ 30-40 de minute, pentru a se servi rece cu câteva felii de lămâie și cuburi de gheață.
Rețet ă de limonadă cu lămâie și mentă
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 lămâi, o mână de mentă proaspătă, zahăr și apă.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla foarte bine menta și lămâile. Apoi veți toca mărunt menta, iar într-o carafă veți pune zahărul (în funcție de preferințe) și veți completa cu apă. Întreg conținutul se va amesteca bine până în momentul în care zahărul s-a topit. Apoi vom stoarce o lămâie și vom pune zeama în carafă. Cealaltă lămâie pe care o avem, o vom tăia feliuțe și o vom adăuga și pe ea în carafă, alături de mentă. Limonada se păstrează la rece, până la servire, moment în care o veți strecura și o veți pune într-un pahar dorit. O puteți orna cu zahăr și o feliuță de lămâie.
Citeste si: Rețetă gustoasă de supă cremă de linte roșie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețet ă de limonadă cu lămâie și portocale
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 3 lămâi potrivite, 2 portocale, aproximativ 200 gr zahăr și apă plată.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a stoarce fructele de zeamă și a le turna sucul într-o sticlă de 2,5 litri, peste care se va adăuga și zahărul, apa (până când se va umple sticla) și coaja de la o lămâie, pe care ați tăiat-o fâșii, astfel încât să intre pe gura sticlei. Apoi tot conținutul se agită foarte bine până în momentul în care zahărul se topește complet. Limonada se pune la rece și se poate servi cu câteva cuburi de gheață.
Rețet ă de limonadă cu lămâie și ghimbir
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 lămâi mari (zemoase), 2 lingurițe de ghimbir (răzuit mic), frunze de mentă, 2 litri de apă plată, miere (după gust) și câteva cuburi de gheață.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pune lămâile pe care le-ați feliat, împreună cu mierea, într-o cratiță, pe care le veți zdrobi cu ajutorul unei linguri de lemn, până în momentul în care veți scoate toată zeama, dar și aroma din coajă.
Următorul pas este reprezentat de adăugarea apei, moment în care vom amesteca întregul conținut, vom stoarce feliile de lămâie și le vom scoate. Ghimbirul trebuie să fie ras, iar frunzele de mentă trebuie să fie rupte, pentru a le adăuga în limonadă. Carafa o umplem cu gheață, iar peste ea vom turna limonada cu ghimbir, miere și mentă și este gata de servit!
Rețet ă de limonadă cu lămâie și bicarbonat
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un pahar cu apă călduță (la temperatura camerei), suc de la o jumătate de lămâie și o linguriță de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a amesteca cele trei ingrediente menționate mai sus, până în momentul în care bicarbonatul se va dizolva complet. Limonada se va ține la frigider până în momentul servirii și se recomandă să fie consumată în timpul dimineții, pe stomacul gol, sub formă de remediu naturist.
Rețet ă de limonadă cu lămâie și miere
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 4 lămâi, 150 g miere și un litru de apă plată.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a stoarce foarte bine lămâile într-un pahar. Într-un altul, veți pune mierea împreună cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă și o veți amesteca, până în momentul în care se va dizolva cel puțin jumătate din cantitatea de miere. Apoi vom pune amestecul de miere și zeamă de lămâie într-o cană, peste care vom adăuga apa plată. Limonada se pune la rece, până în momentul servirii.