6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație

semne clare ca nu mai vrei sa fii intr o relatie
6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație

Există anumite motive, care de-a lungul timpului te va determina să nu-ți mai dorești să te afli într-o anumită relație. Însă știați când vă puteți da seama de acest lucru?

Aflați în rândurile următoare care sunt mai exact cele 6 semne clare ale faptului că nu-ți mai dorești să fii într-o relație.

 

Nu îți mai este teamă că îți pierzi partenerul

în primul și în primul rând, un prim aspect de luat în seamă în momentul în care nu-ți mai dorești să faci parte dintr-o relație, este reprezentat de faptul că nu-ți mai este teamă să îți pierzi partenerul punct.

Acesta este un aspect extrem de important în această situație, iar în ciuda faptului că poate acest sentiment este trăit de persoanele care nu își doresc totuși sau nu sunt încă pregătiți să treacă de această relație pentru că se tem că își vor pierde partenerul, de asemenea există și persoane care au ajuns în punctul în care nu mai simt acest lucru. Treptat, poate că și din cauza rutinei instalate în cuplu, anumiți parteneri au tendința să-și piardă acel sentiment de confort, dat fiind faptul că persoana respectivă se află întotdeauna aproape, însă în același timp le este dificil să
rupă legătura. În momentul în care resimțim faptul că putem trece ușor peste respectiva relație și să ne pierdem partenerul actual, acesta este un indiciu extrem de clar al faptului că relația probabil s-a terminat deja, dat fiind faptul că nu mai există acea teamă de a părăsi partenerul sau de a îl răni, acea frică de necunoscut în care vom intra odată ce ne vom părăsi partenerul iar rutina noastră se va schimba complet.
Prin urmare, dacă resimțiți acest sentiment, cu siguranță este momentul să încheiați relația respectivă pentru că nu este corect, nici pentru voi, dar nici pentru partener să-l țineți într-o relație în care deja există anumite semne că nu mai merge.

semne ca vrei sa parasesti relatia
6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație[Sursa foto: freepik]

Nu îți mai controlezi temperamentul

Un alt aspect de luat în seamă în momentul în care nu-ți mai dorești să fii într-o relație, este legat de faptul că nu mai reușești să-ți controlezi temperamentul sau chiar nu realizezi că ai un comportament deplasat cu partenerul tău.

Acest aspect are loc în momentul în care nu mai există niciun sentiment de empatie pentru partener, fiind deja deconectat emoțional de acesta, trecând conștient la următoarea fază a vieții tale, însă cu toate acestea fizic, te afli încă în respectiva relație. Din cauza faptului că nu există o capacitate emoțională propice în această situație, te trezești într-un ciclu constant în care, poate chiar și din mici motive, ai tendința să îți pierzi cumpătul față de acesta, să fii mereu supărat și frustrat pe anumite situații și să îți verși nervii pe partener.
Prin urmare, și acesta este un alt semn foarte important al faptului că relația voastră s-a terminat probabil deja, însă în cazul în care nu îl resimțiți, încă, poate că încă mai aveți timp să îndreptați lucrurile, pentru că relația va sta în picioare numai în momentul în care ambii parteneri își doresc să rezolve anumite probleme existente.

semne ca nu mai vrei sa fii in relatie
6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Amintirile negative le depășesc pe cele pozitive

În unele momente, în cazul în care relația este pe punctul de a se termina sau din start nu vă mai doriți să faceți parte din ea, veți observa faptul că amintirile negative vor avea o prioritate întotdeauna în mintea voastră, și le vor înlocui imediat pe cele pozitive care au avut loc de-a lungul timpului în relația voastră.

Bineînțeles când o luați să ne formăm amintiri și experiențe trăite unul cu celălalt, fie ele negative sau pozitive, însă deseori ne dorim să le depășim pe cele negative pentru a putea vedea partea bună a lucrurilor și a ne putea înainta relația respectivă. În timp ce amintirile pozitive ne conectează cu partenerul, cele negative din start ne vor îndepărta de acesta. Astfel, în momentul în care acesta este singurul lucru care îți trece prin minte, acestea reprezintă totodată un semnal al faptului că nu mai există nimic solid în ceea ce privește baza relației pe care o aveți, dat fiind faptul că nu vă puteți construi o relație de lungă durată pe baza amintirilor negative care le acaparează în totalitate pe cele pozitive.

