6 secrete ca să ai un ficus superb în apartament

6 secrete ca să ai un ficus superb în apartament
6 secrete ca să ai un ficus superb în apartament

Ficusul este una dintre cele mai comune plante de interior, des întâlnit în casele și birourile oamenilor, datorită beneficiilor multiple și rezistenței mari.

Potrivit Magnolia, ficusul are o capacitate de adaptare excepțională, indiferent de mediu. Dacă îți dorești să ai un ficus superb în apartament, iată care sunt cele 6 secrete de îngrijire!

1. Nu schimba locul ficusului!

Deși este o plantă rezistentă, acesta este sensibil la schimbările radicale de umiditate și lumină. Poziționează ficusul într-un spațiu luminos, dar protejat de razele directe ale soarelui și urmărește-i evoluția. Dacă acesta se dezvoltă frumos, nu îi schimba locul, ficusul își creează propriul mediu, unde se va păstra verde foarte mult timp.

2. Udă ficusul cu apă la temperatura camerei!

Un alt secret foarte important pentru dezvoltarea frumoasă a ficusului este udarea acestuia cu apă la temperatura camerei. Ficusul adoră apa, însă ai grijă să nu exagerezi cu cantitățile, acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor. Se recomandă să aștepți între două udări ca pământul de la suprafața ghiveciului să fie puțin uscat.

3. Creează umiditate ficusului!

Având origini tropicale, ficusul tău va crește mai frumos dacă nivelul de umiditate este ridicat. Din păcate, vara, aerul este destul de uscat în orice tip de încăpere, dar nu te îngrijora, există o soluție simplă și eficientă. În anotimpul cald, pulverizează ficusul cu apă pe frunze și acest lucru va crea un mediu umed, perfect pentru creșterea plantei.

4. Taie ficusul!

Un alt secret pentru a avea un ficus superb în apartament este tăierea ficusului primăvara, când cantitatea de latex este mai scăzută. Acest proces va stimula ramificarea și va corecta coroana plantei. Deși, pentru puțin timp, vei avea un ficus mai mic, ai încredere, te vei bucura de o plantă bogată, puternic ramificată.

5. Hrănește ficusul!

Pe lângă lumină și apă, ficusul tău are nevoie de suplimente pentru a avea o creștere deosebită, chiar la tine în apartament. Se recomandă administrarea de îngrășăminte cu conținut mare de azot, pe toată perioada de înflorire, de două ori pe lună.

6. Folosește ingredientul secret! Ingredientul secret în dezvoltarea plantelor este iubirea! Conform BBCearth, plantele pot simți multe emoții din mediul care le înconjoară și se pot stresa. Acordă atenție ficusului tău și consideră-l parte din familie, nu doar din decor. Vei observa că acesta absoarbe toată energia bună pe care o oferi și va avea o dezvoltare sănătoasă și frumoasă.

 

Dacă ai în plan să umpli apartamentul de prospețime, un ficus este perfect! Îmbină cele 6 secrete de îngrijire ale plantei și vei avea, cu siguranță, un ficus superb în casa ta!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Asigurările pe care le-a făcut Adrian Minune familiei sale, în cazul în care artistului i s-ar întâmpla ceva. “E totul în regulă.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies