Dietele sunt o adevărată provocare, mai ales când vine vorba despre post. Însă v-ați gândit la câteva rețete pe care le-ați putea consuma în această perioadă?
Aflați din rândurile următoare care este mai exact avantajul suprem atunci când vine vorba despre o dietă low carb.
Care este avantajul unei diete low carb
Există nenumărate avantaje atunci când vine vorba despre o dietă low carb, însă cu toate acestea, am decis să îl evidențiem pe cel care stă la baza acestei diete.
Bineînțeles că în majoritatea cazurilor, dieta low-carb este utilizată pentru a scăpa de kilogramele în plus, iar conform studiilor, a fost dovedit faptul că această dietă este cea care se considerată a fi superioară, în comparație cu alte regimuri alimentare. Cel mai important aspect diferențiator, ține de faptul că pierderea în greutate se înregistrează mult mai rapid (în primele 6-12 luni). Pot exista cazuri în care pierderile în greutate apar și în primele 2-3 săptămâni.
Un alt aspect important legat de o dietă low carb, ține de concentrația de zahăr din sânge, care poate fi scăzută dacă se reduce cantitatea de carbohidrați pe care o consumați în mod normal sau chiar prin consumul carbohidraților complecși naturali.
Citeste si: De ce nu slăbești deși ești în deficit caloric. 5 motive pentru care nu reușești să dai kilogramele jos
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețete low carb pentru perioada de post
Cartofi fierți și copți, cu mujdei
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a fierbe cartofii în coajă, până în momentul în care se vor crăpa. Apoi îi veți băga la cuptor, după ce i-ați stropit cu mujdei și pătrunjel verde, pe care l-ați tocat mărunt. Cartofii se lasă la cuptor până când coaja devine aproape crocantă, iar rețeta este gata!
Mâncare de spanac
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a fierbe spanacul la foc mic, moment în care veți adăuga și usturoiul, sarea, piperul, uleiul de măsline (sau cel de floarea soarelui), pe care le veți amesteca. În momentul în care s-a fiert, rețeta este gata!
Supă de ciuperci
Ciupercile reprezintă o sursă de proteine, fibre, antioxidanți și compuși necesari organismului nostru, iar o variantă numai bună de a se consuma sunt într-o supă. Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a le fierbem împreună cu legume diverse (după preferințe). Apoi le veți blendui cu ajutorul unui blender vertical. Puteți adăuga și ulei de măsline, suc de lămâie, verdețuri aromatice, iar pentru decor, câteva ciuperci întregi, iar rețeta este gata!
Citeste si: Dieta SCARSDALE. Principii de baza, reguli, idei de meniu pentru 7 zile
Chiftele de post din legume
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a amesteca morcovul ras, cartofii rași, dovleceii rași, pătrunjelul verde pe care l-ați tocat mărunt, pesmetul, sarea, piperul și uleiul de măsline. Aceasta este compoziția pentru chiftele, pe care veți începe să le formați în chiftele rotunde, pe care le veți frige apoi într-o tigaie, pe ambele părți. Se pot servi cu muștar și ketchup, iar rețeta este gata!
Salată mediteraneană de paste
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a fierbe aproximativ o mână de paste, pe care le veți pune într-un bol. Peste acestea, veți adăuga și fasolea roșie din conservă, ardeiul kapia, pătrunjelul verde, ceapa, uleiul de măsline, sarea și piperul, iar rețeta este gata!
Mâncare de varză cu broccoli
Tot ce trebuie să faceți este să sotați varza proaspătă, exact ca orice alt fel de mâncare de varză. În momentul în care sotarea se află spre final, veți adăuga în mâncarea de varză și broccoli, puțin ardei iute și se poate servi alături de un pahar de vin roșu, iar rețeta este gata!
Citeste si: Ce nu ai voie să mănânci când ai VARICELĂ. Care este lista alimentelor interzise