6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație[Sursa foto: freepik]

Vrei mereu să ai dreptate

Este cunoscut deja faptul că, în funcție de relație, de partener, dar și de situația în cauză, în unele momente se întâmplă ca noi să avem dreptate, iar în alte momente, se întâmplă ca partenerul să aibă dreptate, iar de cele mai multe ori să reușim să ajungem la un punct comun. Cu toate acestea, există și cazuri în care un anumit partener își dorește să aibă întotdeauna dreptate, în loc să înțeleagă ceea ce este comunicat de către partener, pentru a reuși să treacă peste respectivul conflict. În caz contrar, se întâmplă ca deseori, în momentul în care ne dorim să avem mereu dreptate, din acel moment să nu ne mai înțelegem cu adevărat partenerul, ci doar să răspundem în așa fel încât la final tot noi să avem dreptate și să-l înjosim oarecum pe partener, în cele din urmă acesta fiind determinat să renunțe la argumente și să lase situația în favoarea noastră. Prin urmare, și acesta este un alt semn al faptului că nu-ți mai dorești să fii în respectiva relație, pentru că dacă îți dorești ca întotdeauna să ai dreptate indiferent de circumstanțe, deja poate inconștient resimți sentimente de furie și de frustrare, în special dat fiind faptul că poate nu ai dreptate în respectiva situație și partenerul încearcă să-ți transmită acest lucru, însă tu nu înțelegi sub nicio formă, automat nici empatia nu mai există față de partenerul tău, dar nici înțelegerea.

relatie toxica
6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație[Sursa foto: freepik]

Îți acorzi o prioritate mai mare

La fel ca în cazul dreptății, la fel se pune problema și în ceea ce privește prioritatea. În momentul în care ți acorzi ție personal, mai multă prioritate în diverse situații, fie că este vorba despre un loc în care vă doriți să mergeți la o întâlnire, diverse argumente într-un conflict, o decizie care trebuie luată de comun acord și așa mai departe, moment în care cu siguranță îți dorești ca totul să iasă ca tine la final, partenerului tău nu îi oferi prioritate, automat, de asemenea, se pune problema că nu-ți mai dorești să fii în respectiva relație. Nu trebuie să renunțăm nici la prioritățile noastre personale, în momentul în care ne aflăm într-o relație, însă cu toate acestea, în momentul în care această mentalitate de a te prioritiza pe tine și doar pe tine depășește deseori grija pentru relație sau pentru partener, dar și pentru opinia sa, apar semne clare ale faptului că relația cu siguranță se află la final, iar dacă nu vă doriți să îndreptați acest aspect, cu siguranță ar trebui să puneți punct.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

semne ale unei relatii toxice
6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație[Sursa foto: freepik]

Blocajul vinovăției

Nu în ultimul rând, un alt aspect legat de faptul că nu-ți mai dorești să fii într-o relație, este reprezentat și de blocajul vinovăției. Pentru a ieși din acest ciclu de vinovăție, ar trebui să puneți în practică cât mai des, comunicarea cu partenerul, dar și răbdare și empatie față de acesta. Acest blocaj poate să fie resimțit atât de către tine, cât și de către partenerul de viață, care apare odată cu concentrarea asupra anumitor aspecte negative care au avut loc în relația voastră, de-a lungul timpului, însă nici tu, dar nici partenerul, nu vă asumați vreo vină, vreo responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat la un anumit moment, în relație. Prin urmare, dacă nu vă doriți să îndreptați acest aspect, să comunicați și să vă expuneți punctul de vedere pentru a vedea care este cauza conflictului, dar și cum să treceți peste, cu siguranță veți continua să dați vina unul pe celălalt, niciunul să nu recunoască vina și să o țineți așa mult timp, ceea ce înseamnă că cel mai bine ar fi să puneți capăt relației.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cum să îți refaci relația în 4 etape esențiale pentru o viață mai implinită

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies